Pa še nov način obračunavanja pošiljk z odkupom

carmen  

član od: 30.9.2001

sporočila: 306

1. okt 2008 20:44

Zakaj pa ne bi izplačala, če je naredila napako. Je pa res, da prvo pogledajo kako je bilo zapakirano. Pri več tisočih paketov dnevno pride tudi do napak. Kolikor sem slišala so izplačila odškodnin in zato tudi pritiski na poštne delavce na okencih, da morajo še bolj paziti pri sprejemu pošiljk in opozarjati pošiljatelja na morebitne posledice. Sem že sama slišala od pošiljatelja, da se naj poštni delavci ne zanima kako kdo kaj pošilja, pa je oseba želela le dobro. Dobro jim je prisluhniti, saj vendarle imajo izkušnje.

carmen  

član od: 30.9.2001

sporočila: 306

1. okt 2008 20:56

Aha pa te že razumem. Torej sama ti je poslala paket z odk in k osnovni ceni je prištela tudi stroške pošiljanja. To je vse ok. Teh slabih 5 eurov pa je vplačilo za poštno nakazinco, ki je 4,6 % od zneska. Ti nisi plačala ponovno paketa, ampak le za vplačilo nakaznice, ki je dražja kot so položnice, kjer je do 96 eurov 0,96 in nad tem zneskom 1%. To pa bi ti morala delavka povedati. Želim ti čim manj neprijetnosti in upam, da naslednjič ne bo težav in boš na pošti dobila informacije zakaj nekaj plačaš. Če pa poštarju ne bi plačala teh 5 eurov, pa verjemi, da bi moral on plačati iz svojega žepa, saj je bila njegova napaka. Neumna je bila le izjava delavke, da je to novo....

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

2. okt 2008 5:39

Kadar si med znanci, ki si zaupamo, pošiljamo vredne stvari, nikoli več z odkupnino.  Denar si nakažemo na TRR, pošta gre pa priporočeno, včasih, če ni velik znesek, celo navadno. Je veliko ceneje.

Cila

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

2. okt 2008 8:21

Hvala vsem za odgovore. Zdaj mi je malo bolj jasno, od kje ti zneski. Cila, tvoj nasvet pa bom v prihodnje vsekakor upoštevala. Imejte se lepo, ZIMA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti