Prečkanje hrvaške meje

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

tema odprta - 22. avg 2008 9:29 | ogledi: 2.467 | odgovori: 16

Pozdravljeni!Bila sem na dopustu na hrvaškem s svojo 8letno hčerko in njeno prijateljico.Imela sem 3potne liste in tist z občine,da lahko gre drug otrok z mano čez mejo.Problem pa je nastal ker nisem imela dokumenta za svojo hčerko.Ima namreč priimek po očetu in je policist želel imeti rojstni list!Sem misla,da me bo kap!Tega še nikjer nisem zasledila.V poletnih časih vsaj 2krat mesečno prečkava mejo in do sedaj še nikoli niso hoteli kaj takega.Bil je zelo nesramen.Očitno je imel slab dan ali pa ima kakšne podobne probleme doma (pred leti sem jih imela jaz in sem mogoče še toliko bolj alergična na to-bivši mož ne dovoli spremembe priimka).Je reku,da želi potni list kot dokaz da nisem otroka ugrabla,da se mož strinja s tem da gre otrok čez mejo.Če bi delala kaj na šverc bi si ziher zrihtala še ta dokument.Joj,kok so me razjazli,pa punci sta bili čisto prestrašeni.

Uf,mi je kr mal lažje ko sem spisala.

ATNES

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8697

22. avg 2008 9:32

Če mene vprašaš, je policist imel čisto prav. Kdo pa ve, da je to res tvoja hči?!? Pozdvček!

BRANKI  

član od: 21.8.2002

sporočila: 74

22. avg 2008 9:53

Moje so stare 14 in 12 let, že vsa leta imam sabo rojstne liste za dokaz da sem mati. Je pač tako če ima otrok drug priimek. BRANKA

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

22. avg 2008 10:11

Če bi pogledal v računalnik, bi videl kdo je otrokov skrbnik. mišika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. avg 2008 10:43

Tole je ena izmed delikatnih situacij, kjer v osnovni nobeden ni čisto nič narobe naredil, ampak en grenak priokus ostane. Ker če bi imel policist eno trohico šarma in bi skladno s tem tudi vprašal nekaj v stilu, a ste šle punce žurat....bi se tebi verjetno razvezal jezik in bi takoj povedala, kje so odsotni, kaj počnejo prisotni......in bi povedala vse, kar bi policist potreboval za to, da te mirno spusti čez mejo. Skratka en malček koketiranja, pa se vse lepo zmenimo. Tole jezico bi jaz na tvojem mestu lepo pozdravila z nakupomo novega glossa. Za drugič si nabavi potrdilo, da si mati, zlu-ne-trebalo. In malo uporabljaj spol kot orožje, glej organe oblasti kot da so to najlepši in sploh najbolj vzdihovanja vredni tipi, ki jim lahko Clooney&Pitt brišeta čevlje - je treba vaditi, ampak se splača - in s tem etitjudom imaš pri policistih in carinikih preverjeno manj ostrih robov..... Vendelina jr.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

22. avg 2008 11:37

Vendy, ti vedno znova presenečaš! Tole okrog uporabe ženskega šarma.....pa daj, zaupaj nam no, kako si ti to vadila! Kaj lahko svetuješ nam ostalim....Se hudo strinjam s tabo, čeprav bodo morda nekateri člani hudi (tudi) name.... Drugače pa....še vedno je bolje nabaviti si kak papir/dokument/dokazilo viška kot pa..saj veste koliko ugrabitev se dejansko dogaja! kako vse bolj cvete trgovina z otroki....čeprav je bila situacija neljuba tebi, je v dobro vseh otrok pravilna! Seveda, govorim o proceduri ne o odnosu! Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 22. avg 2008 11:41:20

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

22. avg 2008 11:39

Čao, žal, ali pa tudi ne, v takem primeru res s seboj rabiš rojstni list kot dokazilo. Tudi to je neumno, da če pelješ npr. možev, očetov avto sam čez mejo, rabiš potrdilo lastnika, ki stane nekaj čez 17 EURov. Jih prav nič ne briga, če je v družini en sam avto, ki ni pisan nate. Je pa tako, lahko težiijo, lahko ne, isti kot s priimki. Lep pozdravček, S.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. avg 2008 11:56

Tortica, vsak vojak uporablja svoja orožja, je rekla Maria Callas Ma malo princestasto se obnašaš, pa gre. Zelo podoben gard kot tisti, s katerim si kot štiriletna punčka največ dosegla pri starših. Če dobro premisliš, ni treba blazno vaditi. Je pa res, da je nekaj energije potrebno, da v policistu vidiš Clooney-a, ampak mašta radi svašta in punce to zmoremo... BTW, mene so mejni organi ogormnokrat šetali do prtljažnika in sem ga morala odpreti - če sem imela krilo, so bili blazno veseli - in jaz sem v maniri razvajene princese ves čas vzdihovala v smislu, joj, kako je tuki mraz, joj, kako imate vi težko službo, ko ste ves čas na prepihu....moj vrhunski dosežek je pa bil, ko sem v enem novembru rekla, počakajte, grem po rokavico, ne bom tega odpirala brez rokavice, si bom noht zlomila...... Če bi imela kak namen kaj švercati, s tem gardom bi verjetno prešvercala ogromno. Pa nisem. Ali pa enkrat so me ustavili zaradi prehitre vožnje in je malo dež padal in ko bi bilo treba stopiti ven iz avta, sem rekla, da sem bila ravno pri frizerju in da mi bo ta vlaga totalno uničila frizuro in a lahko oni tisto položnico v mojem avtu napišejo....pa sta se zarežala in sem jo odnesla z opominom. Vendelina jr.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

22. avg 2008 12:07

ej si faca Vendy !

stella  

član od: 9.10.2002

sporočila: 380

22. avg 2008 13:15

Smešno je, da to zahtevajo Hrvati in ne naši, meni se je to zgodilo enkrat, ko sem se vračala na letališču. Vprašanje kam peljem otroka, ja v Slovenijo vendar in potem tisto o rojstnih listih.. sem rekla, da nimam imam pa vse ostale dokumente in da otroka lahko sama povesta, če sem njuna mama, še posebej dojenčica, ki se še doji.. ampak tako je, žalostno je, da to naših organov nič ne zanima, sosedi pa so imeli incident doma in zato morda takšna panika..

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

22. avg 2008 14:35

En neznan tuj policaj se sekira zaradi tvojega otroka, tebi pa je to odveč - pa daj no razmisli malo kaj govoriš!! Če bi ti ga pa nekdo ugrabil, bi pa policaja, ki ni opravil kontrole, krivila zakaj ni opravil svojega dela, a ne?! Mogoče so imeli pa depešo, da je "neznano kam odšla, takšna in takšna ......" "Jih prav nič ne briga, če je v družini en sam avto, ki ni pisan nate." Tudi ta je v istem smislu. Zakonci/ločenci, si kradejo med sabo otroke, ne pa da si nebi avte. In res jih nič ne briga, če vozilo ni pisano nate, sam vozila, ki ni tvoj, pač ne moreš voziti kar tako, brez soglasja lastnika - in kaj ti tukaj ni jasno? lp, vanjatajnsek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti