Hitro učenje tujih jezikov - karnion

Drejcolina  

član od: 22.3.2014

sporočila: 96

26. mar 2015 21:22

Tujega jezika (vsakega, ne le angleščine) se lahko naučiš samo z intenzivnim dolgotrajnim učenjem, pri čemer je potrebno ogromno vaje in še več potrpljenja.

Spanje, alfa stanje (karkoli naj bi že to bilo) in/ali hipniza ne bodo prinesli rezultatov.

 

Drejcolina

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

28. avg 2015 16:24

Pri učenju jezikov - katerega koli in ne glede na "metodo" - je bistvo uspeha vaja, vaja, vaja. Beri, poslušaj, govori, znajdi se. Ene stvari se je treba tudi naučiti na pamet, ni druge, ker pri pravilih in izjemah pač vedno ni kaj dosti logike. Že mogoče, da ti kaki psiho triki pomagajo izpuliti kakšno besedo več iz spomina, ampak ko prideš malo nad osnove, ne deluje prav nič drugega kot (glej zgoraj). Televizija in filmi so dober pripomoček, ampak ni ga čez aktivno konverzacijo in pisanje.

Najboljši način za učenje tujih jezikov je seveda native speaker v postelji, ampak ta opcija pač ni vedno najboljši izbor.  Žal, kot pri hujšanju, tudi tu bližnjice ne obstajajo.

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

28. avg 2015 16:56

Native speaker v postelji? Ni slabo, sicer se pa strinjam, ni bljižnjic, treba je delati, brez nič  ni nič- Najlaže je leči, si natakniti slušalke, zdaj naj pa znanje kar samo lije v mene. Bilo bi fajn, a ne gre.

Še tako, ko že jezik nekako znaš, pa ne govoriš, veliko pozabiš. Saj čisto pozabiš nikoli, a ti zmanjka špage, ker ne vadiš. Tudi glasbeniki neprestano vadijo, pa še marsikdo drugi tudi. Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo še kako drži.

 

naor

robertinho  

član od: 17.2.2016

sporočila: 9

7. apr 2016 10:48

Po mojem mnenju je pa najboljše se prijaviti na kakšen tečaj angleščine, saj ti lahko predavatelji pomagajo ves čas tečaja. Je pa potrebno biti resen, saj mislim, da takšni tečaji niso preveč poceni.

 

Ponudnikov za to je zares veliko:

- http://panteon.si/tecaji-anglescine/

- http://www.veris.si/jezikovni-tecaji/tecaji-za-po

- http://www.sterling.si/tecaj-anglescine/

 

Vem pa, da so včasih prek zavoda za zaposlovanje nudili brezplačne tečaje tujih jezikov za brezposelne, ne vem pa če je to še aktivno.

robertinho

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti