Ponudba v zagrebu

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

tema odprta - 3. jun 2008 2:25 | ogledi: 3.435 | odgovori: 33

Zanima me, če je kdo v naši ponudbi opazil spodnje izdelke. V Zagrebu se jih dobi praktično v vsaki trgovini. Lahko bi se jih dobilo tudi pri nas (vsaj tiste od Podravke...). Oblate za kremšnite pa so super. Mislim pa, da tega pri nas ni, ker tudi ni prevedeno v slovenščino. Škoda.

http://www.moj-album.com/uredi/katka-lopatka

http://www.moj-album.com/uredi/katka-lopatka

V Zagrebu sem bila navdušena nad vsebino hladilnikov in polic. Na pol pripravljena zeljanica, krompiruša, tudi madjarica, klipiči, njoki z dodatki (sušen paradižnik, rukola), pa veliko več izdelkov za okraševanje in raznih dodatkov (dr. Oetker recimo). Nekaj sem kupila in tudi tam potem pripravljala, nisem pa mogla toliko vleči s seboj, ker sem bila z vlakom. Seveda pa sem zapravljala tudi v sveisvašta

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. jun 2008 9:20

Meni se zdi, da je na meni ljubem slovanskem Balkanu (kjer ni slovenceljnov....ha, ha) nekako bolj tista tradicija, da kolaći treba da se peku.... in da tam gospe še nekako bolj to počnejo, pa tudi malo ekonomizirajo, ker je kupna moč manjša, otroci bi pa vseeno nekaj sladkega...skratka, eno z drugim se mi zdi, da imajo ženske nekako v "imperativu", da morajo doma nekaj pripraviti. Pri nas smo pa ne tič ne miš: ženske so že izgubile tisti patriarhalni "imperativ", da je treba doma nekaj pripraviti, niso pa še prišle do točke, kjer je kuha in peka gušt. In skladno s tem je tudi takšna ponudba v trgovini. Podravka d.o.o. je bazirana v Lj. na Dvorakovi ulici in ti bodo tam najbolje povedali, katere produkte imajo na našem trgu in kje. Kako se Oetkerjevi produkti pri nas prodajajo in katere artikle je moč najti - tu mi pa zmanjka logike, ker konec koncev, smo ena EU in bi morali imeti dostop do vseh produktov. Se mi pa vse bolj dozdeva, da pri nas v trgovinah ni zadosti edukacije o produktih in potem določenih sploh ne naročajo. Ne bom nikoli pozabila kakih 10 let nazaj, ko sem iskala modele za panna cotto in je sledil tisti začuden pogled, pana...kaj? Pa dobro, je bilo deset let nazaj, dam en bonus za historični kontekst, lani sem kupovala nov soparnik in so me prodajalke nazarensko čudno gledale in potem, ko sem ga našla, so poslušale, zakaj se zadeva sploh uporablja...Saj jaz nazarensko rada kaj razložim, ampak a ni še kdo drug v trgovini, ki je plačan za to, da bi jim razložil? In analogijo lahko tudi pri sestavinah in izdelkih potegnemo. In ko imaš eno povprečno ponudbo, potem nanjo navadiš tudi povprečnega ponudnika, tisti, ki smo pa malo izvenserijski, pa svoja pota ubiramo. Zadnjič sem v enem hipermarketu poslušala dve gospe, ki sta se silno navduševale nad ponudbo trgovinskih tort in rezin. Ki so bile vse po vrsti take, da se sama v normalnih okoliščinah ne bi mogla pripraviti do tega, da bi jih pokusila. Ampak gospe sta vzeli en cel kup tiste cenene konditorerije....mene je pa od šoka kar odneslo proti stalaži z zdravo hrano. BTW, kokosova voda je super Vendelina jr.

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

3. jun 2008 11:33

Vendelina jr. je napisal/a:
Se mi pa vse bolj dozdeva, da pri nas v trgovinah ni zadosti edukacije o produktih in potem določenih sploh ne naročajo. Vendelina jr.

 

S tem se pa nebi mogla bolj strinjat. V našem supermarketu sploh še niso slišali npr. za grški jogurt, burbon sladkor, nougat, razne mešanice za peko kruha, tamali bi rad pil ono vodo v malih flaškicah (jana junior), ker so mu to prinesli sorodniki iz lj., pa je ni nikjer v širši okolici, da ne govorim, da sem zadnjič vrašala za Stil, pa se je trgovec začudil, da saj Stila pa ne delajo več... To je samo par malenkosti, ki sem jih iskala zadnje čase.

Sem pa v eni manjši privat trgovini videla pripravljene sestavine za nekaj italjanskih slaščic, med drugim tudi za mille foglie - v paketu pride pečeno testo in krema v vrečki. Ampak so količine zelo majhne (za npr. 2 rezini).

matilda

elba  

član od: 7.2.2007

sporočila: 178

3. jun 2008 11:37

Kadar sem na Hrvaškem obvezno kupim Podravkino črno moko. http://www.podravka.com/brandovi/proizvodi/mlinarski- Pakirana je v kilski embalaži, pri nas pa razen Mlinotestovih 20 kg vreč drugih nisem zasledila. Morda sem jih prezrla ali pa nisem iskala v pravih trgovinah. Potem sem pa na dopustu odkrila tole in od takrat jo imamo skoraj vedno na zalogi. elba Sporočilo je spremenil(a) elba dne 03. jun 2008 12:35:46

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

3. jun 2008 12:02

Vendelina jr. je napisal/a:
Ne bom nikoli pozabila kakih 10 let nazaj, ko sem iskala modele za panna cotto in je sledil tisti začuden pogled, pana...kaj? Pa dobro, je bilo deset let nazaj, dam en bonus za historični kontekst, lani sem kupovala nov soparnik in so me prodajalke nazarensko čudno gledale in potem, ko sem ga našla, so poslušale, zakaj se zadeva sploh uporablja...Saj jaz nazarensko rada kaj razložim, ampak a ni še kdo drug v trgovini, ki je plačan za to, da bi jim razložil? Vendelina jr.
Tako sem jaz povsod iskala modelčke za delat raviole. V Merkurju, Merkatorju, Mülerju, Sparu,... povsod so me gledali, kot da sem padla z lune. Dvema prodajalkama sem celo narisala kako stvar zgleda, hahaha, pa jima tudi potem ni potegnilo kaj bi to bilo. Res da ne rišem nevemkako lepo, ampak saj taiste prodajalke so menda tudi gospodinje?? Tako da še vedno nimam modelčkov in če jih katera kje vidi, naj mi to prosim nemudoma sporoči saš

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

3. jun 2008 12:10

Ja, se strinjam z Vendelino.

Čeprav živim v velikome mestu, imam hude težave z nakupom nekaterih sestavin, ki so dostopne npr. v Ljubljani.

Po moji silni peki cca 25 kg peciva ( no, ga je še kakih pollomljenih pol kile), sem v največji trgovini v mestu, ki jo je pred dobrim letom zavzel rdeči sosed, vprašala prodajalko, če imajo kvašeno listnato testo. Da ga je iskala že ena gospa, ker ga menda imajo v hipermarketih v Ljubljani, seveda iste firme. No, tu ga nimajo, ga nikoli niso imeli in , zdaj pride najslajše, ga tudi ne bodo naročili.

Sistem naročanja je namreč tak, da trgovina ne naroča tega, kar žalijo kupci, ampak tisto, kar centrala določi, da smejo prodajati. In v našem mestu tega testa NE MOREJO naročiti, ker nimajo na seznamo. Popravki nemogoči.

Zdelo se mi je kot plansko gospodarstvo. Nekdo določa nekje v Ljubljani, kaj si smemo kupci v provinci privoščiti. V neku drugi trgovini iste firme, ki  je resda manjša, ne dovolijo naročanja metliške črnine, ker ga v tem rajonu kupci naj ne bi kupovali. To je povedal gospod pri sosednji mizi, kjer smo pile kavo in kamor sem prirogovilila iz tiste velike trgovine.

Pravzaprav sem imela srečo, da so mi v eni od trgovin naročili masleno olje, ki ga do takrat niso imeli.

Da o oskrbi s kruhom, ki smo je bili vajeni pred prevzemom ( iz tega posla izvira en ogabno bogat meščan), ne zgubljam besed.

Upam, da mi Vendy ne bo napisala, da naj v tejle vročini sama delam tisto testo. Tak polizdelek nima nič opraviti z industrijskimi torticami, o katerih piše in bi jih papala samo v primeru, da komu rešimž življenje s takim dobrim delom, ali pa da bi mi kdo to ponudil ob obisku ( tam sem seveda vljudno tiho).

Gornja zgodba je stara samo teden dni.  

F r i n a

petika  

član od: 11.11.2005

sporočila: 88

3. jun 2008 12:17

tiste pite za madjarico sem tudi jaz že sprobala. Kupila sem jih lani na morju v Umagu (Getro) in tudi sama nisem mogla verjet kaj vse lahko kupiš tam in pri nas ne moreš. petika

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

3. jun 2008 12:30

Hvala Katka!!! Bom pač mogla enkrat na izlet na Gorenjsko, če v prestolnici nimajo ničesar zame. saš

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

3. jun 2008 13:24

ELBA : Jaz pa ponavadi kupim moko po 5kg od Čakovskih mlinov, pride prav fino pecivo, kruh (za vzhajano testo, za fino pecivo, ostra, mehka, pol bela)...ko se nahajam na Hr, pa česen, ker je ceneje.....pa še kaj se najde Drugače pa se mi je en dan zaluštal, da bi kupila tisto 4 oglato testo(zunaj temno, znotraj svetlo), spečeno, ki smo ga lahko kupovali v bivši jugi, ko smo to še bili in sem poleg tistega okroglega testa za torte, edino spečeno testo za torte, ki si ga lahko kupil. Na teh testih so bili moji prvi začetki delanja tort.....je bil pa tisto 4 oglato testo fuuul okusno. Ali jih je katera videla, pozna, morda na HR ????

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti