Nega rok

delfincek35  

član od: 1.7.2008

sporočila: 9

tema odprta - 1. jul 2008 8:13 | ogledi: 1.077 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

Sem nova na forumu, spremljam pa vas že precej časa in tukaj vedno najdem uporabne nasvete in moram reči, da mi olajšate in popestrite moj vsakdanjik.

Imam en problem in gotovo mi boste znali svetovati. Če je ta tema že kje, se opravičujem. Zaradi fizičnega dela na kmetiji imam precej grobe dlani, kljub temu, da si roke redno mažem. Kako vi rešujete ta problem, če ga sploh imate? Ali priporočate kakšno kopel ali kaj podobnega?

Za odogovore se vam zahvaljujem in vam želim lep dan.

delfincek35

ovčka  

član od: 1.6.2007

sporočila: 174

1. jul 2008 8:27

Delfincek35, poglej na zasebna sporočila! LP! ovčka

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

1. jul 2008 10:47

Tudi jaz imam precej suho kožo na rokah. Sploh pozimi mi včasih kar poka. Pomaga mi, če si kožo zvečer, pred spanjem zmehčam v topli vodi, potem pa še v vlažno kožo dobro vtrem domače olivno olje. Na nočni omarici imam vedno kremo za roke suho kožo, ki jo zmešajo v lekarni , dobro mi dene tudi Linolla Fett (tudi to dobim v lekarni). Obe kremi sta precej mastni, zato jih čez dam ne uporabljam (ni praktično) Čez dan pa si po umivanju posode ali čiščenju v roke večkrat vtrem par kapljic olivnega olja (toliko, da se vpije). Na čisčenje z rokavicami se namreč nikakor ne morem navaditi, enkrat, ko sem imela glivice, sem jih uporabljala, pa se mi je zdelo, da posode sploh ne znam temeljito umiti... Za delo na vrtu, zlaganje drv itd. pa vedno uporabljam "vrtnarske" bombažne rokavice. mamaF - Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti