2 meseca brezposelna

Živi  

član od: 1.4.2008

sporočila: 12

tema odprta - 2. sep 2008 22:46 | ogledi: 3.737 | odgovori: 30

Pozdravljeni!

Med dopustovanjem sem začutila, da moram narediti korak naprej, poiskati nove izzive in odločila sem se za novo službico. Po dosedanji pogodbi o zaposlitvi imam 1-mesečni odpovedni rok, se pravi zaključim konec septembra. Na novem pa začnem z decembrom. Razmišljam, da bi se v tem vmesnem, 2-mesečnem obdobju prijavila na Zavodu za zaposlovanje. In zdaj me zanima sledeče: kaj vse potegne za sabo prijava na Zavodu? Je v okviru aktivne politike zaposlovanja veliko obveznosti?? Obstaja morda kakšna druga, primernejša varianta za ta 2 meseca?

Želim si predvsem informacij iz prve roke (spletno stran Zavoda sem že pregledala, se pa nameravam tudi osebno pozanimati pri Zavodu). Vesela bom kakršnihkoli nasvetov oz. izkušenj!

Hvala pa lep večer želim vsem!

Živa

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

2. sep 2008 23:00

Jaz pa ne razumem najbolje, zakaj si dala odpoved z 31.9., če nastopiš z novo službo šele 1.12.? Zakaj ne daš odpovedi s 30.11.? Ker boš imela prekinjeno delovno dobo, v novi službi šest mesecev ne moreš koristiti dopusta, pa mislim, da si tudi pri regresu nekaj prikrajšana (če se ne motim, ti pripada samo nekakšen sorazmerni del). Issi

fordfiesta  

član od: 25.2.2004

sporočila: 61

3. sep 2008 0:22

Ne, dopust boš lahko koristila normalno (pozanimaj se na zavodu). jaz sem imela 6-mesečno prekinitev, vmes bila na zavodu, pa sem potem dobila ves dopust naenkrat, ni bilo treba čakati 6 mesecev, pa tudi regres je bil v celoti. Glede obveznosti na zavodu moram povedati, da so, pisati moraš neke prošnje, pa še neki tečaji so, tako da ne moreš samo doma sedet. Za nadomestilo moraš pač nekaj storit. je pa res, da se lahko prijaviš v roku 30 dni, da se ti začne izplačevat nadomestilo, tako da ti potem ne bo ostalo prav veliko časa za "zavodske aktivnosti". je pa res, da tudi jaz ne razumem, zakaj nisi dala odpoved šele s koncem novembra. Najbrž hočeš biti še malo "frej"?

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

3. sep 2008 7:22

Skoraj vsi podatki, ki jih navaja fordfiesta so napačni. Po novem ti pripada sorazmeren del regresa in dopusta in ga delodajalec lahko zahteva nazaj, ker boš pri njem zaposlena le 9 mesecev. V novi službi boš dobila 1/12 regresa. Ker si dala sama odpoved, ti ne pripada nobeno nadomestilo, sicer pa vse to verjetno veš sama. To sem napisala samo zato, da se ne bi širile napačne informacije.

 Zavaruje te občina kot občana, tu se pozanimaj, če moraš bit prijavljena na zavodu, drugače je prijava brez veze.  Če moraš biti zaradi tega prijavljena na zavodu se prijavi, občina te zavaruje, potem se pa odjavi na zavodu, da te ne bojo nadlegovali z razgovori in tečaji.

Lijana

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

3. sep 2008 8:13

sej ima Lijana prav,na zavodu ne dobiš nobene podpore ,ker si sama dala odpoved!Zanima me to ,kako je če si invalid npr. 3 kat.i daš odpoved -sam -imaš pravico do odpravnine in pravico do nadomestila na zavodu! senka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

3. sep 2008 8:24

Kot invalid III. kategorije nimaš nobenih pravic na Zavodu za zaposlvoanje, če daš sama odpoved. Tudi z odpravnino ne bo v takem primeru nič. Drugače pa je, če delodajalec zate nima delovnega mesta in poda na Komisijo za ugotovitev podlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi pri Ministrstvu za delo vlogo, delavec pa se mora s tem strinjati, da se odpove pogodba o zaposlitvi. Še pred tem je potrebno preveriti možnosti v bližnjih invalidskih podjetjih, če imajo morda potrebe po zaposlitvi takega delavca.

Živi je pa itak že Lijana odgovorila.

Ognjič

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. sep 2008 8:31

Jaz pa v osnovi ne razumem, zakaj teh informacij ne poiščete na spletnih naslovih zavoda za zaposlovanje, ministrstva za delo....skratka, tam, kjer so ZAPOSLENI in POOBLAŠČENi ljudje za dajanje takih informacij? Pa zakaj se je treba vedno in povsod skrivati za "a ma kera kakšne izkušnje"? Če zdrav in povprečno inteligenten človek ne zna vprašati na mestu, kjer dajejo odgovore....in če prvič ne dobi dobrega odgovora, zakaj ne vpraša še enkrat....skratka, kdor v živo ne zmore oddelati te rutine, da gre na urad in vpraša...zakaj, za vraga bi ga pa potem morali obravanvati kot resnično odraslega in sposobnega? Na osnovi česa pa? Pa saj nobenemu iskanje informacij po uradih ne predstavlja krone zadovoljstva in nihče ne uživa, ampak "što se mora, nije teško". Živi, če si pa že naredila tole kozlarijo, da daš odpoved avgusta in si potem za dva meseca prekineš redno delovno dobo, potem na tej točki nehaj z neumnosti, okej? Imaš lepo dva meseca časa, da v miru študiraš politko zaposlovanja v živo in čisto vse to, kar te zanima, povprašaš na uradu. Boš vsaj malo zapolnila luft in ne bo toliko časa, da se tolčeš po glavi, ker si dala odpoved dva mesecea prezgodaj. Vendelina jr.

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

3. sep 2008 8:42

V osnovi se strinjam z Vandelino,vendar iz izkušenj vem,da na uradih (centri za soc.delo,zavod za zaposlovanja,banke,zavarovalnice,ministrstva) ne dobiš vseh informacij,ne povejo ti kakšne variante obstajajo,tudi vseh pravic ti ne povejo,zato pač povprašamo za mnenje.Lp ATNES

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. sep 2008 9:06

Atnes, žal je v večini primerov tako, da po enkratnem spraševanju NE dobimo zadovoljih odgovorov in je treba vajo po uradih ponoviti. Včasih tudi večkrat. In vmes pač vadimo svojo iznajdljivost v smislu, kako bomo našli koga, ki je plačan in nameščen za to, da nam kaj razloži. Odnehanje z izgovorom "sem poskusila, pa mi niso razložili"....je prepoceni. To je v bistvu zgolj pro-forma poskus, v katerega se že v osnovi ne verjame. In še nekaj - tudi po tem, ko imaš kolikor toliko spodobno službo, je treba še vedno vrtati za informacije od sodelavcev od uradov s katerimi se sodeluje, ker okolja, kjer te vsi suportirajo z infoti in kjer ti vsi pomagajo in kjer vse leti dol z lufta in ti loviš in pobiraš - tega preprosto ni. In zato je treba pač stalno biti v formi za vrtanje. Vendelina jr.

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

3. sep 2008 9:17

Vendelina jr. je napisal/a:
In še nekaj - tudi po tem, ko imaš kolikor toliko spodobno službo, je treba še vedno vrtati za informacije od sodelavcev od uradov s katerimi se sodeluje, ker okolja, kjer te vsi suportirajo z infoti in kjer ti vsi pomagajo in kjer vse leti dol z lufta in ti loviš in pobiraš - tega preprosto ni. In zato je treba pač stalno biti v formi za vrtanje.Vendelina jr.

Res je tako!

Drugače pa se spet oglašam bolj "off topic" : misliš, da je tvoj nick res tako težko berljiv, so ljudje tako površni? Ker tisto naslavljanje z Vandelino je pa tud...

Ognjič

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

3. sep 2008 9:46

Rada vprašam na kulinariki ,ne zato ker se mi ne da ali kaj podobnega¨!Rada sem v vaši družbi!Naj še povem da sem na zadnje dobila 10 minut kulinarike več informacij kot celi teden letanja okrog takih in drugačnih uradih!Toliko o tem,i še zmeraj se bom obrnila na kulinariko ! senka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti