Kaj danes delamo?

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

11. maj 2013 5:51

Od srca ti želim, da bi se izteklo kot si sama želiš.

 

naor

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

11. maj 2013 6:33

Danes in jutri samo relaksiranje. Sprehod do knjižnice in izposoja filmov (presneti KNJIŽNIČAR ne ve kje se ga drži glava, saj mi je že drugič v mescu dni izposodil napačen film, tako da sem včeraj pol kar zadremal in prespal "bog si ga vedi kateri film na POP TVju"), do čitalnice po novo čtivo, nato pa še po mleko in domov. Kosilo  je v grobem narejeno, sladica včeraj pečena (ponvno sem se izkazal in maman je ponovno obračala oči. K preprosti SKUTICA TORTI sem namreč dodal še posteljico iz maka in mletih mandljev, ter tako oplemenitil/hrsk hrsk vso zadevo), kavč pa tudi pripravljen da se pred kosilom še malo zakotam v njega z DONNO LEON in komisarjem BRUNETTIJEM v roki

Zvečer pa filmski projekti. 
Jutri zjutraj novi PEKI PROJEKT; delal bom ingverjeve piškote, saj mi stare zaloge že zmanjkuje, nato sledi kofetkanje z skutino torto, piškoti in veliko čveka v moji naj naj KAFETARIJI z bivšo od dobrega prijatelja, katero nisem že videl....uff....kakših 5 let in dela/živi v Avstriji. Se sila veselim. 
Ostalo pa še nimam splanirano.

VČERAJ:
Po prejšnem tednu sem nadaljeval s PROJEKT: SKUTINE SLADICE  in včeraj spekel preprosto SKUTINO TORTO iz baze (1,2,3 se naredi. No, jaz sem jo še malo zakompliciral) katera vsebuje tudi gris in v kombinaciji z pasirano skuto pride takšna ena fajna verzij cheescaka da dol padeš. Dosti limonine lupinice in soka limone zaokroži zadevo. Mislim oz. menim, da se noben na kofetkanju v prihodnjem tednu ne bo pritoževal ali pa ZAVRNIL slastnih koščkov te tortice .
Drugače pa sem včeraj preživel kar aktivno, celo preveč, saj me noge še danes bolijo. Zjutraj mamo na srečanje zgodovinarjev za 3 živ. obdobje. Nato domov in peš v mesto po en obrazec, trgovina (dobil poceni cvetačo in ananas) in že sem hitel domov. Ura priganjala, pecivo še ni bilo spečeno, pa še blitvo je bilo treba oprat, solato pripravit, ostalo pa je imela maman preko.
Pecivo na šus zamešam, naredim podlago, zmečem zadevo po vrstnem redu in hopa v ror. Blitva, solata in že mama kliče. Pecivo še ima 30min do konca, zatorej gasa po mamo, skok v MAXX SHOP (trgovina z športno prehrano) in z mojo srečo PONOVNO ni PROTEINOV z gostoto pudinga; so že naročeni in bi naj prišli naslednji teden. Pa če vam povem, da sem imel takšen občutek da se bo to zgodilo, mi ne boste verjeli. Se je namreč ISTO zgodilo dan pred tem, ko sem šel v drugo športno trgovino po enih par vzorcev proteinov, da bi okuse sprobal in eto; GOSPOD, vsega je zmanjkalo. So mi čez praznike pokupli!! Pa kaj je s tole družbo. So med prazniki vsi tako aktivini, da pokupijo celotno zalogo proteinov in se nato šopirijo z svojimi bidoni na vrhu Pohorja in razkazujejo junačka prsa?.
Po eni strani pa super in sem tudi upal da se bo to zgodilo, saj naslednji teden dobim novi finančni zalogaj in bom tako lažje prenesel nakup. Eto. Ponovno se je vse "poglihalo" kot se mora.

Vročina, mama v avtu zažgana ko me je čakala, da se jaz vse pomenim, nato pa dalje. Še hitro je dvignila bureke pri svojem TOP peku (bosta z papijem imela danes za kosilo) in sem ji rekel: "Eto, jaz sem šel po PROTEINE, sedaj pa greš še ti. Upam da jim ni zmanjkalo zaloge moke ali pa mesa  in boš na boljšem kot jaz"
Vse se je srečno izteklo. Sledilo je le še pripravljanje kosila, mešanje koruznega zdroba, ter hlajenje peciva (majkemi, sem pozabil, da je pečica veliko močnejša kot na Tinju in tako mi je vrhni sloj malo zažgalo. JEZEN,JEZEN. Da le ni bilo hujšega. Sem še pravi čas zavohal neugodnost. Kljub temu, se še vedno čuti limonina aroma, tako da je zadeva bolj kot ne ŠOLA za naslednjič...
Nato pomivnje posode, rezanje peciva in zlaganje v tapevare za maman in papija, in v posodo za mene. Pomivanje posode in že hitenje via knjižnice, preden me črnina nad Maribor zalije kot bogega psa.
Preostanek dneva pa končno na kavču z knjigo, čajem, koščkom domačega kruha z schwarzwaldsko šunko, old amsterdam sirom, kislo kumaro in sadnim čajem....Prelepo je lahko tole življenje.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

11. maj 2013 8:54

MBrando je napisal/a:

Danes in jutri samo relaksiranje. Sprehod do knjižnice in izposoja filmov (presneti KNJIŽNIČAR ne ve kje se ga drži glava, saj mi je že drugič v mescu dni izposodil napačen film

Ja, res, ker, da bi ti pogledal, kaj ti je knjižničar dal, ne gre, kaj? Daj, no, MBrando, on ima na dan tisoče knjig in DVDjev in ....in bolj ali manj sitnih/prijaznih ljudi pred sabo, menda lahko naredi tudi kakšno napako, kaj? Zakaj njega kriviti, saj lahko sam preveriš, menda utegneš?

rimljanka

Klarka  

član od: 8.9.2008

sporočila: 52

11. maj 2013 12:07

Od mojih optimističnih sobotnih planov se počasi poslavljam... Najprej sem imela v načrtu študirat, ker se izpit kar hitro približuje ter dokončat darilo ter voščilnico za poroko. Žal pa se je to malo zavleklo in ... bom sedaj samo na hitro pospravila po stanovanju, nato pa se grem veselit skupaj z nevesto in ženinom...

Klarka

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

11. maj 2013 14:23

Sobotni dirkaški plani so splavali po dežju....dobesedno, tako da sem se raje lotila izdelave okraskov za dve tortici, ki me čakata v naslednjih dneh. Ker sem ravno umetniško razpoložena sem potem marcipan zamenjala za glino in se 2 uri mučila z izdelavo kipca za sestrično (so v šoli pri umetnosti dobili za nalogo in je mene izbrala kot najbolj primerno kandidatko, da se ubadam s tem)....no ja sicer ni izpadlo čisto po planu, ampak za dvojko menda bo, če ne bom itak jaz kriva. Ker je zunaj še vedno deževalo sem se morala za enourno dnevno rekreacijo zadovoljiti s pilatesom in ker močnejša polovica še vedno spi (sredi dneva ), visim na internetu. V planu je še peka peciva za jutrišnji dirkaški dan (upam, da vremenska napoved drži) pa še v trgovino bo treba.



Ninja24

Sporočilo je spremenil(a) Ninja24 dne 11. 2013 14:23

tburgar  

član od: 11.9.2009

sporočila: 435

11. maj 2013 14:57

UAU, Ninja, tole bi jaz z 10 ocenila, umetniško, ni kaj.

Pri nas po dolgem času ena "navadna" sobota ( da ni ravno tolk dela, da ne veš kje bi začel)

-peka peciva, kuhanje, pranje,moški del se z avtom ukvarja,

pop.pa mal obiskov,

morali bi v vrt, pa vreme ne da, tudi prav, pa drugič 

tabu

omojcej  

član od: 8.12.2012

sporočila: 10

11. maj 2013 15:24

Napad na omare in predale v spalnici. Dobesedno pomladno čiščenje. Samo spalnice, da se razumemo. Zapustila so me oblačila, ki jih nisem oblekla že nekaj let, sortiranje oblačil, umikanje zimskih toplih oblačil, umikanje raznih papirčkov, praznih škatlic, ... Na koncu še vojna prahu in ne glede, da se v omare ne vidi, spalnica zopet diha!

omojcej

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

11. maj 2013 18:08

Ninja, si se gledala v ogledalu, saj se vidi, da je treniran model..odlično, zame za 10...

Mi pa danes dopoldne po nakupih.... Potem kuha za razširjeno družino in sedaj malo počitka.... 

Čaka me še pranje perila, likanje ....jutri obiski....Zdaj ko delam mine vse tako hitro.....

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2825

11. maj 2013 18:38

Danes je bilo na vrsti najprej spanec v sobotno dopolne, potlej klepet s koruznikom po telefonu, ker njegove koruznice ni bilo doma. Upam, da ga ne bo kaznovala s kakšnim padcem po štengah . Prav ji je, pa bi bila doma! Potem je sledilo kuhanje mineštre ("ni da ni varianta") in čiščenje piščanca za morda celo jutrišnje kosilo. Sledi še malo pospravljnja in pomivanja, potem pa Vid in Pero šov po dolgem času.

Balenka

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

12. maj 2013 8:20

NINJA 24: Zelo lepo. Bo več kot za 2. Če pa ne, pa za uho, gospo učiteljico 

Tburgar: Tudi takšni vikendi so uber duper mega fajn! Privoščite si še danes takšen dan. 

Trixi: Blažena! Ah ja. Lepo je prebirati vaše (žal bom vedno vikal, pa če še xkrat porečete nasprotno. So me tak vzgojili in vcepili spoštovanje do sogovornika) zapiske polne pozitivizma in lepih dogodkov tekom dneva. Se prav čuti karma, sedaj, ko je služba. DRŽIM PESTI da bo za VEČNO; no, do penzičke. Pol pa pivičko, ležalnik, vrt in pikniki

Balenka: Wiiiiiii, tako je prav. Lepo na easy. Deževni dnevi, ko kaplja po okenski polici, ko kavč mi najboljši prijatelj je, ko ob komisarju BRUNETTIJU živčno nohte grickam, ko ZELENI ČAJ greje me in ko domači piškotki božajo dušo mi...takšni SO NAJLEPŠI!
Mineštra NJAM! 
Vid pa Pero sta bila prav ok včeraj a ne? Mademoiselle in masaža prsi 


Danes bo kar podoben dan kot včeraj. 
Seveda sem že zelo zgodaj izpod perja se prikotal (cirka 3.00), si naredil moj NAJ NAJ zajtrk in podrobno prebral soboten VEČER ter prilogo ONA od DELA. Nato malo pobrskal po netu, prebral par člankov in se spravil na PEKI PROJEKT VIKEND (to so moji vikend projekti, pri čemer v 90% nekaj novega spečem, prilagodim in nato zapišem v svojo beležko. Kulica in stari način. Da bo nekoč na knjižni polici par takšnih mojih zveščičev z recepti) pri čemer sem tokrat naredil INGVERJEVE PIŠKOTE katere sem ponovno priredil po trenutnem navdihu; gozdni med, mak, sezam, laneno seme, mleti mandlji pa še mala žliča kremastega belega meda. Ravno dovolj sladko, da paše ob nesladkanem čaju ali kafici.

Pomil in pospravil sem že. Sedaj še spišem roman na KULINARIKI , se ofrišam, oblečem in na en sprehod okoli RACEHOFA in mimo VINOGRADOV. Nato spakiram nekaj skutinega peciva + ing.piškote in v KALVARIJO na kofetkanje z long time no see kolegico (sva mislilia včeraj, pa so si jo starši rezervirali. Dela namreč v Avstriji, tako da...). Sledi kuhanje fiiiine zelenjavne juhice in papcanje. Nato še en sprehod, pol pa se samo še vležem in uživam ob enem zgo. filmu z tematiko FILIPINOV leta 1945 in vojnimi ujetniki. Knjiga (drugi knjižni projekt), čaj, nato pa zvečer skuta s pravim kakavom in cimetom, jogurtovo/limonini proteini in komisar Brunneti (tokrat bom namesto nohtov grizel tetko skuto )....

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti