27. sep 2008 21:08
Savna je super stvar. Mi imamo turško v sklopu tuš kabine. Smo izredno zadovoljni, čeprav še vedno radi zaidemo v svet saun, kjer jih je več na izbiro. Razlika med infrardečo in finsko ali turško je v tem, da infra deluje globinsko in po njej ne smeš ohlajati telesa v mrzlih bazenih..Bolj globinska, umirjena zadeva. Meni osebno ni preveč všeč, ker sem se parkrat počutila zelo neudobno. Trajalo je pol ure da sem se v počivalnici aklimatizirala, kar se mi drugače ne dogaja.
Bolj mi odgovarja finska ali turška, katere ti omogočajo pospešeno razstrupljanje telesa in poživijo krvni obtok. Uživam v tem, da se lahko takoj namočim v mrzli vodi. V njih si lahko narediš tudi s soljo piling tesa, ali uporabiš druga naravna zelišča. Če imaš prostor, bi ti priporočala raje finsko ki je bolj klasična in uporabna za veš vrst želja. Vnjej lahko uporabljaš eterična olja, če imaš hišo pa se pozimi lahko ohladiš tudi v snegu...Pa še zabavno je!
Svetujem ti večkratni obisk Wellnes centrov ali tedenski dopust v toplicah , kjer iamjo super saune. Preizkusite in boste hitro ugotovili , kaj vam bolj ustreza.
Želim ti Veliko veselja pri saunanju
barbyslo