Fast food-hitra hrena

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

22. sep 2008 12:47

In na mnogih šolah je po hodnikih in v knjižnici mnogo računalnikov z dostopom na net in res ne vem, zakaj jih dijaki ne bi uporabljali. In - verjemi, da vsi učitelji nikakor ne rečejo/mo, da je vse na netu. Ker vejo/mo, da ni in ker vejo/mo, da ni prav, da je to edini vir. Ne kar po dolgem in počez udrihati.

Še vedno pa bomo (vsaj nekatere) vztrajale, da je delo, ki ga je dobil učenec/dijak nekaj, kar mora opraviti on, starši in ostali so lahko mentorji, pomočniki, tutorji, če hočeš moderen izraz. Ne pa njih delovna sila in odnašalci njih lenobe.

Tudi me, ki smo čas porabile za pisanje, bi lahko prilepile linke. Ampak, zakaj sploh lepiti linke, če vsak brskalnik ob enem samem vpisu postreže s tisoči linkov, pa še jezik lahko izberemo, pa fotke posebej, pa.....

rimljanka - zasebno mnenje

neznan uporabnik

22. sep 2008 12:57

Smisel seminarskih nalog je povečini v tem, da si otrok zna podatke poiskati in jih na nek starosti primeren način tudi podatki svojim sošolcem. Nič ni bilo napisano zlonamerno. Jutri bo ta isti otrok prišel domov z nalogo, pri kateri mu starši ne bodo mogli pomagati, zato je zelo pomembno, da si bo takrat znal pomagati sam. V knjižnicah so strokovno usposobljeni ljudje, ki iz lastnih izkušenj znajo svetovati literaturo, ki bi bila primerna za izdelavo takega plakata. Nekaj se da skopirati, nekj se da sneti z interneta. Naloga staršev je , da se o temi pogovorijo z otrokom, mu predlagajo, da plakat najprej sam poskuša sestaviti, nato pa mu lahko svetujejo, kje bi se stvar dalo še izboljšati in dopolniti in potem skupaj dopolnita. V spominu imam, kako sva s hčerjo predelali Krst pri Savici, po kiticah, kaj je hotel pesnik povedati. Na koncu je bila zadovoljna hči in tudi učiteljica, ker je otrok res razumel besedilo in ji nisem obnove napisala jaz, čeprav bi bilo to veliko hitreje in enostavneje. Tudi s sinom sva pred kakšnim tednom podobno predelala pesem Soči in kar ni mogel verjeti, kaj vse se da povedati o pesmi in kaj vse je pesnik vključil v pesem, ker sam ni znal povezati vsega skupaj. Tudi sama sem pogosto prebrala knjige, ki so jih imeli otroci za domače branje - malo sem s tem tudi obnovila svoje osnovnošolsko znanje. Sem pa od otrok vedno zahtevala, da so sami izpolnili učni list in odgovorili na vsa vprašanja, nato pa smo skupaj predebatirali odgovore, kjer je bilo potrebno tudi dopolnili. Vedno sem se spomnila na mamin pregovor - Brez muje se še čevelj ne obuje. Bi mu pa dodala še enega - Ni dovolj, da človeku ujameš ribo, naučiti ga moraš loviti ribe. l.p. tedi

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

22. sep 2008 15:08

In preden sploh podajate svoja mnenja, ste se vprasale, ali so to mogoci otroci, ki rabijo malo vec pomoci kot ostali njihovi sovrstniki? Pa tu leta sploh niso pomembna. Mogoce imajo zdravstvene probleme, ali pa kaj drugega. A mora res vsak na kulinariki najprej opisat svojega otroka v smislu kaj je zmozen in cesa ne, predno prosi za pomoc? Mogoce je tu gor tud kaksna mama, ki ima otroka s posebnimi potrebami, pa ve tega ne veste, ampak kar dolocite, da daje otroku potuho in cesa vse naj bi bil otrok zmozen pri teh in teh letih. Mimogrede, komu pa je ta mama dolzna se razlagat, da njen otrok rabi malo vec pozornosti, ki pa ji ne recemo potuha, ampak pomoc pri ucenju in delu??? Upam, da se boste res zamislile predno takoj obsodite naslednji klic na pomoc. vida70

sara_k  

član od: 21.4.2008

sporočila: 117

22. sep 2008 15:54

vida70,se strinjam s tvojim razmišljanjem. Več takših mam, pa bo enim otrokm lepše. Verjamem,da je tu veliko mamic,ki pomagajo svojim otrokom,pa se mogoče res zaradi nevmesnih komentarjev posameznikov, raje ne oglasijo.Je pa res,da v veliki večini podajajo mnenje tudi ženske,ki nimajo otrok. Načeloma so taka mnenja nična.Sicer se dostikrat sklicujejo na otroke bratov,sester itd,(od tam naj bi dobili izkušnje??!!). Tako, da le veselo z svojimi malčki,karkoli,pa četudi je to domača naloga. lp sara_k

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

22. sep 2008 15:57

vida70, malo fantaziraš in pretiravaš. V bistvu je večina članic hotela tej mami povedat, da je nalogo dobil otrok (ki je star že 13 let) in seveda predvsem, da mora nalogo sam opravit, ker bo ocenjen on, ne pa njegova mama. Mama mu lahko svetuje, da predlog... Otroka je vendar treba vzgajat v razgledanega, odgovornega, iznajdljivega odraslega človeka, ne pa do polnoletnosti rit odnašat.

Je v tem času sara_k pisarila o nekompetentnosti tistih, ki nimajo otrok, pa moram povedat, da sama imam tovrstno izkušnjo in moj otrok je odrasel, samostojen in splošno razgledan.

In tudi ni merilo roditi otroka, da lahko pametno razmišljaš!Ognjič

Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 22. sep 2008 16:05:14

sara_k  

član od: 21.4.2008

sporočila: 117

22. sep 2008 16:08

Ognjič,dobro preberi,kaj sem hotela sporočiti. In ne poneumljat vsake teme. sara_k

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

22. sep 2008 16:11

Kaj bo polna luna? Mamamia

mamamia

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

22. sep 2008 16:14

Deklica draga, zelo grdo se izražaš!

Ognjič

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

22. sep 2008 16:19

mamamia, verjetno kmalu
Ognjič je napisal/a:

vida70, malo fantaziraš in pretiravaš. V bistvu je večina članic hotela tej mami povedat, da je nalogo dobil otrok (ki je star že 13 let) in seveda predvsem, da mora nalogo sam opravit, ker bo ocenjen on, ne pa njegova mama. Mama mu lahko svetuje, da predlog... Otroka je vendar treba vzgajat v razgledanega, odgovornega, iznajdljivega odraslega človeka, ne pa do polnoletnosti rit odnašat.

Ognjič [vrtnica]
A da ne? Jaz sem pa mislila da je to nase zivljensko poslanstvo..... tebi vida70 pa nisem mislila replicirat, ampak bom. V prejsnem postu si rekla, da si sama porabila za googlanje 2 minuti casa. Vse lepo in prav. Ampak kaj nam hoces v bistvu povedati? Da Tanci14 in njen otrok tega ne zmoreta? In seveda bos rekla, da ti nisi tega tako mislila. Ja, mogoce res ne, ampak ves, razume se te lahko tudi takole. Zato je debata tako koristna. In nasveti, ki jih je Tanci14 dobila so zeloooo dobri. BTW, si ti sploh odprla svoje linke? Ves kaj tam pise? Meni so bolj kot ne neuporabni. Mogoce sem pa premalo retardirana LP, R.

sara_k  

član od: 21.4.2008

sporočila: 117

22. sep 2008 16:26

ognjič.drugi stavek ni bil namenjen osebno tebi,ampak tako,nasplošno. sara_k

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti