Kakanje

lili1  

član od: 17.7.2007

sporočila: 11

tema odprta - 21. jun 2008 12:04 | ogledi: 3.807 | odgovori: 8

Pozdravljeni! Ne vem, če moje vprašanje sodi v to temo, ampak vseeno upam, da dobim kakšno uporabno informacijo.

Imam 3 in pol leta starega sinčka, ki ima zelo neurejeno prebavo. Že od majhnega se trudimo, da bi odpravili njegovo zaprtost, vendar ni kakšnega učinka. Poskusili smo sirupe, laneno seme, donat,.... .

Sedaj je sinko že brez plenice, spet pa se pojavlja problem pri kakanju. Nikakor ga ne spravim na stranišče ali kahlico. Kadar želi kakati je edina varijanta da mu dam plenico. Sem ga že poskusila zamotiti z branjem knjigic, na to nisem prav ponosna ampak tudi s podkupovanjem, vendar ni šlo.

Imam občutek, da ga je strah kakanja, ker ima toliko negativnih izkušenj.

Če imate izkušnje s tem ali samo dober nasvet,..... .

Lep pozdrav!

lili1

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

21. jun 2008 12:52

Nimam nekega posebnega preizkušenega recepta, ampak jaz bi ti rekla le, da za nekaj časa pozabi na to kakanje in mu pač gor daj plenico. Naj pozabi malo na to, da je okrog kakanja toliko govorjenja, priprav, siljenja, pregovarjanja, pa se bo mogoče nekega dne sam opogumil, ker boste ravno nekje, kjer plenice ne bo pri roki.

matilda

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

21. jun 2008 13:25

Jaz bi ga tudi pustila pri miru, bo že prerastel. Za mehčanje blata je pa zelo fajn zrela papaja, pri nas je to najbolj pomagalo proti zaprtju. Jaz si jo takrat, ko jo dobim, pretlačim in dam zamrznit, potem pa vmešam med kake druge sadne kašice ali v sok. Učinek nikoli ne izostane...

Mogoče bi pa probala še kompromis- daj mu plenico, pa naj gre takšen kakat na wc... Pa bo počasi sam pogruntal, da je plenica ovira.

čoko

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

21. jun 2008 14:41

Apsolutno ga pusti, sedaj ko bo poletje pa poskusi na morju, brez , da bi kaj posebej povdarjala, ga pustiti brez vsega, hlačk in pleničk, pa se še zgovarjaj, da zdaj je pa velik in veliki hodijo na ta velko školko, ali pa mu na školko nalimaj kakšno nalepko njegovega junaka iz kakšne risanke, pri nas je to vžgalo.

Nečak pa je imel pleničke do 4. leta samo za kakat, potem pa je sam kar naenkrat začel hoditi na wc.

Mislim, da je bolje, da ga pustiš, ker so se pri nas začeli uroinfekti, ker smo vstrajali, da bo brez pleničk, pa je nehote zadrževal tudi urin.

 

lp

sladkajmo se

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

21. jun 2008 15:50

Tudi pri nas smo pleničko samo za kakat uporabljali zelo dolgo po tem,ko je že lulala v stranišče ATNES

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

21. jun 2008 21:55

Fajn se obnese tudi Granilax, ki je narejen iz posušenih opilkov aloje. se lepo raztopi v čaju in je naravno, pa črevesa ne poleni. Če je blato bolj mehko, otroci rajši grejo kakat na wc, ker jih to v plenici moti. Kyara

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

22. jun 2008 19:24

Mi smo imeli podobne težave, tja do četrtega leta. Vrteli smo se v začaranem krogu, tudi pri zdravniku smo bili, a na koncu se je izkazalo, da je najbolj učinkovito temu ne posvečati prevelike pozornosti. Jaz sem pustila, da je šlo v hlače, poleti je na morju tako ali tako z golo ritjo skakal naokoli in včasih kakal tudi pod grmom, enako potem na domačem vrtu. Smo se doma zmenili in temu nismo posvečali nikakršne pozornosti in po dveh ali treh mesecih so se zadeve normalizirale, sam od sebe je začel redno hodit na stranišče.

Pri nas je bilo malo problemov zaradi zaprtja in tudi zavoljo zadrževanja blata, posledično ga je potem pri odvajanju tudi kdaj bolelo in začaran krog je bil tu. Je bilo malo več dela s pranjem in vsake toliko ja zasmrdelo po dnevni sobi ali na terasi, ampak kaj moreš, otroci so si različni. Pri hčeri pa ni bilo nikakšrnih težav, takoj, ko je pri letu in pol začela brez plenic hodit naokoli, je šla sama od sebe na stranišče in ni bilo niti ene same težavice.

 

Mamamia

mamamia

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

22. jun 2008 21:18

Moj ni hotel na kahlico, zato sem mu rekla: vredu, boš šel pa na stranišče kot "taveliki" fantje. To sem mu večkrat povedala, vsakič ko je šlo narobe (v hlače ali kaj podobnega), sem mu rekla, da naj mi drugič pove, kdaj mora it, pa bo šel na stranišče, kamor hodijo taveliki fantje. Je pa treba vedeti, da tudi otroci v tem prostoru rabijo svoj mir, zato je kr fajn jih pustit same. Sej že ko kakajo v plenice, se spravijo v nek zakoten kotiček. Brez jeze, veliko prigovarjanja, naj čuti tvojo podporo. Vem, da vama bo uspelo.

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

23. jun 2008 8:43

Verjetno tukaj ni problem v zaprtosti ampak je problem v kakanju na kahlico oz. na stranišče. Tudi naša je dolgo kakala samo v pleničko. Sedela je tudi eno uro na kahlici pa ni šlo, ko pa je dobila pleničko je bila takoj gotova. Od kolegice hčerka je s pleničko zlezla v posteljo in tam opravila svoje. Kar pusti pleničko in zadeva se bo prej ali slej uredila. K

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti