Cocktail

leni1  

član od: 26.2.2007

sporočila: 295

tema odprta - 20. jun 2008 21:55 | ogledi: 3.495 | odgovori: 4

Ali ima kdo kakšen prizkušen recept oziroma kako dobro izdejo za cocktail.Da bi bil naprimer iz različnega sadja in alkohola? Hvala za pomoč!

leni1

White Daisy  

član od: 18.2.2007

sporočila: 185

20. jun 2008 23:20

MARTINI (receptura je za eno osebo) 2 cl gina, 8 cl svetlega vermutha, 2 kocki ledu, 1 cl pomarančnega soka 1 rezina limone Vse sestavine zmešaj v mešalniku za cocktaile ali prikladnem vrču. Serviraj v pecljatih kozarcih. Kozarce okrasiš s sladkorjem (preden naliješ rob kozarca obrnjenega okoli pomočiš v limonin sok in nato v sladkor) in z rezino limone zataknjene na rob kozarca ali poljubno z kakšnim drugim sadjem - uporabi domišljijo. Drugače pa ti svetujem da v Hoferju kupiš Sangrijo, jo naliješ v veelik vrč, noter narežeš veliko limone, dodaš veliko ledu in to je to. V Sangrijo lahko narežeš tudi jagode, marelice, pomaranče...poljubno Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Na zdravje White Daisy

bojanam  

član od: 18.7.2003

sporočila: 598

21. jun 2008 9:39

Meni osebno najljubši je...

 

pomarančni sok

metaxa

tonik

led

 

Količin pa ne vem, ker to moj vedno skupaj mixa.

Klea  

član od: 16.6.2006

sporočila: 495

21. jun 2008 9:50

MELONINA BOVLA -4 limete -3 do 5 jedilnih žlic trsnega ali rjavega sladkorja -6 cl cachace (lahko jo nadomestiš z vodko) -300 g melone -0,5 l mineralne vode -0,4 l dobre penine Pripravljaš v vrču. Limete dobro spereš in jih narežeš na 4 dele, posipaš s sladkorjem in potolčeš, da limete spustijo sok, v katerem se stopi sladkor. Preliješ z alkoholom in dodaš izdolbeno melono (lahko jo nakockaš). To pustiš par ur stati na hladnem, da se melonina aroma prepoji z alkoholom in pred serviranjem preliješ z sladko ohlajeno penino. JAGODNI LIMES -0,5 kg zamrznjenih jagod -2,5 dl vodke -3 cl limetinega soka -jagodni sirup po okusu -1,5 dl penine Napol odmrznjene jagode dobro zmelješ v multipraktiku in jim dodaš vodko, sirup ter limetin sok ter še enkrat zmikaš. Dodaš penino, premešaš (ne z mikserjem) in postaviš na hladno. Servira se v 0,5 dl kozarčkih. Oba koktajla sta preizkušeno dobra in super za kakšne partye, ker lahko pripravimo večje količine. Klea Sporočilo je spremenil(a) Klea dne 21. jun 2008 09:52:20

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

21. jun 2008 10:04

Mangia e bevi - Jej in pij

1 skodelica sezonskega sadja (pomaranče, grenivke, rezine limone, jagode, breskve ali marelice, 4 češnje konzervirane v maraskinu ali žganju, 1,5 dl konjaka, po 1 dl likerja Benedictine in maraskina, 16 ledenih kockali, še bolje 1 kos ledu v tej količini,  steklenica ohlajenega penečega vina ali enaka količina ohlajenega suhega belega vina, 2 dl sodavice ali mineralne vode.

Narezano sadje dajte v predhodno dobro ohlajen steklen vrč, dodajte češnje, konjak, liker Benedictine in maraskino. Vrč postavite v hladilnik za eno uro ali za pol ure v zmrzovalnik.

Pred serviranjem dodajte led, vino in vodo in na hitro premešajte. Postrezite v ohlajenih vinskih kozarcih ali skodelicah za punč.

 

Ribiški punč

150 g sladkorja, pol litra limonovega soka, pol steklenice belega ruma,liter hladne vode, 1,5 dl mareličnega žganja (Apricot), 1dl konjaka, led, dve olupljeni in na koščke narezani breskvi.

Sladkor in limonov sok mešajte v skledi za punč ali v širokem vrču toliko časa, da se sladkor raztopi. Dodajte rum, vodo, marelično žganje in konjak in dobro premešajte. Punč naj dve uri zori na sobni temperaturi, vmes ga kdaj pa kdaj premešajte. Pred serviranjem dodajte led in narezane breskve.  

 

Bovla Sauternes

1 skodelica narezanega sadja (pomaranče, jagode, breskve limone), po 1,5 dl konjaka, Cointreauja in Grand Marnierja, 16 ledenih kock ali enaka količina ledu v enem kosu, steklenica sladkega belega vina, 2 dl sodavice ali mineralne vode.

Narezano sadje dajte v posodo za bovlo ali vrč in ga prelijte s konjakom, Cointreaujem in Grand Marnierjem.Vse skupaj hladite v hladilniku eno uro ali pol ure v zmrzovalniku.

Pred serviranjem dodajte led, vino in vodo, premešajte in servirajte v ohlajenih vinskih kozarcih ali skledicah za bovlo.

nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 21. jun 2008 10:28:22

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti