Mastni lasje

nina88  

član od: 6.3.2007

sporočila: 66

tema odprta - 30. sep 2008 12:15 | ogledi: 6.395 | odgovori: 24

Pozdravljeni!

Stara sem 20 let, in imam probleme z mastnimi lasmi že od nekdaj. Prati si jih moram na 2 dni nujno. Probala sem že vse možne stvari pa nič ne pomaga niti spiranje z limono.

Dolgo časa sem uporabljala šampon haed shoulders limono pa tudi ni nič pomagalo, glede na to da si lase umivam 3x na teden so mi ta šampon odsvetovali, ker je baje preveč agresiven in še bolj draži žleze lojnice. Trenutno uporabljam fitoval bel šampon (ki je sicer proti prhljaju ne pa proti maščenju las).

Prosim za kakšen koli nasvet glede šampona, pa da ni zlo zlo predrag, ker sem študentka

hvala

Nina

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

30. sep 2008 12:26

Imam enak problem kot ti.Lase si perem vsak drugi dan, ali pa si jih spnem v čop, da lahko še kakšen dan počakam. Ni pomagalo nič, niti pranje bolj poredko, niti najdražji šamponi. Bila sem tudi pri osebnem zdravniku zaradi tega in mi je svetoval, naj si kupim šampon dr.Hauschka proti mastnim lasem. Prodajajo ga v lekarni in specializiranih prodajalnah. Je naraven zeliščni šampon, ni pa ravno poceni, ampak če pomaga... Ga bom kupila, ko porabim tega, ki ga sebaj uporabljam, pa bomo videli. Če tudi potem ne bo boljše, se bom naročila k enemu dobremu dermatologu, da mi pregleda lasišče.

lp Saša

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

30. sep 2008 12:56

Pa saj po novem tudi nam brez pluska pokaže vse zadetke (vsaj meni jih). Vsa umetnost je, da v iskalnik vneseš ključno besedo. Če ti pa slučajno zmanjka čtiva, lahko malo pokukaš tudi na sosednji forum, kjer so o tem pisali na kilometre: http://www.planet-lepote.com/index.php?q=mastni magnolija

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. sep 2008 13:10

Oprosti, kje je pa problem? Jaz si umivam lase na 2-3 dni od konca osnovke dalje. Za božjo voljo, tista vraža o tem, da se lase umiva na 4-5 dni ali pa celo manjkrat, je bila relevantna pred mnogimi leti in sicer - ko je bila kopalnica še redka dobrina - ko je bilo relativno malo šamponov na trgu tako, da je umivanje las v bistvu pomenil en obred, da ne rečem projekt. In so bili tudi kriteriji o tem, kaj je higienično, malo drugačni od današnjih kriterijev. Mi je to povedala mama, ki še pomni čase, ko je bilo treba zakuriti za toplo vodo in zbrati čebre vode, dokler ni v ulico prišel spodoben vodovod. Ker, če se človek bodisi ukvarja s športom, se poti in se potijo tudi lasje, pa jih je treba oprati s šamponom, balzamirati, dati gor kakšno masko itd... Pa če je človek pod stresom, se to tudi na lojnicah pozna. Pa če ima človek tako presnovo, da se poti v spanju (moj primer) se to tudi pozna na bolj namaščenem lasišču ali pa laseh brez ta prave oblike. Pa še marsikaj od takih vsakodnevnih, benignih in skrajno neproblematičnih razlogov za to je. In zato, nina88, lepo si organiziraj življenje tako, da si boš pač vsaka dva dni umivala lase. Ker to spada k osebni higieni. Bodisi, da vstaneš 45 minut prej in to postoriš zjutraj ali pa popoldne. Če ne drugega, se boš vsaj naučila organizirati dan tako, da bo šlo še to opravilo notri. Še nekaj: v svetu poslovnega obnašanja (iz nicka predpostavljam, da si letnik 88, ergo se kar pripravi na svojo prihodnost) so neumiti lasje, da ne rečem mastni cinki od las znak hude neomike. Moški z umazanimi lasmi - oh my god - ne, hvala (upam, da bo tole prišlo tudi do Češke, tam se ti pa res zgodijo moške neumite frizure tudi v poslovnem svetu in moji sodelavci od tam znajo tozadevno povedati precej verističnih zgodb). Ženske s kratkimi frizurami, pri kateirh so lasje v zatilju zlepljeni v neke, od lasišča oddaljene repke, ne, hvala. In zato si moški, če nimajo cabrio frizure, po defaultu umivajo lase vsak dan, ženske s kratkimi lasmi takisto, ženske z daljšimi lasmi na 2-3 dni. Skratka, ne gre za "okvaro", za katero bi rabila kakšno posebno arcnijo. Blag šampon, dober balzam, maske za lase in to je to. Vendelina jr.

minja  

član od: 8.12.2007

sporočila: 41

30. sep 2008 13:33

Poizkusi si umivati z otroškim šamponom, je precej bolj blag , lasje pa še prijetno dišijo. minja

habibti  

član od: 16.2.2007

sporočila: 182

30. sep 2008 13:39

Sem brala zelo stare izdaje revive Naša žena (cca 30 let stare), takrat so si umivali lase enkrat mesečno! Sploh si ne morem predstavljati! Imam zelo dolge lase, umivam si jih vsak drugi dan, kadar sem fizično bolj aktivna, zagotovo pa ne redkeje kot na 3 dni. Na mojem šamponu piše, da je za vsakodnevno uporabo. Seveda je to tudi marketinška poteza, ampak ni zelo daleč od resnice. Menim (kot Vendelina), da je to del osebne higiene in imam rada čiste lase, zato se mi zdi tako pogosto umivanje čisto normalno. Verjamem, da v času pubertete hormončki delujejo malo drugače, ampak jaz se ne bi preveč sekirala. Lep dan! habibti

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

30. sep 2008 13:40

Vendelina, se strinjam s tabo, vendar moram povedati še to, da moji lasje niso mastni šele po dveh dneh, ampak si moram že drugi dan speti lase v čop ker so že mastni. Mogoče boš rekla, pa si jih umij vsak dan. Ampak pri enem dvoletniku polnem energije ob sebi, zaradi katerega imaš tudi v kopalnici dvojno delo, je dan večkrat prekratek, ali pa se ti enostavno ne da.

lp Saša

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

30. sep 2008 13:43

Si jih umivam skoraj vsak dan,kaj mi pa preostane drugega, včasih so bili mastni, dandanes so pa prešvicani, tile moji špagetki.

Proti mastnosti sprobano vse, tudi po nasvetih dermatologov. Zadeva je pri meni izzvenela. Pa sem si sama omislila drugo meni zelo všečno "zlo" - rekreacijo.

Loni Makaroni

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. sep 2008 14:13

Basti, poznam to. Sem imela do pred pet let nazaj dolge (do sredine hrbta) stopničasto pristrižene lase in je bila frizura prvi dan WOW, naslednji dan je šlo pa vse v čop ali pa kaj podobnega. Plus to, da mi je čop ena super rešitev za šport, za službo in zabavo mi je pa čop tako ojojoj. In sem si pač spremenila frizuro. 15 cm krajši lasje (srednja dolžina) so bistveno bolj obvladljive sorte, plus dobro striženje s profi redčenjem (se na enem sosednjem topicu pogovarjajo o tem), da frizura ni "težka"..., pa prideš iz dveh na tri dni. Skratka, meni se zdi, da je dobro striženje pol uspeha, kvalitetna nega pa druga polovica. In da imaš lahko blazno negovane lase, ki lahko ob zanič frizuri ne pridejo izraza, da pa po drugi strani dober cut rešuje tudi ne najbolj briljaten skalp. Vendelina jr.

ajda k.  

član od: 27.5.2010

sporočila: 2

27. maj 2010 8:34

stara sem 12 let in mam mastne lase po dveh dneh,z mami sva mislili da je bilo zo vzvezi s šamponom uporabljam pa herbal esencies,zmeraj sem ga uporabljala in lase sem imela lepe cel teden ,uporabila sem vijolcnega in takrat seje zacelo,probala sem uporabiti modrega pa sem imela prvi dan lepe naslednji dan pa mastne,bi mi gdo lahko dal nasvet kako se znebim tega? hvala ajda ajda k.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti