Darilo za abrahama

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

12. feb 2011 16:00

lovebeyba je napisal/a:
nola je napisal/a:

lovebeyba je napisal/a:
Nekaj časa nazaj, ko sem bila na dveh obletnicah sem domov prinesla majhno stekleničko na kateri je bila slavljenčeva fotografija, notri so bile domače borovičke.
Nazadnje sem domov prinesla nekakšen obesek na katerem je bil malo večji želod (umetni), na njem je pisal datum ''fešte'' in pa podpis slavljenca. Na obesku je visel še okrasni trakec.

lovebeyba

 

Verjamem, da vse te memorabilije skrbno hraniš in da te to zelo veseli.

 

Dajte nam no mir, oziroma po možnosti vsem hote ali nehote udeleženim eno prijetno in neobvezno žurko.

Zelo lepo je, da se nam prijatelji in družina pridružijo ob naših obletnicah. Prijazno od vseh, ki so si vzeli čas in slavijo z nami samo nam pomembno zadevo.

Če nismo monarhi ali narodni heroji, pa so to le in samo nam pomembni dogodki.

Zato bodimo prizanesljivi z obeski z večjimi ali manjšimi spominskimi želodi. Z imenom lavreatov in datumi, ki so pomembni le nam.

    

 



nola



Sporočilo je spremenil(a) nola dne 10. 2011 01:09



Meni ni pa nič ''čudno'', če sem povabljena na fešto in, da od slavljenca dobiš kakšen spominček nanj oz. na fešto. Saj je vse z nekim pomenom. Stekleniško z domačimi borovničkami zato, ker gospod, ki je imel 70 letnico, na svoji vasi zelo slovi po dobrih domačih borovničkah.

Od 60 letnice sem pa prinesla želod oz obesek na katerem je bil želod, pa zato, ker je pa ta gospod mizar in izdeluje lesene izdelke samo iz hrasta. In zato je bil obesek iz želoda, kar je plod hrasta.

In zato meni osebno to ni čudo, če dobiš v spomin, nekaj kar ima veze in smisel z slavljencem.
lp

lovebeyba

 

Glede na to, da me citiraš, bi me veselilo, če mi boš še označila kje sem uporabila besedi čudno in čudo.

Sem pa napisala, da verjamem, da tebe pa še marsikoga take reči veselijo.

Mene osebno pa še marsikoga pa ne.

Ampak v tem ne vidim nič čudnega niti nobenega čuda.

 



nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 12. 2011 16:01

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

12. feb 2011 16:33

 

Pa smo si res različni. V naši druščini je tako, da okrogle obletnice obeležimo malo drugače. Ko sem brala Frina o tvojem neuresničenem nastopu, sem se spomnila svojega, ki sem ga speljala za prijateljičin 40 rojstni dan.

Ker je imela rahlo krizo let, si je zapičila v glavo, da tisto leto pa ne bo praznovala, ker ne ve, kako to speljat, koga povabit. Sami neki izgovori so jo bili, po srcu pa je večna žurerka, izvrstna organizatorka.
In še nobene želje za darilo ni imela.

Pa smo se odločile, da ji me organiziramo zabavo. Najele smo gostilno, njen mož je pri organizaciji pomagal, povabile smo ljudi iz njene mladosti, skratka vse, ki ji nekaj pomenijo. Da ne razlagam cele zgodbe, ker je predolga, naj izpostavim samo delček presenečenja, ki je bil moj glasbeni nastop. Ker se zavedam, da moje pevske sposobnosti niso vrhunske, sem si zbrala glasbeno zvrst, ki ji je kos skoraj vsak. Rap. Sestavila sem pesem o najini skupni poti, vadila pa vsak dan na poti v službo in nazaj več kot mesec dni. V tistem času sem naštudirala vso slovensko rap sceno, Klemna, Trkaja, Radiča, Joviča, Dičro, Zlatka, Katano. Sem rabila čutit rap na jeziku, zato sem se potrudila.

Doma sem vadila pred možem in otroci, pa potem še pred ostalimi prijateljicami vam povem, da smo imeli še pred praznovanjem toliko smeha kot ga ne pomnim. Mož mi je pomagal, me korigiral, spodbujal. Sposodila sem si tudi oblačila od sina najstnika druge prijateljice, taprave hlače, ki visijo do kolen, superge, kapca, očala, pulover s kapuco. Ko sem prišla na sceno, me nihče ni spoznal. Začela sem dobro, vmes me je zvilo od smeha, sem morala pavzirat. Potem sem se zbrala in odrepala do konca. Toliko solzavega smeha pri svoji prijateljici še nisem videla. Bilo je odlično. Še danes obujamo spomine na tisti večer. Prijateljica je bila presenečena, presrečna, boljšega darila za rojstni dan ji ne bi mogle dati. To so bile njene besede. 

 



Vilma

Sporočilo je spremenil(a) Vilma dne 12. 2011 16:57

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

12. feb 2011 19:02

Vilma, tebi ni bilo potrebno nohtov postriči v živo....

F r i n a

lovebeyba  

član od: 25.1.2010

sporočila: 122

12. feb 2011 22:09

Nola ne vem zakaj nebi smela v narekovaje postavit besedo, ki je ti nisi uporabila? 100 ljdui, 100 čudi :) Vilma tvoja prigoda mi je pa všeč. :) lovebeyba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti