Interkontinentalni zajtrk

mamica03  

član od: 13.11.2007

sporočila: 87

7. jul 2008 13:27

Vendelina jr. je napisal/a:
Mamica03, tule si od lanskega novembra, a se ti ne zdi, da bi bil že čas, da bi na forum končno napisala kaj nezadričnega? Vendelina jr.
Tebi se pa res ljubi. Hahaha mamica03

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

7. jul 2008 13:53

Interkontinentalni zajtrk bo najbrž nekaj podobnega kot transat-piščanec.

Kakšen je ta, si lahko prebereš  v poglavju  Kako dokažemo, da smo potovali  knjige Pierra Daninosa Počitnice za vsak žep.

Kljub temu, da je knjiga izšla davnega leta 1958  (pri nas pa v sijajnem prevodu legendarne Marije Kovač nekaj let kasneje), je še zmeraj aktualna in duhovita, kakšni pasusi so taki, kot bi jih prepisal s tega foruma.

V redni prodaji je v slovenskih knjigarnah ni več, se pa da naročiti izvirnik in verjetno se po knjižnicah še vedno praši kakšen izvod.

Moycaa, hvala, da si odprla to temo in me spomnila nanjo!

Knjigo pa priporočam vsem, sama sem ljubosumna lastnica enega izvoda, z njim in z bevando se med hehetanjem umikam v globoko senco. 

nola

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

7. jul 2008 14:28

Meni pa je še najbolj všeč, če mi pripada "all american" zajtrk - kaj je to - vse kar ponujajo in še dodatno kar si izmisliš - a, ni to cool. lp, vanjatajnsek

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 756

7. jul 2008 14:30

Kontinentalni zajtrk: Običajno je sestavljen le iz masla, marmelade, kave, čaja in kruha oziroma žemljic. Večinoma ga strežejo, lahko pa je tudi kot bife.

Obogaten kontinentalni zajtrk: Običajno je možen na dva načina. Lahko je kontinentalni zajtrk, pri katerem je vsak dan na voljo še npr. ena vrsta salame ali/in sira ter morda še sadni sirup. Lahko pa je kontinentalni zajtrk tak, da mu vsak dan kaj dodajo, npr. en dan trdo kuhano jajce, drugi dan nekaj rezin sira, tretji dan jogurt itd. Lahko ga strežejo, lahko pa je tudi bife.

Ameriški zajtrk: Običajno je sestavljen vsaj iz masla, marmelade, čaja, kave, mleka, kruha, žemljic, salame, sira, sadnega sirupa, jajc, jogurta, sadja ali kompota. V nekaterih objektih je bolj bogat

in raznovrsten, v drugih manj. Večinoma je bife, lahko pa ga tudi strežejo.

 

 

Zajtrki v gostinsko-turistični ponudbi se na splošno delijo na tiste po naročilu in klubske. Med slednjimi je najbolj znan kontinentalni zajtrk, ki ga sestavljajo opečen kruh, maslo, marmelada in napitek - kava ali čaj, pogosto pa še sok. Najbolj preprost vsebuje le pecivo ali kruh in tople pijače (kava, čaj, mleko), francoski pa brioše in belo kavo. Angleški oziroma ameriški zajtrk je bogatejši, njegove glavne sestavine pa so topli napitek, pecivo, kruh ali toast, maslo, marmelada, džem, med, jajčna jed, različni kosmiči in juhe, sadni in zelenjavni sokovi, mlečne jedi, ribe, jedi z žara, hladne jedi, siri, kompoti, sveže sadje in razno pecivo. Samopostrežni zajtrk navadno vsebuje jedi, živila in napitke angleško-ameriškega zajtrka.

 

Meni je zelo všeč, če v katalogu  piše  Früstücksbuffet mit sehr reichhaltiger Aushwahl

(Samopostrežni zajtrk z zelo bogato izbiro) 

 

In na dopustu imam dovolj časa :))

 

barbara9

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

7. jul 2008 15:35

barbara9 je napisal/a:
Meni je zelo všeč, če v katalogu  piše  Früstücksbuffet mit sehr reichhaltiger Aushwahl

(Samopostrežni zajtrk z zelo bogato izbiro) 

 

barbara9

Sploh če traja do 11 ure dopoldan. jass

Vanilija  

član od: 18.8.2005

sporočila: 208

7. jul 2008 16:38

jass je napisal/a:
barbara9 je napisal/a:
Meni je zelo všeč, če v katalogu piše Früstücksbuffet mit sehr reichhaltiger Aushwahl

(Samopostrežni zajtrk z zelo bogato izbiro)

barbara9

Sploh če traja do 11 ure dopoldan. jass
Se strinjam, jass, če kaj sovražim na dopustu, je to budilka, ki si jo moram aktivirat, zato da ne prespim zajtrka. ki traja samo do 9h. Vanilija

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1410

7. jul 2008 16:43

Loni, hvala za pomoč. Lep pozdrav vsem! daga

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

7. jul 2008 16:46

a sem/sva edina, ki bi rada zajtrk že vsaj od sedme dalje? kamot tudi od šeste, se vedno zbujava tako zgodaj, ko je še mirno morje, slišiš živalce...sam mir...potem pa čakam in čakam, da dočakam ob osmih zajtrk... zato se pa tudi tako poredko poslužujeva hotelov, ure niso najin spremljevalec...

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. jul 2008 17:35

Daga, nizakaj.

Majamarko, jaz se zbujam in vstajam malce čez pet; včasih celo prej, ampak moj želodec se zbudi pa šele dobre 3 ure pozneje, skoraj nikoli ne jem zajtrka pred pol deveto uro.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti