Katera voda je najboljsa?

Volkica  

član od: 18.6.2008

sporočila: 59

tema odprta - 18. jun 2008 1:43 | ogledi: 13.592 | odgovori: 127

Zivjo!

Najprej vsem en lep pozdravcek od ene novinke na tem forumu!

Vemo, daje dobro piti veliko vode. Zanima pa me, kaksno vodo pijete? Kar iz pipe? Filtrirano? Ustekleniceno? In kaj mislite o vodah z okusom?

Sama sem ponavadi pila kar vodo iz pipe (pri nas je se zelo dobre kvalitete in okusa), ampak ker pri nas doma se zmeraj velja prepricanje, da "voda se za v cevelj ni dobra", sem vsakic posebej kregana v smislu "ne pij toliko vode, bogve kaksne cevi so, ker je napeljava stara itd. itd.". Tako sem sklenila kompromis in zacela kupovati ustekleniceno, ponavadi si privoscim tako z okusom, najrajsi kaksno hrusko ali breskev.

Sem pa pred casom nekje zasledila clanek o kakovosti usteklenicenih vod v Sloveniji (pa ga nikjer vec ne najdem, grrr!) in menda da so kar velike razlike med posameznimi vodami ... Ali kaj veste, kako je s tem?

LP, Volkica

Temo je spremenil(a) Volkica dne 18. jun 2008 01:45:33

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

18. jun 2008 6:35

Še zmeraj na vodovodu, tudi pod razno ne mečem stran denarja za ustekleničene vode, razen mineralnih

Drejček

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

18. jun 2008 7:32

Še vedno iz pipe, brez raznih dodatkov !

kobra 1

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

18. jun 2008 7:37

Pipa je zakon, v službi preklinjam kot kak mornar, ker so pred kratkim zamenjali cevi za vodo in še ne garantirajo, da je neoporečna. Drugače imamo pa doma doma svoj izvir. Čez to je pa resnično ni, seveda je pa tudi na skoraj 900 m.n.v., sredi nikjer.

Loni Makaroni

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

18. jun 2008 7:47

Pipa - doma in v službi, čeprav je v službi tik ob pipi galon z vodo. Pozdravček!

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

18. jun 2008 7:58

Joj tudi jaz sem enkrat imela v rokah papir, na katerem je pisalo, katera ustekleničena voda je najboljša in Zala naprimer je bila navedena kot najslabša. Ne vem pa, katera je bila navedena kot najboljša, list pa sem izgubila. Moj partner je tudi pričel kupovati ustekleničeno vodo, pa sem mu rekla takole - poglej, ustekleničena voda naj bi bila pravilno skladiščena, torej v primernih temperaturah in v temnem prostoru. In v trgovinah je vse prej kot to, na policah sigurno ni le par ur, predno jo prodajo in temperature so tudi višje od optimalnih. Potem pa še, v vsaki stoječi vodi se prično razvijati neke algice in da to v ustekleničenih vodah preprečijo (kljub temu, da je neprodušno zaprta), dodajajo sredstva proti temu. Pa to ni zraslo na mojem zeljniku, ampak sem te informacije slišala od osebe, ki mi je to lahko potrdila. Torej, je ta voda zdrava? Potem pa še, kupim usekleničeno vodo v prepričanju, da imam zdravo vodo, pa se obenem ne zavedam, da sem naravo onesnažil z novo plastenko. Kupila sem filter za vodo Brita. Upam, da res kaj prečisti, čeprav mogoče po drugi strani tudi kaj svojega čez spusti, ne vem. Preizkusila sem ga tudi tako, da sem vodo zavrela (saj veste, ko to fajn prevre, je kot da bi vodni kamen odstopil in se pozna v vodi in jo vlila v filter - če je pritekla čista. On sedaj kupuje vodo v glavnem ko dela na terenu, doma pa pije to iz filtra. Če pa sem kje zunaj, ali pa me žeja napade v trgovini, ali pa če vem, da bom v prihodnjih dneh kam šla, pa rabim s seboj tekočino, pa običajno kupim vodo z okusom, pa tudi navadno, včasih pa prihranim plastenke, pa vodo natočim doma in jo vzamem s seboj. anka

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

18. jun 2008 8:16

V službi, pri starših (kjer imamo svoj izvir),...vedno iz pipe. Doma nikoli, voda ima duh, kot bi prišel na bazen. Fuj! K sreči sem bolj malo doma, zato je ne kupujeva veliko. Jelenckova

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

18. jun 2008 8:31

Katka, tudi jaz sem slišala, da naj bi bila Costella najboljša, imela naj bi celo nek certifikat....a Julijana pa naj bi bila celo boljša? Svoj čas smo dosti kupovali Dano, tudi od tuševe znamke, saj je polnjena z Dano. Danes pa pijemo prefiltrirano vodo...dosti jo uporabljam tudi za kuho. katjushka

Majolčica  

član od: 2.2.2008

sporočila: 98

18. jun 2008 8:47

Ravno par nazaj sem dobila mail z podatki (v bistvu je bil članek iz ene slovenske revije), koliko vode in energije (in za primerjavo še nafte) se porabi za en liter ustekleničene vode in kaj to pomeni globalno...kvaliteta ustekleničene vode pa je enaka kot iz pipe (vsaj pri nas še zaenkrat). S točnimi podatki vam ne morem "postreči", vam pa lahko rečem, da je ustekleničena voda ena od obremenitev okolja, ki je v veliki meri nepotrebna. Pa še toliko plastične embaže, kot se pri tem proizvede... Jaz vztrajam pri vodi iz pipe....verjamem pa, če bi imela čuden okus/vonj (kot je pri Jelenčkovi), bi verjetno kupovala ustekleničeno.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecNikita
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti