Plačilne kartice

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

tema odprta - 28. avg 2008 12:49 | ogledi: 2.460 | odgovori: 23

Če bi sedajle pisala na papir bi bil ves moker od mojih solz( je pa zato mokra tipkovnica). Sem dobesedno v šoku, po telefonskem klicu, ki sem ga prejela.

In sicer klicali so me iz centra za plačilne kartice, ker jih je zanimal moj status zaposlitve (trenutno sem brez zaposlitve 2 mesec). Kljub temu da sem včlanjena že vrsto let,( še sama ne vem več, 15-20 let), ter sem redni plačnik, v teh letih nisem niti enkrat zamudila s plačilom, čeprav sem bila že brez zaposlitve, me obveščajo, da ker nimam redne zaposlitve ne morem biti več njihov član, da mi bodo kartico blokirali. Kartico ki imam pa jo veljavno do leta 2009.

Sedaj me pa zanima kako so slučajno poklicali prav v tem času, ko sem brez zaposlitve?! Kako so prišli do teh podatkov??????

Najbolj me pa je zabolelo to, da v času ko si bolj ranljiv, te kot strela z jasnega doleti še ta šok.

KO ti po mislih hodi le to, da bi čimprej dobil službo. Če pomislim, da bi danes imela razgovor ( na srečo ga imam jutri), ne bi bila sposbna od tega šoka iti na razgovor.

Zdajle mi je že malo bolje, ko sem to napisala.

Pa še to , kar na začetku nisem hotela delati reklamo, kartica je Diners Club.

Ko imaš denar si moj prijatelj, ko pa si brez te pa ne rabimo več.

Zdaj sem pa še bolje!!!

anitram1

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

28. avg 2008 13:05

Nič novega to se dogaja,samo da se slučajno človek ne zaplete z DRŽAVO,tej si ga na...!Ma jas bi vse preklicala in šla na drugo banko!!(samo vprašanje je a te spustijo)!Veliko sreče pri iskanju službe-dnar je sveta vladar!!! senka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. avg 2008 13:33

Anitram, upam, da bo tvoja zaposlitvena situacija kmalu boljša. Glede omenjene plačilne kartice je pa takole (tudi če ne bi zapisala, zadetka sta samo dva, Diners in American): - Imamo plačilne kartice (Mastercard, Visa, Maestro), ki jih izdajajo banke. V tem primeru je pri banki odprt tudi osebni račun imetnika kartice in se poraba na kartici krije iz osebnega računa pri isti banki. Finančni tok gre takole: imetnik kartice nekaj kupi in plača s kartico. Plačilo bremeni izdajatelja kartice (denar gre z računa banke), kasneje pa banka ta denar vzame z osebnega računa imetnika kartice in krog je sklenjen. - Imamo tudi ostale plačilne kartice, ki pa jih izdajajo druge organizacije, ki niso banke. In te organizacije morajo seveda imeti na svojem računu denar, da se plača vse, kar so imetniki kupili. Po drugi strani pa nimajo nobenega drugega imetnikovega računa in edini način, da se bodo poplačali, so plačila samih imetnikov, ki pridejo s trotedenskim-pettedenskim zamikom. Zaradi tega so verjetno ti izdajatelji bolj strogi do svojih članov. Zaradi celotnega sistema izdajatelja brez banke pa se obseg teh kartic zmanjšuje na račun kartic z bankami. Glede poslovne politike omenjenga kartičnega centra ne morem reči nič, ker je ne poznam. Če piše v pristopni pogodbi, da moraš imeti za članstvo takšno in takšno premoženje, dobroimetje, zaposlitev...ampak ne vem, ugibam. Tudi zadeve ne velja doživljati kot še "en napad nate", pa da ko gre človeku narobe, gre vse narobe. Verjamem, da razgovor ni bil prijeten, ampak, ti se lepo zjokaj in končaj z zadevo. Tvoja glavna prioriteta je nova zaposlitev. Kartice so pa v tem kontekstu minoren problem. Še bolje, če te izključijo. V situaciji, v kakršni si se znašla, je smotrno čim manj potrošiti. In najmanj se potroši, če človek ne uporablja plastike. Jaz sem zaposlena, ampak če hočem kaj v resnici prihraniti, nekaj mesecev ne uporabljam kreditnih kartic. Deluje. Vendelina jr.

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

28. avg 2008 14:10

Anitram1, tako kot drugje na trgu lahko tudi tu kaznuješ neprimerno obnašanje. Greš k drugemu ponudniku. Saj jih je malo morje.

Če se grejo tako ozkogledo ravnanje, da ne pomislijo, da je stalna in redna stranka veliko vredna, naj jih to kaznuje.

tjas

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

28. avg 2008 14:33

Ampak zadeva mi še vedno ne da miru. V vseh teh letih me niso nikoli klicali, zakaj ravno sedaj. Haloo! Kako so prišli do teh podatkov,,,, anitram1

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. avg 2008 14:58

Anitram, blazno enostavno. Pogledali so tvoj promet in je verjetno manjši in so verjetno poklicali v tvojo bivšo službo (a si popolnoma prepričana, da nisi niti enkrat navedla tega, kje si zaposlena, ali pa kje napisala kakšnega službenega telefona) in ugotovili, da te ni več tam. Je škoda energijo zapravljati za ogorčenje. Ogorčenje je neproduktivno. Ti pa potrebuješ produktivno razmišljanje. Vendelina jr.

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

28. avg 2008 15:15

Najboljsa resitev je, da clovek uporablja samo Maestro. Odkar se s to kartico lahko placuje in dviguje denar tudi v tujini, se mi zdi skoda vsak € za letne clanarine ostalih placilnih kartic, ki so ze od nekdaj sama potuha. Imela sem tudi Mastercard, vendar sem kartico z veseljem vrnila, ker me je vcasih malo zaneslo, pa sem kar kupovala, ob izpisku me je pa skoraj kap. Z Maestro pa vedno ves, da toliko imas in toliko tud lahko porabis. V primeru, da bi bila brezposelna, si pa sploh ne bi upala operirat z ostalimi karticami. Vsi dobro vemo, da so v casu brezposenosti prilivi na racunu zelo majhni. vida70

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

28. avg 2008 15:31

Ja krut je ta svet, ampak veš vse se enkrat obrne Ko ti bo šlo bolje, boš pač vzela viso ali kakšno drugo kartico.... Sicer pa zagotovo nisi čisto brez dohodkov, saj te varuje ša zavod za zapslovanje, lahko dobiš podporo za čas iskanja zaposlitve... lahko delaš honorano. Zagotovo izjemno neposlovna poteza te firme. Ti pa kar pogumno naprej ... naj te to ne ustavlja To kar nas ne uniči, nas krepi.

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

28. avg 2008 15:49

Anitram1 kaj si že kdaj pomislila ,da bi se kartici odrekla? Še vedno je najbolje poslovanje z gotovino.V vsakem primeru imaš profit,kupuješ npr.kurilno olje,novi avto,kolo.....kje dobiš popust,pri kartici ali gotovini? Oprosti ampak te ne razumem ,kako lahko žaluješ za kosom plastike,ki je ne moreš uporabit. balu

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

28. avg 2008 16:08

Balu, si mogoče ti pomislila, da si npr. kurilnega olja, avta, kolesa.... marsikdo ne more privoščiti? Ok, avtu in kolesu se lahko odpovemo, npr. kurilnemu olju se pa ne moremo. In nekateri si ga lahko privoščimo samo na obroke, pa čeprav je nekaj € dražje (za višino popusta na gotovino). In z Diners kartico se pač lahko kupuje na obroke (ok, da se tudi zabluzit tako, ampak to je že čisto druga zgodba). Issi

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

28. avg 2008 16:20

To je bilo moje osebno mnenje issi.Nočem da se kregamo ,ampak tudi jaz si ne morem kar na enkrat vsega privoščit.Preračunaj si malo ,če si na banki odpreš varščevalno knjigo in daš gor mesečno gor 150 eurov imaš po 12 mesecih 1800eurov +obresti.In tako lahko kupiš recimo olje z gotovino.Če pa narediš na mesečno odplačevanje po 150 eu ,pa še ti banki plačaš, pa še po litru kurilneg olja je dražje. Ne vem mogoče imam v teh časih jaz staromodno razmišljanje. balu

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti