Uporaba plinske pečice

danicak  

član od: 5.1.2008

sporočila: 156

tema odprta - 8. jul 2008 19:42 | ogledi: 7.154 | odgovori: 5

pozdravljeni

najprej se opravičujem če je že bilo govora o tem, vendar sama nisem našla podobne teme...tako, da bi bila hvaležna vsakega nasveta.

Namreč danes smo dobili plinsko pečico in me zanima če je način peke enak kot pri električni? Kakšne izkušnje imaste tisti, ki jo uporabljate?

In še to ali je normalno, da je na začetku zelo močen vonj po plinu? Ali ta čez čas izgine?

Hvala še enkrat

danicak

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

8. jul 2008 21:01

danicak,

plinsko pečico sem imel zelo dolgo časa ( cca 15 let ) in bil izredno zadovoljen. Stopnje so lahko različne in boš mogla sama preizkusit. Če imaš termometer ( včasih so ga imeli v lecleku ) za pečico, je zadeva enostavna, drugače pa poskusi. Recimo, daj v pekač krompir narezan za pečenje in segrej pečico na neki številki, recimo na 2/3 številčnice, peci 45 min in takoj boš vedla kako je s tvojo pečico in po potrebi povečaj ali zmanjšaj. potem poskusi nekaj drugega in po parih poskusih poskusi biskvit ( nič hudega če pride presuh ali pocast naredila boš korekcijo ( vse poskuse zapisuj ) in po ( recimo ) petih poskusih, se boš pečice že navadila.

Glede vonja po plinu: verjetno je prepozno vžgeš ( to je lahko tudi nevarno ), takoj ko odpreš plin, pritiskaj gumb za vžig, dokler se ne vžge.

ežoj

pomarandza  

član od: 8.1.2007

sporočila: 61

9. jul 2008 0:46

plinsko pecico imamo ze skoraj 30 let. danicak - nebodo potrebna preizkusanja kot jih opisuje ezoj, vsaka plinska pecica ima v navodilih za uporabo lestvico - koliko stopinj pomeni katera stevilka. pri nas se zacne pri 70 - vsaka stevilka je 20°C vec..... 10 let ze uporabljam obe pecici - plinsko in elektricno - razlike ne opazim. se pa strinjam z ezojem glede vonja po plinu.. pri nas je ze sicer gumb ze zdavnaj odsluzil, tako da prizigam z tistim vzigalnikom ki ima dolgi vrat. in res, ce vzigalnik ne da hitro iskre se plin iz pecice kar hitro zavoha :) pomarandza

danicak  

član od: 5.1.2008

sporočila: 156

9. jul 2008 14:41

Najlepša hvala za nasvete. Verjetno bo potrebno malo prakse, da osvojim to mašino In tudi sama imam namen kombinirati z električno. Me pa veseli, da ni razlike - no upam, da ne bo na začetku preveč biskvitov romalo v smeti. danicak

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

9. jul 2008 15:39

js sm pa slišala da je super za pečt pecivo itd.. bannanna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti