Razočaranje nad cenilci zm

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

19. jul 2008 6:31

sem bila včeraj na Poravnavi, zaradi ene druge zahteve. Pa so rekli, da se je treba pri Zavarovalnici Maribor vedno pritiožit. klavdija

gordi  

član od: 27.12.2005

sporočila: 24

19. jul 2008 15:32

multicolor,tudi mi smo imeli težave pri ocenjevanju avtomobila in zelo podobne izkušnje,nič naj vam nebo nerodno ali težko,na zavarovalnico pojdite in razložite jim kaj se vam je zgodilo z njihovim cenilcem,če vas nebodo prav dobro poslušali,jim pa zagrozite da jih boste dali na preverjeno oziroma tv,presenečeno boste ugotovili,kako se ljudje spremenijo v sekundi,moje mnenje je tako,da vsi ljudje ki to doživijo bi se morali postaviti zase in ukrepati,tko pa z nami državljani lahko delajo kar se jim zahoče in mi smo zamenjali zavarovalnico po končanem postopku,pa veliko sreče vam želim!! gordi

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

19. jul 2008 16:03

Ne tako dolgo nazaj sem bila nočna mora za zavarovalne agente. Po službeni dolžnosti sem morala preštudirati vse vrste zavarovanja in vse prijeme. No, poslali smo mi ful luškanega zavarovalničarja ... Pa ni zaleglo.

Spet ponavljam: preberite splošne pogoje, ki so napisani na polici in vam jih mora agent dati, ker so SESTAVNI DEL pogodbe o zavarovanju. Vedno pofotografirajte škodo, narišite, napišite. In polagam vam ne srce: NE PODPISUJTE NIČESAR, česar ne bi natančno prebrali.

Pri zlomljeni nogi je najbrž šlo samo za zavarovanje  za invalidnost. Sam zlom ni invaldinost. Razlika je tudi, ali je izplačilo iz police, ki velja samo za nazgodo, ali gre za odgovornost ( avtomobilski, delodajalca, tretje osebe). Samo v zadnjem primeru se upošteva nematerialna škoda ( strah, bolečnine, skaženost). Pa tudi stroške zdravniškega potredila se krije samo v tem primeru. Pazite na svoj denar !

Pri določanju stopnje invalidnosti odločajo zdravniki, cenzorji zavarovalnice, ki so od nje tudi plačani. Sodni izvedenec medcinske stroke pa naj bi bil neodvisen, zato je treba vselej predlagati sodišču, da cenzorje izključi.

 

 

F r i n a

Sporočilo je spremenil(a) frina dne 19. jul 2008 16:24:30

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

19. jul 2008 16:15

Zelo mi je žal za vse tiste, ki jih je prizadelo zadnje neurje. Vem da ste bili globoko prizadeti in prestrašeni, da ne veste kako naprej. Ampak nečesa NE smete pričakovati - sočustvovanja zavarovalnice. Hladnega odnosa cenilcev ne smete vzeto osebno, oni so uslužbenci firme, ki bo zaradi vaše škode ob dobiček. Kaj vam to pove? Zato ni nič treba prositi in moledovati - VSE kar omogoča vaša polica, je treba zahtevati in se pritpžiti vsakič, ko niste zadovoljni. Ob škodnem dogodku smo z zavarovalnico na nasprotnih bregovih - mi hočemo čim več, oni bi želeli dati čim manj. Torej se je treba pobrigat za lastno rit. Cenilci niso na naši strani! V bodoče pa tako kot pravi Frina - pred podpisom je treba prebrati vse - tudi najdolgočasnejši del z najmanjšim tiskom. Lisa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti