Kaj imamo v zmrzovalniku

as1  

član od: 5.4.2006

sporočila: 142

tema odprta - 13. avg 2008 13:38 | ogledi: 1.831 | odgovori: 8

Kako vodite evidenco stvari, ki jih imate v mrzovalniku, da vsaj približno vemo kaj je notri?

as1

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. avg 2008 14:05

Ko sem bila še v nižjih razredih osnovke in je naše pleme kupilo prvo škofjeloško hladilno skrinjo - kjer je bilo malo košar in vse na dnu in res zelo slab izkoristek prostora, sem prišla na blazno pametno idejo in sicer tako, da smo stvari zlagali v dodatne plastične barvne posode in potem je šla govedina v rumeno, svinina v rdeče...itd itd. Koncept je pleme kasneje nadgradilo še z različnimi nalepkami različnih barv. Za to silno (meni se ni zdelo nič posebnega) inovacijo sem za nagrado dobila novo kolo... Pri obilici tega, kar danes ponujajo police: plastične posode različnih barv, nalepke, ki zdržijo marsikaj itd itd, vrečke različnih barv....je to danes bistveno bolj enostvano. In ko vidiš, da je rumena posoda prazna, ti je vse jasno. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. avg 2008 14:27

Dokaj natančno vem, kaj imam v zamrzovalni omari - kakšno meso, katero zelenjavo. Omara je dovolj pregledna reč, da se v trenutku prepričam, ali me spomin morda ni malo zapustil.

 

Na vsako vrečko, ki roma v zamrzovalno omaro, z debelim flomastrom in na veliko napišem, kaj je notri (sploh pri mesu - kateri kos in koliko jih je) ter datum. Tudi na škatle, v katerih je gotova hrana, s flomastrom napišem, kaj vsebuje in kdaj smo reč spravili v zamrzovalnik, tako de je vsak trenutek vse jasno.

 

Mamamia

mamamia

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

13. avg 2008 14:29

za Nejca se točno ve - zaradi njegove diete. Ima svoje predale. Za ostalo pa na približno. Navadno zamrznem že pripravljene jedi v posodah, nato pa zamrznjene prepakiram v vrečke. Se vidi, kaj je noter. Kar se pa mesa tiče, različno ima različne trakove oziroma elastike. Drugače kake posebne evidence ne vodimo.

Loni Makaroni

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

13. avg 2008 15:10

Jaz imam novo zamrzovalno omaro - sem frajerka . Je zelo pregledna in posebne evidence ne vodim. Je pa seveda vse v vrečkah z napisi, že pripravljene jedi imam v posodicah z nalepkami.

 

In omaro imam ravno zaradi tega, ker sem si prej delila zamrzovalno skinjo z mojo mami. 2 skrinji. Noter je bilo vsega in nič. Nikoli nisem vedela kje je kaj, oz. v kateri skrinji sploh je. Moja mami namreč nima nič "stila" za pospravljanje skrinje - je kar je, sam da je. Nič ni napisano, nič označeno - definitivno proti vsej moji logiki in zdravi pameti.

 

Moja tašča pa ima skrinjo. Vse je lepo tip top pospravljeno, označeno. Zraven pa ima še papir (naliman na notranji strani vratic kuhinjske omarice), na katerem ima napisano kaj je v skrinji, in datume. Ko nekaj vzame ven, samo prečrta in se točno ve, kaj je še ostalo.

To se ji zdi najbolj enostavno, saj vedno kupuje meso pri kolegici. Kupi pa polovco prašiča, 1/4 krave . Ko pospravlja meso pa tast veselo zabeleži na seznam.

... in meni se pri takem načinu kupovanja mesa, to sploh ne zdi slaba ideja.

 

 

MM

Sporočilo je spremenil(a) morska medvedka dne 13. avg 2008 15:11:53

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

13. avg 2008 15:17

Mi imamo sistem, podoben Vendelininemu, le da namesto škatel imamo vrečke. V npr. Sparovi so goveji zrezki, Mercatorjevi je faširano meso, Leclercovi je svinina ... takoj vse najdeš. Atina

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

13. avg 2008 15:29

Zelo podoben sistem Vendelininemu, s tem da so stvari še dodatno sortirane po predalih omare, pripravljene jedi pa imajo nalepke

Drejček

limonca26  

član od: 23.7.2006

sporočila: 304

13. avg 2008 16:22

Tudi pri nas ne odstopamo. Ko so bili otroci še manjši, sem vedno vedela, kje je kaj. Sedaj pa, ko tudi sami že brskajo po hl. omari, imam na zunanji strani z magneti pritrjen plastificiran list. Na njem so označeni predali in vsebina v njih. Tako da, ko malega pošljemo po sladoled, ne stoji pred odprtimi vrati in išče, ampak odpre le določen predal. Tudi vsebina predalov je nekako razporejena. Zelenjava je posebej, prav tako sadje in že skuhane jedi. Seveda pa so vse vrečke, posode, ... opremljene z listki oz. nalepkami. Lep dan še naprej. limonca26

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

13. avg 2008 16:38

Imamo dve omari, v eni je meso in pripravljena hrana (golaž, ričet, makaronovo meso, bolognese, musaka, lasagna...) v drugi so sladoledi, njoki, štruklji, zelenjava, gobe... Ne maram, da ima sladoled vonj po makaronovem mesu, kar se rado zgodi, če škatle ali vrečke nepremišljeno zlagaš.

Na vsaki škatlici ali vrečki je nalepka z datumom in napisom, kaj je notri. Približno vemo, kje je kaj, drugače pa malo pobrskamo, pa je. 

Omara se mi zdi bolj pregledna, saj mi je všeč, da imaš stvari v predalih. Hitro se navadiš, da je npr. zgoraj sladoled, nižje njoki in štruklji, potem kostanji, pa gobe, čisto spodaj zelenjava... In če je predal prazen, pač veš, da je kostanjev zmanjkalo...

jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti