Kako pa ve pospravljate stanovanje/hišo

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

15. feb 2012 14:34

Brigita, pa menda ja ne boš hodila po mizah in kuhinjskemu pultu in ogledalu, obešenem v kupalnici in pomivala posodo?

Vanja

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

15. feb 2012 17:42

Jaz imam zelo rada pospravljeno, pospravljam pa sploh ne rada. Pri meni se tako obnese le, da se stvari sproti odlagajo na svoje mesto. Posesam 1 x tedensko, takrat tudi pobrišem prah s pohištva, pobrišem tla. WC, umivalnik in kad, vedno sproti, pa vsaj vsak drugi dan osvežim še s čistilom, da se malo razkuži. Tuš kabino do suhga obriše tisti, ki jo zadnji uporabi. Prav za ta namen visi krpica čisto dosegljiva roki. Tako se na stene tuš kabine vodni kamen sploh ne more nabirat.

Likam tudi jaz zelo malo. Bluze, srajce, serviete. Ostalo poskrbim, da je pobrano takoj, ko je suho, lepo obdelano z rokami likalnika res ne potrebuje. Iz štrika v omare.

zeta

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

15. feb 2012 21:17

Vanja, prav nasmejala si me! Spidermana obujemo v te copatke, mu kaj dobrega skuhamo in...vuala.

mejačka

Brgita  

član od: 17.8.2006

sporočila: 267

17. feb 2012 10:02

Hehehehe, to glih ne, ampak vsaj tistih, grdih, sivih muck mogoče ne bo.... Vsaj po stopnicah me hudo motijo, ampak vsak dan ne morem letat s sesalcem okol... Drugače pa prah po pohištvu vsakodnevno brišem, pa čeprav tudi tako, mimogrede.....

Brgita

vd007  

član od: 27.1.2012

sporočila: 318

18. feb 2012 10:15

Komaj pridem do konca moram začet spet na začetku .

Čimveč skušam sproti pospravljati . Imam pa srečo, da so družinski člani navajeni pospravljat za seboj, da za njimi ni potrebno.

vd007

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

18. feb 2012 17:48

Danes sem pomila 3 okna. Očistila 1 umivalnik in ogledala v isti kopalnici.

Tuš čistimo sproti, z brisalcem za steklo vsak za sabo očisti stene (vzame 15-30 sekund).

Devno pometem tam, kjer je treba.

Večje madeže na tleh umijem sproti.

Posesamo, ko se nam da, ko je zunaj slabo vreme ali ko je to potrebno...

Odkar ne čistimo vsega naenkrat, so okna večkrat očiščena, tla večkrat pomita, prah večkrat odstranjen...

Nikoli ni cela hiša "v nulo" pospravljena in očiščena, ampak tudi ni nikoli takšna, da ne veš, kje bi se lotil. Večinoma je prijetno čista in primerno pospravljena.

 

Aja, pa še ena navada iz zadnjih 5 let: če se le spomnim, vržem 1 stvar (ki v vsakdanjem pomenu ni smet) vsak dan proč.

Par zrabljenih nogavic, polomljen obesek za ključe, polomljena igrača, okrasek brez čustvene vrednosti... Karkoli. Vedno se nekaj najde. Navlake je vedno manj in že dolgo se ni zgodilo, da bi nesli na odpad polne škatle... 

Čustveno pomembne lovilce prahu imam pa v posebni škatli in jih od časa do časa skupaj pogledamo. Otroka navajam na isti sistem.

čoko

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

18. feb 2012 19:02

Brgita je napisal/a:

nabavla walk and clean copatke, pa da vidmo.....



Brgita

Upam da se nisi preveč zanašala na te copatke...

Tudi jaz sem jih dobila za Dedka Mraza, so res prijetne, nosim jih ko se hišni promet unese in se zložim s knjigo na kavču. Naslednja pot v teh prijetnih copatkah me vodi do spalnice (z zelo verjetnim detourjem mimo hladilnika), prav nalašč se obiram in vrtim po preprogah (da bi se kakšna smet prijela copatk), joj že me kliče moj kunjato iz Savudrije, pa pravi , da so take copate odlične za lov na lignje.

No, lušne copatke, ampak vsi imamo, ne samo v življenju ampak tudi po svojem bivalnem okolju dosti določene špure.

nola

Brgita  

član od: 17.8.2006

sporočila: 267

22. feb 2012 10:39

hahaha, na začetku vsi navdušeni, otroci so kar tekmovali kdo bo racal v njih, zdaj pa ležijo in samevajo.... napaka je že ta, da so jim preveliki.... Ah ja, bodo lepo pripravljene za obiske....

 

Brgita

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

22. feb 2012 11:02

Vidiš Brgita, še copatom se ne da, se rajši v en kot zatečejo, komu se le da čistit, lepo prosim.

zeta

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

22. feb 2012 14:04

Ej, jaz pa res ne vidim čisto nič slabega v tem, da želi nekdo imeti čisto in pospravljeno stanovanje. Sama sem pospravljala stanovanje vsak konec tedna, beri: brisanje prahu, sesanje in pomivanje tal,... Po tovrstnem dolgoletnem početju smo doma sklenili kompromis in sedaj pospravljamo na 14 dni. Pri vsem tem mi pomaga tudi moj predragi, sin pa pospravi svojo sobo. Imamo pa tudi dogovor, po vsakem tuširanju se tuš kabina pobriše, zaradi vodnega kamna. Mene osebno MOTI nered in čistoča, pa zato nisem spolno nepotešena!!

Imam pa kolegico, ki ima stanovanje v totalnem razsulu in tudi, ko pospravi se nič ne vidi, ker je stanovanje enostavno zanemarjeno. Mi je zelo žal (pravzprav mi ni), vendar res nimam nobenega pravega užitka spiti skodelico kave pri nekom, pri katerem sem prej videla skakati mačko po pomivalnem koritu v katerem so bile "kao oprane posode"!

Nekdo prej je opisal kako sta sosedovi deklici raje bili pri njih na obisku, kot pri svoji babici, ki je imela vse sterilno. Osebno poznam pa tudi deklico, ki je svojo mamo en dan pred prihodom s počitnic klicala in prosila, da naj vsaj malo pospravi stanovanje, da ji ne bi bilo nerodno pred sošolkinimi starši, ki jo bodo pripeljali domov!
           

leandros

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti