Prestavljanje menstruacije

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

1. jun 2008 23:16

Kot so že nekatere punce napisale sem tudi sama imela močne krče zaradi prestavljanja menstruacije... sigurno ni fajn imet menstruacije na dopustu, tako da te čisto razumem, ampak sama tega ne počnem več, ker imam tudi dosti bolj blage krvavitve kot včasih, tako da se da preživet . mala zelena Sporočilo je spremenil(a) mala zelena dne 01. jun 2008 23:16:38

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

1. jun 2008 23:31

mamamia je napisal/a:

Tista skodelica je pa meni nekaj tako ogabnega, da je groza. Ko sem si to ogledala in pomislila da se mi to valja med nogami....bljak.

 

mamamia

mamamia, hahaha, meni tudi... nike

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

2. jun 2008 7:21

Jaz menstruacije nikoli nisem prestavljala. Smo načrtovali dopust tako, da je bilo vmes. Če pa ni šlo drugače, pa sem imela s sabo prvo pomoč-tampone. Pa je bil dopust čisto v redu.

Kyara

dandej  

član od: 13.2.2008

sporočila: 71

2. jun 2008 8:33

Jaz sem jemala Primolut Nor. Vse je bilo normalno, počutila sem se vredo, tudi potem sem imela normalno menstruacijo. Zdravnica ni nič rekla, da bi bile kakorkoli škodljive. bobika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. jun 2008 8:49

Kristina, vse je v glavi in menstruacija tudi. Dobesedno zaradi hipofize, simbolno pa zaradi tega, ker je tam itak vse. Sicer ne vem, koliko si stara - se mi zdi, da bolj med mlade ženske spadaš...Tudi ne vem, kje dopustuješ. Bog ne daj, pa ne dopustuješ na tistih groznih plažah, kjer je človek do človeka in kjer polovica plaže špega drugo polovico (lokalni galebi špegajo bejbe, poročene ženske špegajo, koga špegajo njihovi partnerji, starejši ljudje špegajo, če je kje še kakšen starejši, ki še "slabše zgleda"). Ker take plaže res ravno ne pomagajo, da bi človek razvil en pozitivne odnos do svojega telesa. Medtem, ko so uvale, kjer je manj ljudi, kjer imaš v bistvu svojo uvalo - to je mnogo bolj prijetno. Tam se človek fino razkomoti in je več ali manj nagec in te nihče ne gleda v stilu, kaj je na telesu okej in kaj je malo mahedravo - lepo si s svojo naravnostjo v stiku z naravo. In na takih lokacijah tudi nihče - ampak res nihče, ne gleda ženskam med noge in tudi kakšna o.b. nitka, če slučajno binglja, pa tega itak nihče ne opazi. Pa tisti "krči v tistih dneh" - take kozlarije lepo v naravnem ambientu in z ritko na soncu - to izgine. Ker, krči so v bistvu nastali v glavi in so več-ali-maj stvar zavrtosti (ko se enkrat naučiš "dihati" z rodili, potem krčev ni) in raznega katoliš in ostalega farškega balasta. Tudi, ga ni čez umivanje v morski vodi in potem na to premaz s finim kakavom maslom - nikoli nimaš tako lepe kože, kot takrat.... Skratka, Kristina, namesto, da iščeš neke zamikalce ciklusa, raje uživaj v svojem telesu vse dni v v letu vsem in se ne obremenjuj z zadevo. Tamponskih produktov in robčkov je na policah kot solate in to kupi in uporabljaj in je stvar rešena. Tudi tisti zamiki niso posebej zanesljivi - ker po drugi strani pa sonce itak malo pospeši presnovo in potem te nekje na sredi dopusti menstruacija vseeno dobi. Jaz skoraj vsako leto na dopustu dobim menstruacijo (traja 6 dni) kak dan prej, kot bi jo morala glede na "koledarček" in se čisto nič ne sekiram. Je pa res, da sem do te modrosti prišla pri 30-h. Prej sem pa komplicirala čez meje dobrega okusa. Vendelina jr.

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

2. jun 2008 8:53

dandej je napisal/a:
Zdravnica ni nič rekla, da bi bile kakorkoli škodljive.bobika

 

Ja, tudi meni ni nič rekla, da bi bile kakorkoli škodljive. Mislim na kontracepcijske tablete. In tudi, ko sem že več kot eno leto trpela zaradi konjskih migren, vsesplošnega slabega počutja in še in še drugih negativnih učinkov, je še kar trdila da je vse OK.

Enim hormoni in podobni hudiči škodijo (bolj), drugim ne (manj). Sami sebe vidimo samo navzven, kaj se not dogaja, pa ne.

Ko sem končno zamenjala ginekologinjo, mi je nova povedala, da imam jajčnike v totalni štali. Štimala sem jih tri leta, da sem se končno očistila... dalje ne bom razlagala, ampak zaradi enega dopusta res ne vem če je vredno se packat. Če pomisliš malo dalj kot samo do tega poletja, potem tudi malo prilagojene počitnice niso nič groznega.

tjas

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

2. jun 2008 9:46

Angelique ali uporabljaš menstrualno skodelico? Si predstavljam, da potem vedno v istem prostoru z WC-jem potrebuješ še umivalnik. Ali kako? Sicer sem pa trenutno brez menstruacije in se ne ukvarjam s prestavljanjem. Seveda bom pa ob zaključku dojenja spet na istem kot večina. Takrat ne bom uporabila hormonskih tabletk, so mi naredile že dovolj hudega. LP kuharica Mici

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

2. jun 2008 10:42

Jaz tud ne bi prestavljala, dva dni je malo huje, potem pa že gre. Sicer sama ne jemljem niti kontacepcijskih tablet, ker mi jih je odsvetovala, verjetno bi bilo s temi tabletkami za prestavljanje še slabše- pri meni.

 Vejretno greš na tak dopust, da se ne boste vozili okol z avtobusom.....

Osebno tako mislim, seveda, posvetuj se z zdravnikom.

katti

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

2. jun 2008 10:43

Jaz sem si do sedaj 1 x prestavljala menstro in sicer s kontracepcijskimi.Ampak sme tisti teden mislila,da bom umrla-krči,glavoboli,slabost,vrtoglavica...menstra potem čisto normalna,blaga in brez bolečin ampak prej pa... Je pa res,da z menstro na morju ni fino.Sploh če se rad cmariš na soncu in ti potem sonce pribija na trebuh znajo biti težave z menstruacijo.Pa kljub tamponom rado pride do okužbe pri plavanju,ker je takrat vse bolj odprto... Kuharica Mici,pravijo da lahko skodelico splakneš tudi z vodo,ki jo nosiš s sabo v plastenki.Si ne predstavlajm akko bi hodil po nabitem veceju s tisto krvavo skodelico v roki .Sem pa slišlala že ogromno pohval glede skodelice... Pa lep dopust! Roncolino

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. jun 2008 11:51

Roncolino, za to, da človek faše okužbo na lepem sredozemskem morju....potem se mora pa RES kopati v kakšni težki svinjariji. Z menstruacijo ali brez. Sicer pa, ko človek enkrat na kakšnem super robinzonskem letovanju opazuje naravo in gleda, kako morska voda počisti dobesedno vse in kako se vse lepo reciklira - potem se mu tamponske situacije sploh ne zdijo več "situacije". Jaz sem večino jadranj preživela s tamponi - pa druge bejbe tudi. Edino, na kar smo pazili, je bilo to, da na odprtem morju ravno nismo šle na vleko (to je, se pri nizkem vetru privežeš na plovilo, greš po stopničkah v vodo in potem te plovilo malo vozi s sabo) na bolj odprtem in globokem morju, da ne bi slučajno zrajcale kakega morskega psa.... Meni je mnogo bolj zoprno, če sem na službeni poti in imam prestopna letala in se kaj sfiži in moram čakati na drug avion in potem tam šetam brezvoljno po letališču s tistim neseserjem in pol zimske krame. In ko je trenutek, ko moraš odkorakati na vecejko, so previjalne vecejke, kjer je več prostora VEDNO zasedene in moraš iti na klasiš vecejko in tista vrata od vecejk (mislim, trakt D na Schwechatu- pa to je za luknjo v koleno si narediti, prosojna vrata od vecejk) se tako slabo zapirajo, pa paziti moraš, da ne umažeš plašča, pa kljuke so umazane, pa tisti manever z obejem in carefreejem...... Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti