Smučanje

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 756

10. sep 2008 13:04

Sasah, na zs sem ti pustila sporočilo z opisom  in oceno nekaterih smučišč, ki smo jih obiskali.  Da ne bodo drugi izvedeli, kam hodim na zimski dopust.

barbara9

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

10. sep 2008 13:06

Vendelina jr. je napisal/a:
Jaz sem pa (povprečna smučarka, na smučišču imam najraje tisti plac za počivanje in kofe in kakšno pecivo zraven) živela v prepričanju, da tisti, ki "so kar zahtevni smučarji"....poznajo zahtevne terene in če ravno niso imeli priložnosti obiskati smučišč pri sosedu, da se vsaj tu-pa-tam družijo z drugimi "zahtevnimi smučarji" in da so jim slednji vsaj v pogovoru kaj priporočili....Upsa, v kakšni zablodi sem živela....Če je človek "zahteven smučar", je najbolj zanesljivo, da o primernem terenu povpraša amaterskega kuharja, ta bo že vedel, če pa ne bo vedel, bo vsaj izvedel, kam drugi hodijo na zimske počitnice.....Vendelina jr.

Jaooooo, ti zloba zlobna , buhve, če se sploh zavedaš, kakšno ogrooomno tanajbolj veliko srečo imaš, da ne sežigajo več čarovnic

Ognjič

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. sep 2008 13:29

Ognjič, včeraj popoldne sem bila na tvojem koncu - Libna je zakon! Vendelina jr.

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

10. sep 2008 13:33

In zakaj bi moral nekdo, ki je zahteven smučar poznati vse božje zahtevne terene? fresh

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

10. sep 2008 13:39

Da vidiš, kolk bi bila šele "zakon", če bi zrasla na kranjski strani .

Smučarji, globoko se opravičujem za smetenje!

Pa da še nekaj v zvezi s počitnicami napišem, da ne bo samo smetenje: med zimskimi počitnicami možgane najbolj treniram z odkirvanjem novih fint, ki bi koruznika popeljale do šporheta in posledično me celo kdaj pričaka s kosilom. In med zimskimi počitnicami začnem odštevati dneve do morskih počitnic.

Ognjič

kruhy  

član od: 15.3.2007

sporočila: 310

10. sep 2008 14:01

Jaz bi tudi prosila za pomoč. Ve morda kdo za kakš hišo s savno na dobrem smučišču, ne predaleč, niti ne predrago, v bližini smučišč, lahko Avstrija lahko Italija!?!? kruhy Sporočilo je spremenil(a) kruhy dne 10. sep 2008 14:01:22

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. sep 2008 14:32

Joj, freshy, no.....bože moj, daj malo pomisli. Kdorkoli ima kak hobi, ki ga zelo potegne noter, ta se verjetno druži z ostalimi z enakim hobijem in imajo eno skupno zanimancijo in tako veliko infotov v tovrstni komunikaciji. Pa z rekreacijo je ravno tako: tisti, ki so v gorskem kolesarstvu si najdejo istomišljenike v gorskem kolesarstvu in v tej komunikaciji zvedo vse čudo o kolesih in terenih in napitkih. Pa tisti, ki imamo radi jadranje se tudi med sabo o marinah in kokpitih pogovarjamo (meni ne pride na pamet tule spraševati o tem, kje so v jadranskih marinah pontonski pomoli). Pa tenisači se tudi med sabo pogovarjajo o različnih igriščih in kje se najažje dobi termin ob tej in tej uri (velja isto za squash in badminton)....in jaz sem zgolj predpostavila, da v rastru smučarjev velja nekaj podobnega. Tisti, ki so zahtevni smučarji so verjetno že kdaj smučali s kom (ali pa so se srečali), ki je bil še bolj "zahteven" smučar in upam, da je kakšen pogovor stekel malo na sedežnici pa malo ob kuhanemu vinu (na, še kulinarični element dajem notri)... Skratka, jaz bi za začetek postavila tako specifično vprašanje tam, kjer bi predpostavila, da je več poznavalcev na kupu in bi mi, posledično znali odgovoriti. In kar se mene tiče, kulinarika ni mesto, kjer bi se prvenstveno poznavalci zahtevnih smučišč dobivali. Ker obstajajo turistične agencije. Pa katalogi. S slikami. Pa pri vsakem središču je v katalogu navedenih kar nekaj spletnih naslovov - od koder se pride tako do resortov kot tudi do mnenj uporabnikov, ki so tam že bili. In konec koncev, vsaka država, ki da kaj nase, ima svoj spletni naslov s končnico info. in če napišeš www.austria.info bo po nekaj klikih čuda smučišč. Z vrisanimi progami. Kruhy, v vsakem zimskošportnem središču, ki da kaj nase, je več kot ena savna. Celo v Slo držijo to povprečje. Vendelina jr.

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

10. sep 2008 15:27

Termin "zahtevni" in "nezahtevni" smučarji, so si, dear Vendy, omislile prav turistične agencije.

Kar pojdi na agencijo in vprašaj za smučarijo. "Ste zahtevni ali nezahtevni smučar?" Prvič sem se počutila kot neumna kura. "Mi, prosim, razložite koga pojmujete kot zahtevne in koga pod nezahtevne smučarje?" Zahtevni smučar hoče imeti v okviru smučanja nevemkoliko 100 km smučarkih prog in visoko zmogljivost sedežnic, najbolj zahtevni pa zahtevajo še specifični najmanjši naklon smučišča. Nezahtevni smučar bi bila po njihovih pojmih po mojem ti, ki ti je vseeno kje smučaš, glavno da je dober kafetek. Nekje vmes smo mi vsi ostali "dokaj ali še kar zahtevni smučarji". Na osnovi te opredelitve ti ponudijo izbiro smučišč, ki so na voljo.

Kul se mi ne zdi neprimerno mesto za tovrstna vprašanja.

Anja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. sep 2008 15:35

Ha, tole postaja zabavno...A zahtevni smučarji so drugače pasivni in samo čakajo, da se jim kaj ponudi, sami nič ne poiščejo....? Potem bom pa sloh ostala v povprečnem rastru, mi vsaj znamo sami kaj poiskati....._))))) Enivej, grem raje na ekskurzijo po trgovinah. Zahtevni nakupovalci drugače znamo sami kaj poiskati... Vendelina jr.

Gurenc  

član od: 31.1.2008

sporočila: 68

10. sep 2008 15:36

Zahtevno po terenu ali po oskrbi in razkošju? Če je po razkošju, potem priporočam smučarsko halo v Dubaju. Dopoldne smuka, popoldne pa sončenje in šnorklanje v morju. Gurenc

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti