Prašek za pomivalni stroj

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8685

9. sep 2008 11:14

Ha-ha-ha... danes je pa naša Vendelina "našpičena", vse povprek napi...deva. Ko smo že pri pomivalnem stroju - jaz uporabljam samo tekočino in tisto za sjaj... prašek sem enkrat probala, sem skoraj celo škatlo vrgla; s tabletkami prav tako nisem zadovoljna. Dostikrat pa špricnem samo alkoholni kis po notranjosti stroja in ga vključim. Pozdravček!

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

9. sep 2008 11:18

lesnik, pomivalni stroj ne zna uporabljati mehanske energije za čiščenje posode, kot to delaš pri pomivanju na roke, zato rabi kemijo in abrazivna sredstva, vse to pa se nahaja v pomivalnih praških, namenoma narejenih na stroj.

Čistila za pomivanje na roke so bolj blaga, ker ni potrebne toliko kemije, ker lahko umazanijo zdrgneš stran.

Jaz zaenkrat še nisem našel zamenjave, zato pa posodo, predem jo dam v stroj, dodobra zdrgnem z gobico v topli vodi, če je kaj zažganega, uporabim Arf ali Cif, pa je pol tablete za stroj za eno pomivanje čez glavo zadosti. Tako ena škatla traja 2x več, pa je že nek prihranek.

 

LP

Drejček

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

9. sep 2008 12:36

Če zaviješ v kak hofer ali lidl, imaš tam občutno ceneje tablete za pomivanje, pa še dobre so. Ker Calgonit je uhuhu drag, se strinjam. En paket imaš potem za precej dolgo (jaz ga imam za okoli 3 mesece). S pralnim praškom pa jaz ne bi eksperimentirala (pa tudi tako poceni spet ni, ne?) Atina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

9. sep 2008 12:39

Ali pa po prvem delu postopka, ki ga predlaga drejček (pomivaš v vroči vodi), posodo še splakneš in je. Pa še elektriko prihraniš.

Morda pa (čisto resno) preveriš, kako se posoda (velja tudi perilo) opere s polovično priporočeno dozo pralnega sredstva. Morda boš presenečena. Pozitivno.

Če dodaš še atinin nasvet, glede trgovine, boš pa sploh imela zmagovalno mkombinacijo (bi rekla ena moja....bi rekel en moj....)

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti