Malica za na šolski izlet

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

27. maj 2008 16:26

Joj, mi je kar cmok v grlu ratal ob spominu na tiste davne čase, ko smo hodili na šolske izlete in nosili zraven malico, potem pa (kot je Vendelina napisala) komaj čakali, da avtobus spelje, da se lotimo vseh dobrot...

Meni ni nikoli smrdelo, čeprav so se v tistih časih v sendvičih pogosto pojavljale tudi sveže salame... Nobenega ni motilo, razen mogoče učiteljic.

Jaz sicer zagovarjam kakšne štručke, kjer je mesni del že pečen not, če že sendvič, potem bi razmislila o vakumskem pakiranju kake suhe salame ali pršuta, da si otrok odpre, ko je aktualno, nič ne smrdi, ne more oksidirat in če je pozabljeno, je drugi dan še vedno ok... Ali pa kakšen pakiran namaz... Dunajski zrezek se tudi fajn obnese... Pa obvezno nekaj sladkega, kakšen kolaček ali kar je otroku všeč.

Meni je bilo vedno zelo pri srcu tudi čokoladno mleko.

čoko

fleur  

član od: 28.4.2006

sporočila: 169

27. maj 2008 16:45

Oh ja, mi še pred enim letom (in vseh osem let poprej) v avtobus nismo smeli vzeti niti nahrbtnika. Ob vstopu smo jih dali v prtljažnik in to je bilo to. Razne diskmane, mp3, ipode itd. si vzel iz nahrbtnika in se na sedežu udobno namestil, si dal slušale v ušesa in se nisi zmenil za razne razlage profesorjev/vodičev (pa čeprav naj bi jih zavzeto poslušal). Enostavno hrane sploh ni bilo na avtobusu. Vedno smo morali sedeti vsak na svojem stolu, brez raznih sprehodov (poseldično tudi večje zabave).... ampak tako smo bili navajeni. že od samega začetka. Ekskurzija ni zaradi tega prav nič slabša, če ne boš imel hrane na avtobusu tisti 2 uri, ko se nkam voziš, tudi ne bo konec sveta. Zjutraj ješ, potrpiš dokler ni čas za postanek in potem ješ. Ne vem sicer kako je z drugimi, toda sama še nikoli nisem bila lačna, pa čeprav nismo smeli jesti na avobusu. Letos, ko smo se odpravili v Italijo, pa je bilo vse bolj "na izi" (vpliv gimnazije verjetno) ..pa čeprav smo imeli vsi nahrbtnike pri sebi, ni bilo nobenih neprijetnih vonjav, jedli smo, a vseeno pazili kako jemo (vsaj večino časa). Če pa je bil na tleh kakšen papirček ali kaj podobnega si ga pa pobral ko si šel mimo. In na koncu, po treh dneh, smo avtobus zapustili v enakem stanju kot je bil 1. dan. Glede malice je pa tako. Sama si ponavadi vzamem s seboj kakšno žemljo s sirom/pohančki, ali pa pečene žepke, rogljičke ... Nikoli ne manjka niti čokolada. Pa kaj potem, če se stopi (je še več smeha ob sladkanju). Sedaj so nekatere itak že pakirane v foliji, tako da nikamor nič ne teče. Sicer sem pa tudi jaz velik pristaš "hladilnih torb" (tiste majhne). Zvečer si daš pijačo v skrinjo, zjutraj v torbo, še eno nezamrznjeno za na začetku in potem imaš cel dan sorazmerno hladno pijačo (voda je super). fleur

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. maj 2008 16:45

Pa daj, no, elapfus, a naenkrat več ne razumeš ironije?

 Glede štale pa tako: ko so bili otroci majhni in smo imeli rojstnodnevne zabave, sem brez problema in z dobro voljo (in za to nisem bila plačana) počistila vse, kar so pustili za seboj. Kose  zasmrajenih kllobas, sir, povaljan v prahu, kupe papirja, plastičnih zmečkanih kozarcev, lampijonov, serviet in ne vem česa še vse.  Ker je to sodilo zraven. Pa ja ne bom za otroki letala in jih kontorilirala, če komu kaj zleti po tleh???  

 

In dvomi, da taka štala ostane za otroki v avtobusu. Ker, kolikor vem, učiteljice poskrbijo, da otroci vsaj stvari za seboj tudi pospravijo, da dajo steklenice in konzerve ter papirčke v vrečke in vse to nosijo ven ob postankih, da je v avtobusu čim manj nastlanega. In kakorkoli obračaš, čiščenje busa sodi zraven k ceni najema. Ne rečem, da mora biti pokozlan in usran, a nekaj papirčkov po tleh in kakšna plastenka za mrežico pa ja ni taka svinjarija? Moji otroci so imeli s seboj vedno vrečko za odlaganje smeti in vedno sta nekaj smeti, ki jihnista sproti metala stran, prinesla v tej vrečki tudi domov.

 

Kozlali so pa menda otroci na vseh izletih tega sveta. Žal tudi to spada zraven, pa naj otroci jedo v busu ali ne. Vsak naš poklic ima pač tudi slabe plati, in pri učiteljskem je ena od teh tudi pomoč pokozlanim otrokom.

tako da se ne jezit, svet je, kot pač je.

 

Mamamia

 

 

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

27. maj 2008 16:55

Ljuba moja mamamia!

Hja, sploh se ne jezim, veš! Ker že kakih 25 let delam to, kar si ti zgoraj napisala. Ker vem, da otroci ne puščajo štale na avtobusu - in ker vem tudi, da je velikokrat tako, kot je napisala fleur (glej no, nisem vedela, da je tako mlada!). In, ker tudi jaz rada pišem z malo ironije in sarkazma (ja, priznam, včasih tudi z večjo mero - se mi zdi, da se mi pol odpusti, če priznam!).

Torej, na zdravje sendvičev, ledenih čajev, kokakol in pohančkov! Sam, da ni lakote!

LP

cervus

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

27. maj 2008 17:07

Pa saj sem vedela, da si iz pravega testa!

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

27. maj 2008 17:20

Na, zdaj pa imam !

LP

cervus

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

27. maj 2008 21:34

Na, pa ste me spomnile, jaz sem spadala v skupino tistih, ki so z mamine strani pripravljeno malico največkrat prinesli nedotaknjeno domov, pa ne zato, ker bi bila slaba, ampak zato, ker sem bila med juhuhu bruhuhu skupino že samo, ko sem zagledala avtobus. Ne spomnim se, da bi kdaj sploh obdržala kaj v sebi, na koncu sem raje ostajala doma, ker mi je bilo že kar nerodno pred ostalimi. Celo OŠ, v srednji mi je bilo pa samo še na smrt slabo... Zdaj mi je pa samo še slabo in se da preživeti. Brez malice še najlažje. Loni Makaroni [rozica]

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

28. maj 2008 0:04

:))))))))) Moj komentar na temo ponovno med vici!;))))))))) (ni za vsak želodec!:)))))))) lp, proxima

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. maj 2008 7:13

Vzamem vse v zakup, samo da se grem lahko potepat. Z malico ali brez. Loni Makaroni [rozica]

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti