Mačje garje in bolhe

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

29. jun 2011 21:36

Če so garje, te verjetno neznosno srbi. Krasta na sredini nastane zaradi praskanja. Zdravnik ti bo predpisal kremo, ki hitro pomaga - žal se ne spomnim imena. Nujno tudi preobleci posteljo in razkuži vse perilo (če imaš tisti sesalec, ki čisti globinsko, z njim očisti vzmetnico). Ne čakaj!

tulka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

29. jun 2011 21:51

Pred kakimi 25 leti sem staknila garje (od mačka, kakopak, on pa od psa); svetujem ti samo, da greš takoj k zdravniku, ne samo , ker garje neznosno srbijo, predvsem zato, ker so tudi zelo nalezljive. Saj ni nujno, da jih res imaš, možno pa je. Ne vem, kaj predpisujejo zdaj, takrat sem dobila nekakšno suspenzijo za mazanje. Predvsem pa dobro razkuži vse doma: posteljnino in oblekoe prekuhaj, žimnice, fotelje itd. temeljito obdelaj s paro. Poleg tega je prav mogoče, da si okužila še koga, s katerim si bila v stiku (ali pa on v stiku s tvojo posteljnino....). V kakih 10 dneh je bilo vse OK.

 

Lep pozdrav,

Sonja

Sonja

Polona in Luna  

član od: 20.7.2011

sporočila: 11

20. jul 2011 22:44

Hey,

imam 5 mesečno muco bele barve, IN IMAVA BOLHE! Bolhe na beli kratkodlaki muci so noro vidne in zato še bolj nadležne. Uporabljava Biospotix a ne kaže, da bi šlo na bolje. Imam tudi Biosptix sprej za stanovanje.

Kolikor berem in opažam, da ima večina muc vsaj nekaj bolh če ne več le teh. Dobila sem eno noro idejo, ki se bo komu zdela sporna - svojo lepo mačkico bi najraje pobrila! Jo okopala s šamponom proti bolham, ji nadela ovratnico ali pa strogo redno uporabljala ampule dokler bo živa.

Britje (s strojčkom na nekaj milimetrov) naj bi mi šlo od rok saj delam v frizerstvu.

 

Vedno bolj razmišljam o temu, saj je to tudi najbolj učinkovita metoda za odpravo naglavnih uši.

 

Mislite da je to mučenje? Muca je notranja. Jaz nekako mislim da ne, saj ob primeru zanemarjenje perzijke storijo enako, ob operacijah so pobrite,... nevem.. resno sovražim bolhe.

Polona in Luna

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

20. jul 2011 23:30

Živalska dlaka je drugačna od človeških las in s človeškim brivnikom je ne boš mogla pobrit. Zaradi britja se tudi ne boš nič lažje rešila bolh. Bolhe so trdovratne, biospotix je natur zadeva in očitno za tvojo mačko in količino bolh v tvojem domu premalo. Pri veterinarju si nabavi kaj boljšega. In temeljito očisti stanovanje. Običajno niso problem bolhe na živali, ampak v stanovanju, ker tam naredijo svoje gnezdo in se hodijo na žival samo hranit.

Če praviš, da jo imaš samo noter, mi je sicer neverjetno, kje bi staknila bolhe, če ni hodila ven in nima stika z drugimi živalmi, ki bi lahko bile prenašalke bolh.

To, da ima večina mačk bolhe, ni niti približno res. Od vseh mojih kolegov, ki imajo mačke, nima niti ena bolh, niti jih nikoli ni imela. In to, da jih je videt na beli mački, ni tvoj največji problem, problem je, da  ko se zažrejo v tekstilne zadeve v stanovanju, jih ni tako preprosto odpravit.

tjas

neznan uporabnik

21. jul 2011 8:47

Mi smo sedaj že dolgo tega dobili mačko, ki se je skotila na deželi in je že kot zelo mlada dobila bolhe. Ker se tam kjer je bila s tem niso kaj preveč obremenjevali smo pač tako dobili in vzeli. Stara je bila tri mesece. Preden smo opazili je minil kak mesec. Peljali h veterinarju, ki je rekel da je premlada še za tist strup proti bolham in naj jo pripeljemo čez kakšen mesec. No, smo storili tako. Tam so jo oskrbeli in nam dali tudi še eno ali dve ampule za domov, ker je bilo treba mazanje za vratom ponovit. In svetovali so nam nakup ovratnice. Alora, mazanje smo doma uspešno ponovili, kupili ovratnico. Ta je mačko strašno motila in smo ji jo po kakem mesecu ali dveh sneli. Čeravno se velikost da prilagajat. Na to posebaj moraš pazit pri mali oz mladi mački, ker raste in jo ovratnica lahko tišči in celo zaduši. Med telesom (vrat) in ovratnico mora biti vsaj prst ali dva prostora. In to redno preverjaj in ovratnico prilagajaj. Celotno stanovanje, robove, kote, preproge, tekstilije, ležišča, prevleke in kar je še takega smo v dveh rundah obdelali z bio-kill sredstvom in od takrat je mir. Je pa dejstvo, da to da je mačka samo notri ne pomeni, da bolh ne more dobit. Lahko jih ti ali kdo drug prinese s sprehoda ali kakega obiska kjer bolhe imajo.

 

In ne da bi se zgražal. Ti lepo friziraj človeške glave in tam pusti domišljiji prosto pot in se izživljaj koliko ti stranka dovoli. Mačko pa pelji h veterinarju. Menda ja ne šparaš ali celo, da bi malo vadila svoje znanje frizeraja na živali???

 

Multivitamin

multivitamin

kumamjem  

član od: 10.3.2013

sporočila: 3

23. maj 2013 23:39

Tudi moja mačka ki je stara 4 leta je dobila garje. Peljal sem jo veterinarju in mi je zaračunala kar 43€ Čiščenje+2 različna zdravila.

kumamjem

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti