Smetanova krema in želatina

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

tema odprta - 20. avg 2008 13:11 | ogledi: 6.170 | odgovori: 2

Čao,

vem, da je že bilo napisanega marsikaj o želatini, samo imem vseeno še eno vprašanje. Ta vikend bom delala precej veliko torto za rd, čokoladni biskvit in krema iz kuhane smetane in čokolado. Ker bo najbrž precej toplo, torta pa zaradi velikosti skoraj gotovo ne bo mogla v hladilnik in jo bom zato namazala šele dopoldan, me skrbi, da bo krema premehka. Ali bi kaj pomagalo, če bi kuhani smetani dodala želatino, da se ne bi razlezlo? Saj veste, običajno smetanove torte iz slaščičarne lahko pustiš zunaj hladilnika, pa ne lezejo vse naokoli.

Lep pozdravček, S.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. avg 2008 13:47

Zakaj pa mora biti smetana kuhana? Stepi smetano, daj želatino fix, potem shlajeno čokoladno tvarino in ko se vidijo mešalčeve metlice, dokončaj s sladkorjem, če je potrebno, daj v oblečen obroč ali okvir postavi za 8 ur v hladilnik in to je to. Velja za kremno torto in za klasiš torto, ki ima več biskvitnih nivojev. Vendelina jr.

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

20. avg 2008 14:02

Sama pa v takih primerih sploh ne uporabim želatine, ampak čokoladno galleto (ali dolcella se mi zdi da je tudi, pač čokoladno šlag peno oz. kremo za torte), v katero zamešam še nekaj žlic nutelle ali pa kar navadno šlag peno z nutello. Pride zelo obstojno, trdno in se nič ne razleze. Razen če nimaš predsodkov pred umetnimi zadevami... katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti