Skutno - smetanovo pecivo z jabolkami

rezika  

član od: 31.10.2007

sporočila: 45

tema odprta - 18. maj 2008 16:29 | ogledi: 5.602 | odgovori: 1

Živjo, cenjene kuharice, pekarice!

Pred kratkim sem v restavraciji Pravne fakultete v Lj poskusila pecivo, ki je imelo izgled pite, s tanko testeno osnovo, na kateri je bila rahlo, kot krema, po mojem skutno smetanova strjenka, v kateri so bili koščki kuhanih jabol, najprej sem mislila, da so bučke, povrhu pa je bilo posuto s sl. v prahu. Pecivo je bilo zelo osvežilno in ker ni bilo presladko, meni po volji. Tega peciva nisem prej še nikoli poskusila ali videla med recepti na KUL strani. Takoj bi ga pripravila, če mi katera pošlje recept.

Hvala in lepo popoldne!

rezika

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

18. maj 2008 20:14

Jaz na ta način naredim jogurtovo strjenko, v bazi receptov pa je podobno pecivo poimenovano tudi jogurtova torta, junijska torta in še nekatere. Včasih naredim biskvitno podlogo, včasih pa jo nadomestim s bebi piškoti. Če delam z višnjevim jogurtom, potem naredim temno biskvitno podlago, jo namočim z višnjevim sokom, naložim višnje in prelijem s kremo. Za velik pekač vzamem 1 l sadnega jogurta, dve sladki smetani in 2 vrečki želatine v prahu. Najprej želatino stopim, jo vlijem v jogurt, medtem stepem smetano in jo počasi vmešam v jogurt. Lahko pa nekaj sadja dodaš tudi v kremo, je še lepše za videti. Enostavno za pripravo in zelo primerno tudi za zamrzovanje. Prav danes sem probala, kako se pecivo obenese po odtaljevanju, pa je bilo kot sveže. zoja2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti