Fižol s klobaso

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

tema odprta - 8. nov 2002 7:02 | ogledi: 3.303 | odgovori: 3

Včeraj smo kupili in preiskusili Etin izdelek: fižol s klobaso. Bil je odličen.

Rada bi ga tudi sama pripravila, pa nisem prepričana če bo enako dober. V forumu sem našla recept, vendar je omenjena klobasa "cotechino", ki je ne poznam. Ali kldo pripravlja to jed, kako, s kakšnimi začimbami, predvsem pa s kakšno klobaso.

neznan uporabnik

8. nov 2002 10:37

podobno prebranac, je naši kulinariki, mislim da sprašuješ za to lp megi

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

8. nov 2002 13:51

Če v iskalnik vpišeš "pasulj" ali "prebranac", boš gotovo dobila kar nekaj. Za začetek prilagam recept, skombiniran iz več strani. Ideja je dobra, tudi sama ga bom v kratkem naredila. Prebranac 1 kg tetovca 1 kg čebule 1 srednje velika čebula 3 dl olja (po želji manj, takšen je pač recept) 10 dkg mlete paprike 3 - 4 feferoni (ali zgoraj ostra paprika ali nič) 1 žlica soli 12 zrn črnega popra 1 kranjska klobasa ali hamburger slanina Fižol čez noč namočiš v slano vodo. Namočen fižol daš skupaj z eno na četrtine zrezano čebulo, feferonom, poprom kuhat. Vsebino skuhaš na tričetrt, ne do mehkega. Vso čebulo zrežeš na lističe in jo na olju dušiš do mehkega, ne sme porjaveti. Eni recepti navajajo tudi, da jo ocvreš, vendar v tem primeru se mi zdi, da bo še bolj mastno. V veliko, najbolje lončeno posodo naliješ toliko olja, da je dno pokrito. Naložiš plast čebule in nanjo plast fižola. Po tem razporediš narezane koleščke kranjske klobase in potreseš z rdečo papriko. Vse skupaj izdatno poliješ z oljem. Nato ponavljaš: čebula, fižol, klobase, mleta paparika, olje, zadnja plast je fižol in olje. Na vrhu zavrtaš noter 2-3 feferone ali jih vložiš med plasti. Posodo vloži v pečico, ogreto na 240°C, ko prične vreti, znižaj temperaturo na 110°C in peci še približno 25 minut. Posodo sedaj pokrij s staniolom, da se vsebina na vrhu ne prižge.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

9. nov 2002 11:46

Zahvaljujem se za predloge, čeprav nisem imela v mislih prebranca, pasulj je že bližje, pa vseeno hvala. Sem pa danes malo bolje pogledala konzervo, da ne bom koga po krivici prizadela: Konzerva je od Kraljevih mesnin in ne od Ete. Lepo se imejte!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti