Dvojni potni stroški

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

11. maj 2012 8:45

naor, v resnih firmah, kjer nič "po domače" ne kalkulirajo, kaj se bolj splača, je še vedno tako. In seveda se kilometrina računa za pot od firme do napotenega kraja in v tem primeru je cena za km višja, kot je cena za km za prihod na delo, če ni možnosti javnega prevoza.

Pa še pojasnila na strani DURS-a: dnevice

Ognjič

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

11. maj 2012 9:48

Tudi pri nas, dd smo, okoli 200 zaposlenih, ni nič po domače. Dobiš nalog, če greš v tujino še nekaj dnevniv v naprej, sledi obračun.

Za poti po Slo dobiš potni nalog, praviloma gremo s službenimi vozili, dnevice so tri: mini (do osem ur odsotnosti), polovična - osem do 12, ur, uin cela - nad 12 ur odsotnosti. Stroške za parkirnino prišteješ pri obračunu in v nekaj dneh po oddaji izpolnjenega naloga naša finančna služba denar nakaže na trr tistega, ki je bil na sližbeni poti. Nema trte mrte kaj je bolj ugodno.

 

Da bi pa kdo zamolčal, da je dva krat kaj dobil izplačano - na misel nikomur ne pride. Je eden skušal enkrat nekaj malo drugače prikazat, kot je bilo dejansko stanje, pa so ga hitro našli. Zaupanje je lepa reč, kontrola pa še boljša.

 

Da bi jaz zamolčala prejem nečesa, kar mi ne pripada, mi pa na misel pride. Sem že na eno agencijo denar naknadno nesla, ker mi je gospa pri plačilu letalske karte samo desetino zneska zaračunala, eno nulo je pozabila stisnit, in jo je skoraj kap, ko sem ji povedala, da sem na slipu sama našla napako.

Postavite se v v kožo, ko bi kdo na vaš račun kaj skušal zamolčati, pa se odločajte.

mamamia

Amanda Angelic  

član od: 11.3.2010

sporočila: 172

11. maj 2012 11:28

Uh, kar nekaj odgovorov se je nabralo, hvala, me je pa v tem času že klicala gospodična iz računovodstva in me obvestila, da bom stroške službene poti dobila vrnjene z aprilsko plačo, torej že ta mesec Mi pa bodo za ta dan kilometrino obračunali po 0,37 EUR/km, tudi za pot od doma do podjetja in nazaj

Amanda Angelic

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

11. maj 2012 12:15

Hecno se mi zdi, da zaposleni kalkulirajo, kaj se jim bolj splača...

Na službeno pot te je napotil delodajalec in ti si morala biti na določenem mestu, ob določenem času. Če gre npr. za neko izobraževanje, ki ga je omogočil delodajalec zaposlenemu in seveda predavatelje tudi plačal, zaposleni pa se je izobraževanja udeležil, da bi s tem nadgradil svoje znanje, ki mu bo v pomoč pri delu, se mi zdi skrajno neumno, da bi "friziral" stroške v svojo korist...

V celoti se strinjam z mamamio.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti