Vaflji - korneti

gianja  

član od: 10.11.2004

sporočila: 203

7. jun 2008 9:16

lahko katera napiše ta recept, ki je napisan v navodilih od Lidlovega vafelavtomata. Hvala lp gianja

Vanili  

član od: 28.6.2002

sporočila: 78

7. jun 2008 10:13

Katka lopatka ja to sem mislila. Sem šla včeraj pogledat in sem ga kupila. Bilo jih je še dosti. Potem sem šla pa še k francozu, imajo ob 8letnici neke grozne popuste, folka se je trlo, a sem vseeno uspela nekaj stvari nabavit na zalogo. Pekača pa nisem bila sposobna sprobat, ker me taki nakupi, še posebno na petek pa čist umrejo. Bom danes po kosilu poskusila "vafljat". lp ps Enega mlajšega fanta je ful zanimalo o tem pekaču. Pol sem mu pa rekla, da ni težko, naj proba, naj si ga kar nabavi, če hoče kako punco fascinirat z nečim posebnim in je bil smeh. Se mi zdi da je ta generacija mladih zdele čist drug svet. Veliko deklet starih okoli 20let ne ve kaj dosti o kuhanju. Fantje pa se dosti bolj ukvarjajo s tem kot fantje generacije ali dveh nazaj.

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

7. jun 2008 12:26

Sem se potrudila in naredila domačo nalogo - povzetek in združitev nekaterih receptov iz interneta. Pečem verjetno jutri. Vaflji za kornete – osnovni recept iz Lidla 250 g sladkorja 125 g masla 2 jajci 250 ml tople vode 250 g moke Maslo razpustimo in penasto umešamo s sladkorjem, jajci in vodo. Ob stalnem mešanju dodajamo moko. Bolje, če testo počiva nekaj časa v hladilniku (recimo čez noč). Testo se mora po površini za peko razteči samo od sebe. Če je pretrdo, dodamo nekaj vode. Tople zavijemo v obliko korneta ali tulca (kot cannoli) ter nadevamo s sladoledom ali številnimi drugimi nadevi. Spodaj so variante za tulce. RECEPTI ZA TULCE (OBLIKA KANOLOV). Izgledajo takole: http://images.google.si/images?gbv=2&hl=sl&q=cannoli Sicer so to ocvrti, samo sama jih nameravam delati iz teh vafljev in potem "filati". Testo po osnovnem zgornjem receptu, plus variante: Osnovi za testo lahko dodajamo rum, limonino aromo, vanilij, janež, cimet, čokolado-kakav, nalistane mandlje, lešnike, mandljevo aromo, sezamova semena. Lahko jih delamo tudi s kokosovim mlekom (to je varianta love lettersov), v testo dodamo marsalo (siciljanska verzija), viski.. Narejene tulce lahko posujemo s sladkorjem v prahu ali oblijemo s čokolado, potresemo z oreščki. Nadevi: Osnova za nadev je ricotta. Lahko jo nadomestimo tudi z mascarponejem ali skuto. Dodamo ji sladkor in limonin sok, ostalo pa po želji: - kandirane pomaranče, češnje, višnje, suho sadje – ali sveže sezonsko sadje (jagode, češnje, marelice… - čokoladne ostružke, metin ekstrakt - prah kapučina iz vrečke - cimet - izpraskan vanilijev strok… Lahko naredimo kremo čisto po svoje – iz stepene sladke smetane z dodatki (recimo nutella), lahko naredimo tudi vanilijevo kremo, lahko tudi instant kreme iz vrečke. Nadev brizgamo v tulce z dresirno vrečko. Nadev na koncih, ki gledajo ven, posujemo z nasekljanimi pistacijami, lešniki, mandlji…okrasimo s pomarančo. Tulce lahko uporabimo tudi za vzhodnjaško varianto Ljubezenskih pisem ali pa naredimo skodelice. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 07. jun 2008 12:30:28

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

7. jun 2008 12:38

Jaz bom pa poskusila narediti slane tulce, nadevane s slano skuto, zmešano s kako zelenjavo. Pa potem poročam, kako je uspelo.

lp Saša

petika  

član od: 11.11.2005

sporočila: 88

7. jun 2008 15:18

Recept za vaflje (še ni preizkušen) iz knjige velika šola kuhanja: Za tiste, ki nimate pekača (lahko jih spečete tudi v pečici): Pečico segrejemo na 230 st.C. Rahlo stepemo 4 beljake, primešamo 150 g moke in 200 g sladkorja v prahu. Vse dobro zmešamo. 75 g surovega masla raztopimo in ohladimo, umešamo še 2 žlici creme double (je sladka smetana,ki vsebuje med 40 in 48 % maščob). Pekač pomastimo in nanj z žlico nanesemo testo. testo z žlico stanjšamo, kolikor je mogoče. Vaflje pečemo, dokler robovi ne porjavijo. Pečene vaflje hitro poberemo s pekača z ostrim, tankim nožem. Če se lepijo, jih za kratek čes še potisnemo v pečico. Vafljeve cevke: še vroče vaflje hitro zvijemo okoli lesenega držaja kuhalnice. če se med zvijanjem strjujejo jih za kratek čas postavimo nazaj v vročo pečico, da se zmehčajo. Vafljeve skledice: vroče vaflje vzamemo iz pekača in jih položimo na narobe obrnjen kozarec. drugi večji kozarec (modelček za puding ali kaj podobnega) položimo čez vafelj in pustimo da se ohladi. petika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti