Orhideja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

6. sep 2008 10:32

ariella_3, tukaj imaš mnogo in še več nasvetov o orhidejah:

http://www.oceanorchids.si/si/index.php

 

Tvoja orhideja je zaneslivo rodu Phalaenopsis, posovenjeno falenopsis. Verjetno je ena od sort, ki jih najdeš tukaj. lahko je seveda katera druga,ker je res sortna lista nepregledna in neurejena, ni pravih pravil, kako naj bodo stvari urejene. To velja za vse rastline, ki so tržno zanimive. Žal.

Samo firma OceanOrhids (Dobrovnik) ima v ponudbi 20 sort rožnato cvetočih orhidej. pri njenih rastlinah je zraven vedno listek z osnovnimi podatki.

http://www.oceanorchids.si/si/index.php?sklop=phalaenops

 

 

rimljanka - zasebno mnenje

m.schafe  

član od: 3.5.2006

sporočila: 254

6. sep 2008 10:56

zvezdica piše da ji nagajajo vataste uši. Tudi jaz sem imela isti problem. kupila sem spray proti ušem in novo zemljo. orhidejo sem vzela iz zemlje , najprej nežno oprala zvodo, nato pa temeljito poškropila korinine in lstje. orhidejo sem posadila v nov lonček in novo zemljo. ko je imela te uši je izgeldala cela ovela. soseda mi je že rekla naj jo vržem proč. Lani smo se selili in se mi je zlomil cvet.Vse do maja je poganjala samo nove čvrste liste. Sedaj pa cveti in ima 12 lepih belih cvetov naenkrat. Torej moj trud je bil poplačan. lep cvetni pozdrav mschafe m.schafe

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti