Magična kroglica za pranje perila

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

tema odprta - 18. maj 2008 7:30 | ogledi: 24.342 | odgovori: 146

Zanima me, če kdo uporablja pri pranju perila v pralnem stroju magično kroglico, ki jo daš med pranjem v boben pralnega stroja, ter kakšna je resnična učinkovitost te zadeve?

http://www.trgovina-sarm.si/magi-cna-kroglica-p67

Zanima me, ker zadnje čase opažam, da imava s hčerko obe razne težave s kožo, kar mislim, da je posledica ravno zelo ogresivnih pralnih sredstev, zato se zanimam še za kakšen drugi način, s katerim bi lahko učinkovito oprala perilo.

Hvala za odgovore.

Mijan

seherezada  

član od: 19.11.2006

sporočila: 256

18. maj 2008 17:35

Nekaj časa sem jo uporabljala, a se mi je zdelo, da ni bilo oprano tako učinkovito. No, ne vem, mogoče se mi je to zdelo samo zaradi občutka, ker sem pač navajena na pralni prašek. Če imaš težave z alergijo, zamenjaj znamko pralnega sredstva ali pa mehčalca. seherezada

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

18. maj 2008 18:00

Jaz pa dvakrat operem, najprej s praškom pol pa brez praška.

lp

Anamarija

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

18. maj 2008 20:05

Perem vedno s praškom, ker so se pralni oreški in kroglice izkazali pri pranju precej neučinkoviti, po pranju dam vedno dvakrat cel program izplakovanja, v zadnje izplakovanje pa dve žlici alkoholnega kisa. Lp Nasha

regina  

član od: 17.9.2007

sporočila: 724

18. maj 2008 22:48

Zaenkrat še nimam prakse s to kroglico, sem pa pred par dnevi dobila ponudbo od ene druge firme, ki pa ima znatno nižjo ceno. Tudi mene zanimajo vaše izkušnje, saj se nekako odločam, da bi jo kupila. regina

lana_s  

član od: 17.2.2009

sporočila: 35

11. mar 2009 14:16

Ja mi jo imamo (ne vem če je čisto ista kot ta na zgornjem linku, jaz imam to zeleno http://www.priskrbi.si/prisluhnimo-naravi/pranje-bre in zelo dobro vse opere. Primerna je predvsem za alergike, sestrinem možu niti menjava praška in mehčalca ni pomagala, zato so začeli uporabljati to kroglico in potem še mene navdušili. lana_s

jana 07  

član od: 8.10.2004

sporočila: 187

11. mar 2009 14:19

Kako pa se operejo madeži od sadja, npr. borovnice ali višnje in pa krvavi madeži? jana 07

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

11. mar 2009 14:27

Dragi vsi uporabniki teh "prepovedana beseda" predmetov oz. tisti, ki se še odločate: te stvari res delujejo, bi pa ravno tako delovali recimo razni pokrovčki in mnogo ostalih predmetov, ki imajo takšno obliko, da ne cufajo in trgajo tkanin. Če je kdo gledal kakšne kmečke igre, prikaz pranja perila nekoč, ste videli, da s perilom tolčejo ob les, da ga perefo na rifel mašini...če še ne gredo madeži stran, pa ga tudi malo požajfajo s tisto trdo žajfo, ki se ji sicer reče milo. Torej, ti predmeti, ki se butajo v cote, so lahko tudi kaj drugega, ne le kroglice po 50 €.

Bi pa rekla, da znajo npr. ežoj, Atina, proxima to malo lepše razložiti.

Ognjič

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

11. mar 2009 17:58

Pred desetimi leti ( ali kakšno leto več ) so se prodajale " magnetne pralne kroglice ". To je bil komplet dvanajstih kroglic, od katerih je bila ena magnetna ( z vgrajenim magnetom ). Proizvajalec je reklamiral kroglice s trditvijo, da se prihrani polovica pralnega praška. V desetih letih ( ali kakšno leto več ) je znanost tako uznapredovala, da je sedaj dovolj le ena kroglica in to brez magneta ( potem bi rekli, da je bio ) in brez pralnega praška.

Pa Ognjič, kaj je s tabo, a te luna nese? Najprej napi*diš unga, ki mu dišijo avstrijske ( ali so morda bile francoske ) qqši, potem tam smetiš temo s Vendynim citatom " da bo perje letelo za Grigorjevo " ( pa jaz tega citata ne najdem in končno totalno nezaupanje v  znanost ( v enaindvajsetem stoletju, lepo vas prosim, ne morem verjamet ). A je to obnašanje carice?

Osebno poznam proizvajalca " magnetnih pralnih kroglic". Pa koliko je dela vložil v razvoj? Najprej se je odločil, da bo uporabil kroglice  ( žogice ) od golfa. Ko je našel proizvajalca, je bilo treba zbrati barvo, da kupci ne pogruntaju, da so navadne žogice. Zbral je svetlo modro, ena kroglica ( tista z magnetom ) je bila temno modra in je zadeva šla v prodajo. Koliko je zadeva tehnološko zahtevna, pove to, da so v Slo bila le dva proizvajalca ( ki so sicer en drugemu odžirali zaslužek, ker naivnih ni brezštevilno ). Ta proizvajalec ki ga poznam, je nehal s proizvodnjo, ker ni vlagal v razvoj bolj sodobne pralne kroglice, ki je danes na tržišču in je res magična ( če zmore oprat umazam delavski kombinezon brez detergenta ).

V medicini poznajo pojem placeba: bolniku se da navadna tableta sladkorja ali škroba, in če verjame, da je to zdravilo, pri njem tudi deluje. Kako bi to bilo lepo: daš umazano perilo v stroj, daš magično kroglico, verjameš, da deluje in čudež: perilo pride čisto. Pa glej ga zlomka, v medicini deluje pri perilu pa ne: lahko še tolk verjameš, pa nič ne pomaga.

Svašta, da bo navaden plastični pokrov ( ki ne cufa perila ) bil enako efikasen kot magična krogla: nikoli, po moje bi mogla bit najmanj dva za enak učinek.

ežoj

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

11. mar 2009 18:57

Ežoj, faca si! Tale tvoj kolega z golf žogicami me pa spominja na tistega krojača iz Cesarjevih novih oblačil :) RadaJem

MARTAQ  

član od: 1.2.2008

sporočila: 120

12. mar 2009 10:23

Jaz jo imam skoraj eno leto in je ne dam od hiše. Prvič, porabim več kot trikrat manj praška, perilo je oprano. Ko perem posteljnino, zavese ali brisače, ne dam nič praška, pri ostalem perilu pa cca tretjino, četrtino prejšne količine praška. Trdovratne madeže pa namažem tako kot prej. Kroglo moraš samo dat na sonce enkrat na mesec, da se nabere energije. Če je vse skupaj lari fari, kot pravi ežoj O.K., vem samo, da porabim manj praška, kar je cenovno ugodno, pa še manj onesnažujem naravo. Tako, da glasujem za kroglo. Ko sem jo jaz kupovala, je bila cena 30 EUR. To je pa za tri meseca praška (pri meni). Imaš pa jo tri leta, potem jo zamenjaš. Tako, da je pri meni cenovno že pozitiva. lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti