Malica med sluzbo

matejaoz  

član od: 1.6.2010

sporočila: 329

7. mar 2012 13:24

Danes sem si za malico privoščila rižoto (ostala od včerajšnjega kosila), pa regrat v solati (sem v mikrovalovki zagrela fižol iz konzerve in še toplega prelila po regratu). Njami, njami....

matejaoz

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

20. mar 2012 15:32

Študiram, da bi si naročila posodice Bento preko e-baya. So fajn za prenašat hrano v službo, pa še zdravo lahko ješ. Hrana lahko ostane topla s pomočjo priklopa na računalnik prek USB kabla. Nisem sicer prepričana, če je pogreje ali samo ostane na toplem... Sicr pa se dobijo termo posode.

 

Pri meni je to tako - bolj nujno kot ne, ker bi mogla bit na dieti. Sicer dobimo v službi malico in kosilo, sam ne moreš izbirat.

xxs

Leyla_  

član od: 22.8.2008

sporočila: 164

1. okt 2012 11:58

Jaz imam pa nekoliko drugačno vprašanje :) Torej, v službi imamo običaj, da vsak za svoj rojstni dan in kak pomembnejši dogodek poskrbi za malico zaposlenih v oddelku (8 ljudi).

Običajno prinesejo narezek, kruh in kake piškote. Vse kupljeno v bližnji trgovini. Ima kdo kakšno izvirnejšo in po možnosti varčnejšo idejo? Najraje bi vse pripravila oz. spekla doma. 

Torej prosim za nekaj idej za meni za malico. Hvala v naprej :)

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

1. okt 2012 12:11

Španska pita (recept v bazi), narezana na majhne koščke, narezek v obliki nabodalc - na palčke pač natikaš koščke sira, olivo, salamo, kakšen grozd, češčnjev paradižnik, razni slani zavitki (meso, skuta, špinača), domači namazi (jetrni, skutni/smetanov, lososov), domač kruh, kakršnkoli se ti zalušta, skleda (domačega) sadja - to itak povsod prav pride, sploh na krajih, kjer se poanavdi masovno natepavajo sendviči, dobri domači piškoti...

Glede na to, da ne omenjaš kdaj imaš rojstni dan pač sestavine prilagodi sezoni, pa pazi na to kje se bo zadeva konzumirala oz. kake so prostorske zmožnosti v službi. Namreč, če imate zadeve bolj omejene in bo vse skupaj napol stoječe in natlačeno se izogibaj kakim kremastim/paradajzasto kečapastim/pacastim zadevam, ker zna biti to zelo neprijetno za jesti z rokami, stoje, medtem ko tvoj sodelovev rine komolec v tvoj hrbet, ker ga pač nima prostora kam dat.

Viva Meier

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. okt 2012 12:24

Leyla_ je napisal/a:

Običajno prinesejo narezek, kruh in kake piškote. Vse kupljeno v bližnji trgovini. Ima kdo kakšno izvirnejšo in po možnosti varčnejšo idejo? Najraje bi vse pripravila oz. spekla doma. 

Ni nujno, da je izdelava v lastni izvedbi cenejša.

Predvsem pa ni nobenega razloga, da bi se ti bolj trudila pri tem početju, kot se trudijo drugi. Okej, kak personal touch več (za razliko od brezidejnikov, ki kupujejo nareke v sosednji delikatesi) je smiselen, ne pa iti v ekstrem, da bo zelo zelo drugače. Ker s tem boš nehote poslala sporočilo, da si se za tole bolj trudila, kot ostala osmerica. In tako sporočilo v kolektivu ravno ne pomaga.

Drugače je nasvet od Vive okej.

Vendelina jr.

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

1. okt 2012 12:31

 

Žepki iz listnatega testa z različnimi nadevi (slani sladki). Naredijo se hitro, postreženi so lahko topli ali hladni in za nadev se lahko porabi marsikaj kar je pri roki.

Pite slane/sladke, zavitki iz vlečenega testa (slani/sladki)...

V bistvu je zelo veliko možnosti, le malo domišljije je potrebno.

 

trac

Leyla_  

član od: 22.8.2008

sporočila: 164

1. okt 2012 13:17

Super ste! Se odločam med dvojim - žepki z različnimi nadevi ali pa mehiška različica (homemade omake + tortilja čips). 

Očitno sem samo potrebovala nek navdih :) Hvala še enkrat.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. okt 2012 17:11

Izberi tisto, kar ima manj vonjav. Pisarna nekako ni najbolj primeren kraj za to, da v njej še nekaj časa potem vohamo močne arome.

Vendelina jr.

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

1. okt 2012 19:34

Tortilja čips z omakami, je bolj primerne za večerne ''fieste'' kjer se tudi popije kaj. Za dopoldansko pogostitev, ti ga ne priporočam.

Namesto žepkov lahko v pekaču za kolačke/mafine z listnatim testom narediš tudi mini pitice. Ne vzame dosti več časa, so pa majhne in vidi se nadev, kar se mi zdi pomembno, če imaš različne nadeve.

 

Vesnuska

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

1. okt 2012 19:40

Lahko čisto enostavno kupiš listnato testo, razvaljaš, premažeš z rumenjakom in posuješ s soljo, parmezanom, kumino, poprom, čilijem, semeni, sladkorjem, čemerkoli - razrežeš na palčke in spečeš. Narejeno je v manj kot pol ure, izgine v trenutku, brez udarnih vonjav.... v najslabšem primeru le mastne madeže pušča na papirjih po pisarnah. 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti