U Beogradu ne mogu da kupim dobru, pravu borovničevu marmeladu, da li neko može da mi pomogne sa receptom da je napravim sama?
bigmama
U Beogradu ne mogu da kupim dobru, pravu borovničevu marmeladu, da li neko može da mi pomogne sa receptom da je napravim sama?
bigmama
3. sep 2008 12:56
Na dopustu sem jedla kokosovo marmelado. Katera ve, kako se pripravi? Iščem recept pa ga ne najdem na internetu.
barbara9
3. sep 2008 12:58
Tale recept je dober: 1 kg opranih in osusenih borovnic 5oo-6oo gr sladkorja 1 limona 1 jabolko Borovnice pokapas z limoninim sokom, potreses s sladkorjem in pustis vsaj tri ure da se vse prepoji.Das v posodo in kuhas kot ponavadi, dodas se nalistano ali naribano jabolko ki je naravni zgoscevalec. Robove kozarcev( po zelji das malo tudi na vrh ) lahko namazes z borovnicevim zganjem. Lp v Beograd!
3. sep 2008 13:39
Barbra, imam eno dobro in eno manj dobro novico. Dobra novica je, da sem našla recepte za marmelade (od sadnih do mlečnih in gelov). Manj dobra je, da so v francoščini, pa še grafika je malo čudna. To ti je za "kazen", ker nisi na dopustu vprašala, kako se tista stvar naredi.
3. sep 2008 14:22
Vendy, hvala. Francoščina ni ovira. Vendar niti sledu o "noix de coco" ali o "confiture de coco".
Bom malo eksperimentirala. Ko mi uspe vsaj približek tistemu, kar sem jedla, bom pa objavila.
barbara9
3. sep 2008 14:30
| barbara9 je napisal/a: |
Na dopustu sem jedla kokosovo marmelado. Katera ve, kako se pripravi? Iščem recept pa ga ne najdem na internetu. barbara9 |
3. sep 2008 14:31
Ne, ampak imaš pa gel iz kokosove vode in mlečno konfituro...resnica je pa verjetno nekje vmes. Vendelina jr.
3. sep 2008 15:11
![]()
![]()
gel iz kokosove vode
Vendy. kokosova marmelada. Gosta, sladka, bele barve ![]()
![]()
![]()
Če bi vedela, da mi ne bodo noro zaračunali presežek prtljage in me ne gnjavili na carini, bi bila trgovina ob mesečno zalogo te marmelade. Tako pa
barbara9
3. sep 2008 15:45
Nekaj takega je to?
http://images.google.si/images?hl=sl&q=coconut%20
http://www.google.si/search?hl=sl&q=coconut+ja=
3. sep 2008 16:21
Kokosovo vodo imajo na sosedovi stalaži z zdravo hrano.... Tole, kar je pa rimljanka našla....a je to kombinacija, da kuhaš kokosovo moko, natopljeno v kokos mleko, notri rum in gostiš s trsnim sirupom....nekaj takega delajo na Martiniqueu? Vendelina jr.
3. sep 2008 16:22
Ja ta recept pa zelo zanima tudi mene .Bila bi vesela ,če bi ga katera uspela objavitiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Carbonara s krompirjevimi tortelini

Ocvrte brizgane palčke (churros)