Malica za na šolski izlet

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

1. feb 2012 14:26

Hvala. Na tekoči jogurt se pa nisem spomnila, pa tako rada ga imam. Pa banane, oreščki, pa čaj, seveda. Ja, veliko idej ste mi dali. Kvašenemu testu se bom raje izognila.

Vendelina, lažje reči kot storiti. Mi hrana kar naprej po mislih hodi. Upam, da se bom na poti zamotila s čim drugim.

pirnica

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

1. feb 2012 14:51

Meni na dolgi poti vedno prijajo dunajski piščančji zrezki. Nimam nikoli nobenih težav, ne s slabostjo, ne z napihnjenostjo.

lp

cervus

Mygrace

sporočila: 6506

1. feb 2012 14:55

Tista o dveh zicih je pa itak signifikantna.

Mygrace

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

1. feb 2012 22:00

Pirnica, po moje bi se tebi bolj kot tekoči jogurt prilegel en dober dunajc med dvema tankima koščkoma kruha ali pa v žemlji. Tako kot pravi elaphus in priznam, da zveni njena varianta še najokusneje. Pa ne, da ne bi marala štručk pa vsega ostalega, kaka štručka je lahko mogoče tudi za povrh. Če ni sladkana, pa lahko dunajca vtakneš kar v štručko.

Ne pokvari si izleta, poglej vse bo fino in krasno, ti pa, da bi suh kruh jedla pa tekoči jogurt pila....

Nikar pa ne pozabi na vodo, te imej dovolj pri sebi, sploh po sendviču, ki ga zgoraj omenjam, zna bit žeja kar huda.

Sicer je pa tako, če bo dobra štimunga, ne boš preveč o hrani razmišljala, karkoli boš vzela s sabo bo dobro za tahudo lakoto potešit.

Imej se lepo in srečno se vrni!

zeta

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

1. feb 2012 22:37

Mogoče bi ti pa prijal sendvič s kakšnim sirnim namazom? To je taka bolj lahka varianta, pa še kakšnega hudega vonja nima.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. feb 2012 23:18

Bobi palčke so meni idealne, pa tekoči jogurt.

mamamia

luccka  

član od: 8.12.2007

sporočila: 229

2. feb 2012 7:50

Jaz niti pomislila ne bi na to, da bi s sabo na avtobus vzela tekoči jogurt. Se mi zdi, da če sem lačna in pojem nekaj mlečnega, mi to potem naredi tako čuden občutek v želodcu, ki bi se lahko na avtobusu kmalu sprevrgel v slabost.

Sicer pa se sama pri potovanjih z avtobusom najbolj veselim ravno sendvičev... Že zjutraj ko si jih pripravljam je tisti ''fajn'' občutek, ko se zavedaš, da greš nekam na lepše

Sicer pa so zelo fajn za grizljat tudi kakšne grisini palčke, krekerji, riževe ploščice ali pa kar prepečenec. Pa jabolka ne smejo manjkati za osvežitev.

luccka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. feb 2012 8:17

Smo različni.

Vsekakor pa spada k osnovnemu naboru manir tudi to, da v avtobusu človek ne je ravno čisto vsega, kar mu "blazno paše" tudi zaradi tega, ker je v avtobusu ogromno ljudi in čisto vsi niso najbolj navdušeni nad zvoki, ki jih to grickanje slanih stvari (btw, to zelo žeja), žvečenje in grizljanje jabolk pušča.  Enkrat zvočno posnamite tisto, kar spuščate, medtem ko jeste jabolko in boste presunjeni nad tem, kakšen zvok to je (inkluzive se sliši škrtanje zob). Ker, iskreno rečeno, že ljudje, ki jih imamo blaznoo radi, včasih kakšno stvar tako "čudno jedo", da se je treba precej koncentrirati na kaj drugega, medtem ko se draga nam oseba prehranjuje.

Vožnja na avtobusu lahko spominja na gledanje filma v popkorn kinu, kjer ljudje nosijo tiste kokice in ostalo packarijo in potem cel predfilm in prvih deset minut filma škrtajo in blazno na glas jedo in skrajo kokakolo - edina razlika je v tem, da se to v kinu konča po 20 minutah, na avtobusu pa dlje.

Zdaj, če je kdo popolnoma neobčutljiv na take stvari, je v manjšini. Če ima kakšno, da se ji zapiše, da je neobčutljiva, vas vse opozarjam, da smo imeli kakšni dve leti nazaj temo, kjer smo se pogovarjali, kaj vse vas skomina - pa dajte poglejte, kaj ste tam napisale, da ne bo avtokolizij - tam vas je motilo tleskanje z jezikom, iskanje solatnih listov po posodi, glasno grizenje sadja, cmakanje ko se jedo grozdne jagode.....in kar je še takih

In zato velja izbirati med bolj "tiho hrano" in tudi hrano z "manj vonja".

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti