Pomoc pri herbariju

tema je zaklenjena

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

15. maj 2008 6:21

takih učiteljic je zelooo veliko na žalost,... pri nas ene prave cvetke,.. anaeva

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. maj 2008 11:54

Elaphus, tebi se pozna, da nimaš nobenega stika z učiteljicami.

Se spomniš, da bi katero odpustili zaradi neumnosti, ki jih počne? Učitelji so si sami krivi, da ne izločijo slabih. Zato pade senca tudi na dobre, ki jih poznam kar nekaj. Ena je profesorica kemije, drug pa profesor matematike na Gimnaziji. Tudi dijaki jih imajo radi. In ta dva nikoli ne govorita grdo o otrokih.

Učiteljice take baže so tako pogoste, da je v moji bližini ulici zadetek slabih 100%. Je pa numerus majhen. Prav sovražita svoje in tuje otroke.

 

F r i n a

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

15. maj 2008 12:03

frina je napisal/a:

 1. Elaphus, tebi se pozna, da nimaš nobenega stika z učiteljicami.

 2. Se spomniš, da bi katero odpustili zaradi neumnosti, ki jih počne? Učitelji so si sami krivi, da ne izločijo slabih. 

F r i n a

 ad 1.  frina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ad 2. Pa povej mi recept, kako izvesti točko dve, prosim. Pa ne samo za učitelje, za vsak poklic/delovno mesto velja isto.

rimljanka - zasebno mnenje

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

15. maj 2008 12:31

[citat=--frina--]

Elaphus, tebi se pozna, da nimaš nobenega stika z učiteljicami.

Se spomniš, da bi katero odpustili zaradi neumnosti, ki jih počne? Učitelji so si sami krivi, da ne izločijo slabih.

F r i n a[/citat] Glede učiteljic in nalog, ki jih dajejo otrokom, še vedno zagovarjam stališče iz teme, ki je bila odprta pred nekaj časa, da smo tukaj tudi STARŠI tisti, ki lahko kaj spremenimo. Dokler se nad stvarmi, ki se dogajajo v šoli pritožujemo samo po dnevnih sobah, forumih in gostilnah, seveda ne bomo dosegli nobenega napredka. Dokler se, kljub negodovanju, večina staršev odloči na vse načine narediti nalogo za otroka, ki je sam (zaradi prezahtevnosti itd.) ni sposoben narediti, se zdi učiteljem popolnoma normalno, da take naloge dajejo še naprej. Zakaj pa jih ne bi, saj jih na koncu vsi naredijo (s čigavo pomočjo, nikogar ne zanima)! Zato se mi zdi edini pravi način ta, da gremo starši v šolo in učitelju pojasnimo, da je popolnoma nesmiselno od otrok zahtevati stvari, ki jih itak ne bodo zmogli realizirati sami. Verjamem, da se da z odkritim pogovorom marsikaj doseči. Meni je že dostikrat uspelo, z lepo, vendar odločno besedo. [citat]Cila hvala za trud.Moram povedati,da si je uciteljica po tem,ko so ji ucenci danes povedali,da so dolocene rastline ogrozene spremislila in jim je dolocila,da si sami izberejo nove rastline(hvala bogu da se je zbudila).Vsem,ki mi pomagali se najlepse zahvaljujem. LP mvita[/citat] Kot vidimo, se je zadeva tudi v tem primeru rešila in verjamem, da ta učiteljica svojih zahtev ne bo več kar tako nepremišljemo uveljavljala. mamaF - Mojca

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

15. maj 2008 13:04

pred časom je bila tule nekje šolska tema o šoli v naravi oziroma v CŠOd,...nevem točno katera mi je napisala da bi morali po naši šoli malo zaropotati,samo ne z pokrovko ampak oreng,.... smo ropotali in poklicali inšpekcije,.... vendar se je pojavil hakeljček,da če inšpekcija ne najde napak jo plača prijavljitelj,... pri nas so zalegle samo grožnje o inšpekciji in se je prej nemogoča stvar uredila v dveh dneh,.... tako da za svoje otroke se je vredno kar boriti in pokazati zobe in včasih tudi malo predolg jezik http://kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1380 no sem kar dlgo iskala in seveda našla,tule smo ropotali,z pokrovkami,... anaeva Sporočilo je spremenil(a) anaeva dne 15. maj 2008 13:16:17

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

15. maj 2008 15:01

frina je napisal/a:

Elaphus, tebi se pozna, da nimaš nobenega stika z učiteljicami.

F r i n a

Ja, frina, normalno, da ga nimam, hehehe. Pa pri zgornjem linku sem videla, da sem med tistimi, ki bi ropotali - pa ne z lonci. Namreč - nekaj vas to že ve - sem učiteljica in takih stvari nikakor ne morem razumeti. Res ne, pa naj se še tako trudim. Je pa po drugi strani tudi res, da po branju takihle stvari (pa tudi če 50% vržem stran - pa ne mi zamerit, saj veste, vsaka medalja ima dve plati in vsak človek svojo verzijo zgodbe) malce lažje razumem starše, ki se pritožujejo čez učitelje. Saj se verjetno čezme tudi. Je pač tako - ampak, kakor je že ena zapisala - pot pod noge, v šolo do učiteljice in ji povedat, kje vas (včasih tudi nas ) čevelj žuli.

LP

cervus

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. maj 2008 15:25

Elaphus, sem te samo izzivala.

Vsi moji sosedi trepetajo, da bo njihove otroke učila naša soseda. Moja prijateljica ji je pred leti prvi dan zagrozila, da bo naredila rusvaj, če se bo znašala nad sinom. Ni bilo problemov, so jih pa imeli drugi.

Pred nekaj dnevi mi je mlada soseda razlagala, da jo je na smrt strah zaradi hčere, ki jo ta učiteljica izpostavljala zaradi njenih staršev pred celim razredom in to ponavlja. Skušala sem jo prepričati, naj gre k ravnatelju in zatoži. In ne gre, ker jo je strah, ker jo bo še vedno učila en predmet.

Drugo deklico iz okolice je ista baba izpostavila zaradi socilanih razmer, ki jih pozna kot soseda. Slab socilani položaj, ki ga otrok itak čuti in zaradi ravnanja staršev. Ji ne pade na misel, da bi jo prijavila.

Moja dobra znanka je bila leta 1990 med podpisniki peticije, da mora učiteljica zaradi nepravilnega ravnanja z otroki s šole. Pa jasno,da ni šla. Jo je pa napadla na prvih govorilnih urah, da si je drznila organizirati podpisovanje peticije, pa to ni bilo res. Dobesedno znesla se je nad njo.

Ne poznam disciplinskih postopkov v šolstvu. Vem pa, da bi v gospodarstvu že morala zdavnaj oditi. Da ne izgubljam besed o isti šoli, kjer je potekal postopek zaradi spolnega nadlegovanja deklic pri televovadbi, ki ga kljub pomanjkljivi izobrazbi , zaradi dobrih športnih dosežkov niso ostranili. Odšel je na sosednjo šolo, kjer pa je brez kvalifikacij učil samo dečke.

 

Starši ne zaropotajo, ker jih je strah maščevanja. To je kot pri nasilju v družini: storilec ostane in žrtev je deležna dodatnega nasilja. In morate razumeti, da so šolske ocene tako pomembne, da so starši pripravljeni tvegati tudi travme zaradi takih krivic.

 

Ta učiteljica ni samostojna. Če ni razumela usmeritev ali cilja, je delo nestrokovno opravila. Ali jih kdo kontrolira, ali pa imajo popolnoma proste roke. Nima ravnatelj nič pri tem, da pogleda priprave ? Tega ne poznam.

Kako narediti selekcijo, je poglavje, ki ga urejajo učitelji. Bodo pač učitelje odpuščali zaradi nestrokovnosti. Je pa res, da se potem vsi postavijo v bran napadenemu in si s tem delajo medvedjo uslugo.

 

F r i n a

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. maj 2008 15:29

Inšpekcija ima pravico, da opomni ali kaznuje lažno prijavo. Če pa se dopis nanaša na zahtevo, da ocenijo situacijo, to ne more biti lažna prijava. Vsaka ocena prijave inšpektoratu je subjektivna in nestrokovna, zato ne more nihče od mene zahtevati, da točno vem, ali je prav , ali ne. Imam utemeljen sum.... recimo.

Mene zanima, če se njim zdi prav. Preden bi mene oglobili za lažno prijavo, bi imeli neslutene težave že zahtevo po moji strokovnosti.

 

Je pa res, da je potrebno poskrbeti za dokaze. Brez dokazov pa ni res nič.

F r i n a

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

15. maj 2008 15:54

A ni žalostno, kakšen vpliv imajo lahko učitelji... jaz sem imela v osnovni šoli strašno rada angleščino in sem jo tudi imela brez BP 5, tekomavala na vseh mogočih tekmovanjih, delala bralno značko...Ko sem prišla v srednjo šolo, sem že prvi semester popravljala ocene, da nebi imela graje. Pa ne le jaz, celoten razred (3je so pa imeli pozitivno ). Ukrepali smo, dosegli pa nič. Še zdaj ne vem, kdo ščiti tega vraga Ker ona da 3 samo tistemu, ki k njej hodi na inštrukcije, ostali pa morajo krepko brcati za ubogo 2ko. In zakaj dela takoKker je že pred leti zaračunala za uro inštrukcij takratnih 6000sit. Logično, da si je ženska privoščila...

 

In zaradi nje še sedaj ne obvladam angleščine, ker se mi je totalno zagnusila (pa sem bila potem na faksu nadpovprečno pridna študentka). To pa je moja šibka točka in šele sedaj vidim, kaj si brez angleščine. Nula...

 

Ko jo srečam na cesti in je vsa hinavska... enkrat si bom olajšala dušo in ji povedala svoje. Ker šele takrat bom lahko zares zadihala... Sovražim jo, to je res neopisno... Pa ne le jaz...

Lep dan in veliko se smejte

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. maj 2008 16:51

Mislim, da so v vsakem poklicu ljudje, ki so dejansko poklicani, da opravljajo svoj poklic, potem so taki, ki niso ne krop ne voda, nit" ne smrdi, nit" ne miriše....in taki, ki poklica, ki ga opravljajo, definitivno ne bi smeli opravljati. Zapomnimo si tiste, ki so poklicani za opravljanje svojega poklica in tiste, ki se jih je klicalo nekam drugam, pa niso slišali..... Tiste ne krop ne voda - tiste itak hitro pozabimo. Velja za vse: učitelje, zdravnike, policaje, odvetnike, mizarje, kuharje...... Imamo izvrstne učitelje, ki smo si jih zapomnili, ker smo jih občudovali. Nekje v enem sedmem osnovke ali pa v drugem letniku srednje so nekaj storili in to nas je potem gnalo naprej in usmerjalo, ko smo si sami izbirali poklic. Potem smo si zapomnili tiste ljudi, ki so nam definitivno zagrenili kakšno materijo. In imamo tudi tiste brezbarvne učitelje, ki smo jih pozabili. Mislim, da je vsak od nas imel vsaj enega izvrstnega učitelja in zanesljivo enega, ki je bil RES zanič in potem večino od povprečja (kako jim je že bilo ime?) In če imajo otroci enega izvrstnega učitelja v letu in bogpomagaj, tudi enega RES zanič - to sicer ni optimalno - ampak, ne stoji osebnostni razvoj zgolj na tem, kakšne učitelje imamo. Spoštovanje sebe in spoštovanje drugih - to je tisto, s čimer se uspeva v žviljenju in tega se pa otrok nauči ali pa ne nauči (če tega vzorca ni) v primarni socializacijski celici, to je pa praviloma družina. In če družina z eno konsistentnostjo (ne pa enkrat tako, drugič drugače ali pa sploh ne) z zgledi uči otroka spoštovanja, potem bo tak otrok prenesel kakega slabšega do zanič učitelja in se skoncentriral na tistega, ki ga lahko RES kaj nauči. So otroci zelo pametni in hitro ločijo, kdo jih lahko česa nauči in kdo ne in se pravilno odločijo za tistega, ki jih bo česa naučil. Moram tudi komentirati tisto "da si vsi v ulici želijo, da ta-in-ta ne bi učila njihovih otrok". Frinči, a veš (sicer mi je simpa, kako ti velikokrat najdeš eno stran, ki jo je treba braniti, ker se sama evidentno ne zna....), tole meni malo diši po privzetih nepreverjenih izjavah. Konkretne gospe ne pozna, v bistvu niti ne vem točno, kje pri Velenju bi to moralo biti, ampak nekako se mi zdi, da gre za lokalno skupnost, kjer so, podobno kot v ostalih lokalnih skupnostih v naši državi, v večini eni mainstream-nit-ne-smrdi-nit-ne-miriše ljudje, ki se ponavadi poenotijo takrat, ko je treba na koga s prstom pokazati (drugače so pa bolj pokrite rihte). Sem se ob tem spomnila zgodbe o naši učiteljici za spoznavanje narave in kasneje biologije. O njej so se širile čudne zgodbe o tem, kako je stroga in te stvari in da je sploh čudna in da grozno veliko zahteva in da zahteva nemogoče izdelke, da pri njej vsak dobi enko.... Materialna resnica je bila pa naslednja: - gospa je bila rojena v Čakovcu, v otroštvu so se preselili v Maribor in je ohranila en specifičen naglas, ki ravno ni bil naglas ljubljanske kotline - govorilo se je, da je samohranilka in da je nagnala moža, materialna resnica je pa bila, da je bil človek v službi v enem podjetju, ki je imelo gradbišča po Afriki in je bil pač v Afriki - gospa je imela o večini stvari izdelano mnenje in ni imela nobenega problema, da ja tudi jasno izrekla (a je lahko kaj bolj strašljivega za ljudi z neartikuliranim karakterjom to, da so soočeni s človekom, ki ima mnenje? dvomim.) To je bila moja učiteljica (glej prejšnji zapis) narave in biologije. Mi smo se neizmerno zabavali tisti dve leti, ko nas je učila (potem je prišla ena bolj dolgočasna gospa, ki se je ne spomnim dobro) in bili žalostni, ko se je preselila in zaposlila na drugi šoli. Dejstvo je, da učitelji zelo vplivajo na razvoj osebnosti. Ampak najbolj na to vplivajo starši/skrbniki. Torej, preden se drugemu nastavlja ogledalo, je fino, če prej sam pogledaš vanj. Ker učitelji, ki "ne znajo" , so morda otroci ljudi, ki niso znali biti starši, v smislu, da niso naučili tistega respect yourself and respect others..... Jaz bom zaradi plemenske situacije vedno na strani učiteljev. Moj dedek, moja babica, moja mama, pa potem še ne šopek tet po drugi liniji, pa še nekaj...so bili učitelji od osnovke do univerze. Vsaj za prve tri lahko trdim. da so bili dobri učitelji. Jaz sem do pred nekaj leti poslušala učence moje babice in dedka, kako krasna človeka sta to bila in koliko sta jih naučila. Glede mame pa itak vem vse. Me je učila štiri leta in nihče ni nikoli rekel, da imam protekcijo (ker je nisem imela) in sem bila kljub temu zelo popularna punca v šoli. Sicer smo pa vsako leto imeli pri nas nekaj otrok, ki se iz različnih razlogov niso upali domov, pa so prijokali k moji mami (neke vrste levičarska Sedma nebesa). Da ne govorim o masi novoletnih čestitk, ki jih dobi moja mama, o masi fotografij otrok nekdanjih učencev, ki jih ima moja mama in mislim, da to pove zadosti. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

malo za hecNikita
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti