S čim namazati torto v teh vročih dneh?

lucijana  

član od: 4.2.2006

sporočila: 284

21. jul 2008 9:55

ali pa kake sadne rezine-jajce na oko, sadna pica itd...ki se lahko lepo naredijo v pekaču, v njem razrežejo in iz njega tudi lepo servirajo. pa relativno enostavno je pecivo v pekaču vozit naokoli. no vsaj moje jajčke na oko so se fajn navozile do cilja in bile tam še vedno enake kot pred vožnjo. idej za taka peciva je miljon, pekači pa tu ponavad niso problem-že iz enga pekača dobiš vsaj 15-16 rezin... lucijana

libi  

član od: 4.12.2006

sporočila: 9

21. jul 2008 10:22

Ojla punce,

najprej res iskrena hvala vsem za pomoč, ideje, mnenja, kritike....vse sem preštudirala in se odločila, da kokos v biskvitu zamenjam z mandlji, kot ste svetovale, torte bom na koncu oblila s pisanim sladkornim ledom (tudi vaša ideja), namazala pa verjetno kar z marmelado (vsaka torta svoj okus marmelade), ravnotako tudi namočila z mešanico marmelade in sadnega soka (Vendelina ne me tepst... )

Zakaj uporabiti ravno ta biskvit in hkrati tudi odgovor, ali imam dovolj kapacitet za peko in transport toliko tort? Ta biskvit se speče v mikrovalovki, cca  10 minut. Mešanica, ki je navedena v receptu je že miljonkrat preizkušena in se še ni zgodilo, da mi ne bi ratalo, a zadnje čase mi ni več ustrezal okus, če sem mešala kokos, ki je v biskvitu in namazala z marmelado (in seveda namočila s sadnim sokom), ter na koncu vse skupaj oblila s čokolado..

..zato sem tudi prosila za vaše predloge (in še enkrat hvala za odgovore).

Torej, potrebujem le eno stekleno okroglo posodo za biskvit, ker ga takoj po peki zvrnem na ploščo....ne rabim obodov, ker torte ne bom filala z nevemkakšnimi kremami, ki bi itak padle dol na poletni vročini (torte bodo postrežene na rojstnodnevnem pikniku). Aja, bo pa 60 oseb, torej naj bi nekako računala na 60 kosov, iz enega okroglega biskvita 24cm  dobim 10 kosov.

Piknik je pri naši hiši, tako da s transportom ne bo problema, bo pa tortna roža predstavljena na veliki plastični podlagi, oblečeni v zeleno pisan zavijalni papir (pod vsako torto bo še posebej podstavek), tako da bo izgledalo kot ena velika roža.

Aha, in zakaj ravno torta in ne raje kaj zanimivejšega....praznovali bomo 1. rojstni dan moje punčke...tko da...torta more bit....sej ne zaradi malčice....ampak bolj smo mi "ta stari" še tiste stare šole vajeni :)

 

Priznam pa, preden sem se odločila, da jo bom delala v lastni režiji, sem se ubadala ravno s takšnimi vprašanji, kot mi jih je navedla Vendy...in me je kar tiščalo v želodcu...a potem me mož spomni, na ta biskvit iz mikrovalovke....in problem je bil rešen...

 

Je pa tko...konec koncev, vsi vedo, da prihajajo na PIKNIK za rojstni dan in ne na gala večerjo ali ohcet...tko da če komu ne bo všeč moja preprosta marmeladna tortica...in ker to pač ne bo lično okrašena kupljena torta za 200€, ki na koncu itak vedno ostane, in jo potem ponujaš vsakemu za domov in se jo vsi branijo...ko bo ostala moja, bo pač romala v skrinjo in brezskrbi jo bomo kmalu pospravili v želodčke...

 

In še enkrat priznam...malo me je vseeno strah, ali mi bo uspelo...pa še toliko drugega je ob takih dogodkih za pripravit...mah, še vedno je nedaleč stran hiša najboljšega soseda, pa bomo tja šibnili po kupljeno rešitev...ker torta more bit! :)

 

 

Lep dan želim vsem skupaj...in še enkrat hvala za VSE vaše odgovore...

 

 

 

 

libi

Sporočilo je spremenil(a) libi dne 21. jul 2008 10:23:57

Sporočilo je spremenil(a) libi dne 21. jul 2008 10:24:28

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

21. jul 2008 10:24

Vendelina jr. je napisal/a:
Plus, draga libi, a mora RES biti torta? Kaj pa če bi narezala različno sadje in ga pomakali v čokoladni fondue? Bi se vsi fino zabavali, ne bi bilo frke s tem, kako bodo torte zdržale ipd... Pa tudi, če nimaš fondue-ja priprava sadja in čokolade pri katerekoli katererju je cenejša od 200 EUR. Vendelina jr.
Fondue je sicer res ena sexy zadeva, ampak se mi zdi, da ne pride v poštev za tako veliko število ljudi... Sicer sem pa bila v soboto na enem pikniku in smo gostiteljico skoraj raztrgali za bilokaj sladkega (domačega)... Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti