Posodica za menstruacijo

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

11. sep 2008 6:54

issi,

zato, ker imata take izvirne in duhovite komentarje, da jih je prav luštno brati. Včeraj sta me spravili v dobro voljo!

Seveda so pa stvari, ki jih zagovarjata, popolnoma na mestu in se strinjam, predvsem kar se tiče praznjenja na javnih mestih ali na službenem WCju. Za doma pa se mi zdi čisto ok in bom poskusila, ker me zanima.

Anja

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

11. sep 2008 7:59

ligojna, noben fanatizem ni OK, v nobeni smeri. Pa tudi kar neko nametavanje enih povzetih člankov (ker predvidevam, da tvoj guru vseeno ne piše o lastnih izkušnjah z menstruacijo) lahko le zavede še kakšnega lahko vodljivega človeka.

Ognjič

nikole  

član od: 15.5.2007

sporočila: 34

11. sep 2008 8:02

Hellov No pa da se še jaz oglasim. Imam to skodelico in zelo sem zadovoljna z njo. Ker imam zelo hudo menstruacijo, sem uporabljala maxi vložke - plenice za uhajanje urina, si predstavljate???? Tudi ponoči je bil problem, umazane rjuhe, skoraj vsako noč. Sedaj pa ko imam to skodelico, ni problemov. Tudi na WC-ju ni problem, skodelico umiješ z dezinfekcijskimi robčki iste firme. Skodelica je iz silikona in se prilega in nikakor ne moreš politi. Če pogledam, koliko problemov sem imela...je to res čudovito. Pa tudi finančno, vsakodnevno pranje,.... to je moje mnenje. Uporablja se podobno kot diafragma, samo, da je manjše in se prilega. Sedaj, ko jo imam, nikoli več ne uporabljam vložkov, hvala bogu. nikole

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. sep 2008 8:35

Joj, ko je pred nekaj meseci (začetek poletja) to isto eno vprašala (tu se vse stvari ponovijo na tri mesece), se je potem debata vrhunsko odvrtela v temo o japonskih kroglicah in smo se fino zabavale.... Vendelina jr.

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

11. sep 2008 8:36

ligojna je napisal/a:
http://www.pozitivke.net/article.php/20040130123511485 Kratek povzetek: Menstruacija ni normalen pojav in ni potrebna. »Prehrana najbolj vpliva na žensko mesečno perilo. Ženska, ki močno krvavi se lahko ozdravi že s tem, da zmanjša količino zaužite hrane, ta pa naj bo surova. Človek potrebuje mesec ali dva, da se znova privadi na presno hrano.« Vesna Leben
No ja, da meni izostane menstruacija, bi najprej pomislila na kak drug vzrok, ne na hrano :) (kvečjemu na sladico po večerji ) In meni menstruacija sploh ni moteča, pa je precej močna, tistih nekaj dni že prenesem. Ne vem, če me lahko kdo prepriča, da menstruacija ni normalen pojav. Ja, Vendelina, včasih je fino malo zaiti s teme :) Atina Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 11. sep 2008 08:54:53

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

11. sep 2008 9:05

Vendelina jr. je napisal/a:
Joj, ko je pred nekaj meseci (začetek poletja) to isto eno vprašala (tu se vse stvari ponovijo na tri mesece), se je potem debata vrhunsko odvrtela v temo o japonskih kroglicah in smo se fino zabavale.... Vendelina jr.
Se spomnim....meni je bila takrat svetovna tale tvoja: "Pa kakšna je tista vražja skodelica - mislim, a bi se morda dala uporabit za muštr za pralineje? Slikico, prosim... Vendelina jr." Debata je bila pa tule: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1483 Pa še to - nima smisla, da "tamponarke" prepričujemo "šalčkarke" (in obratno) kaj je prav in kaj ni . V tej temi itak ne bomo prišle skupaj. Edino, kar si lahko priznamo je, da smo vse skupaj pač punce in dokler bo fešta trajala, bomo vsak mesec pač nekaj rabile, vata ali silikon, to pa za človeštvo res ni najbolj pomembno vprašanje, a ne? Eno fajn masažo (od najljubšega), pa najboljšo čokolado, pa kak dober vic si privoščimo v "tistih" parih dneh, pa bo! mamaF - Mojca

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

11. sep 2008 9:26

Tale skodelica je nekaj najboljšega, kar obstaja.

Ne čutiš je, lahko se kopaš z njo, pa se ne napije vode kot tampon, enostavno je "rokovanje" z njo, ponoči lahko spim brez zbujanja in skrbi, da bo kaj teklo mimo.

Jaz je ne zamenjam več in imam o njej povedati samo pohvale. :)

Sonja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. sep 2008 9:26

Evo, jaz sem pa "ex"tamponarka, so mi jih januarja prepovedali, katastrofa, z vložki si sploh nisem bila na "ti". Hkrati sem zamenjala še KT in je moja menstruacija še bolj turistična kot je bila že predtem, zadostujejo mi dnevni tanki vložki, nobenih problemov s privajanjem nanje. Bi bil pa verjetno velik problem, če bi morala tlačiti plenice v gate.

Tole šalčko sem si ogledala, sem jo bila tudi pripravljena stestirat, ma samo za probavanje je malo predraga. Zaenkrat je ne rabim.

Loni Makaroni

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

11. sep 2008 10:01

Sem imela namen sprobat, pa ni bilo časa (dobesedno;), je lubi imel iste "misli" kot Atinin;) Sicer pa ti je ni treba praznit v službi, saj lahko kombiniraš - za v bazen se meni zdi to bolj čisto kot pa tampon, ki se napije krvi in bazenske vode - silikon se ne napije ničesar... Za šport se mi zdi ful praktična stvar. Pa sprazniš jo lahko tudi pod tušem in se nič ne sekiraš, kaj boš prevrnila;) Menstruacijo imajo tudi živali, torej je naraven pojav. Seveda pa če telo izstradaš, potem začne varčevati z energijo in krvjo in jo izgubiš (partizanke v bataljonih je praviloma niso imele, top manekenke jo izgubijo, maratonke tudi, večina gimnastičark prav tako, meni se je začela slabšat, kadar sem imela premalo železa - pojedla premalo mesa, zamujala pa enkrat po prometni nesreči, kjer sem izgubila veliko krvi...). Vendar v tem primeru tudi zanosit ne moreš in to zame ni naraven pojav. Ker naravno je to, da je ženska v plodnih letih res plodna, kar pa pomeni, da se mora neporabljeno jajčece, če ga pač nihče ni oplodil, nekak izločit, da naredi prostor za naslednjega. In človek originalno ni jedel samo presne prehrane - oz. je jedel tudi "presno" meso;) NImam nič proti raznim načinom prehranjevanja, vsak kakor mu paše, ampak da menstruacija ni naravna, pa res ni enemu biologu za gledat ne da bi muksnil;) Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti