Nova kuhinja

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

3. feb 2010 16:07

oj Malčica moram ti povedat da so meni že narisali kuhinjo od Marlesa ki se imenuje ALEA(če misliva isto)in mi je tudi zelo lepa ,vendar me je zmotilo ker oni ne morejo dati na steno tudi tako ploščo kot bi imela pult  ,če me razumeš.To se pravi pult in stena enaki material in enake barve.

Potem pa sem šla še pogledat druge kuhinje in sem se zdaj odločila za kuhinjo Nobila ,ker je pri njih to možno,vendar jo še nisem naročila, ker bom počakala še pohištveni sejem.

Za tla pri meni ni veliko možnosti ker imam iz kuhinje oz jedilnega kota izhod na teraso ki jo poleti zelo veliko uporabljamo in je zelo štrapacno,zato sem se odločila za topli pod,ki ga imam že sedaj in mi je všeč.

Kupila bom sicer novega v nekakšni svetlo špricani barvi (upam da dobimkaj lepega da bo pasalo)

Povej ali ti že imaš kakšno ceno za tvojo kuhinjo in kje jo misliš naročit.

lp

-pika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. feb 2010 9:04

Jaz sem videla že zelo dizajnersko kuhinjo visokega cenovnega razreda v pošastnem stanju. Ker lastniki tiste kuhinje a) niso bili posebej vešči v kuhinji in b) niso imeli odnosa do materialov in c) tudi s čiščenjem niso bili ravno na ti. In sem videla solidne kuhinje, ki zdržijo dolgo časa, ob predpostavki, da imajo lastniki nekaj pojma o kuhanju in vzdrževanju. Tako da blagovna znamka sama po sebi ne more zagotavljati, da se bo ta oprema v resnici dolgo časa obnesla. Nobena delovna površina ne zdrži neverjetno število padanja težkih loncev in prask rezil...še granit na eni točki odneha. In nobena kuhinjska omarica ne deluje posebej fotogenično, če je gor toliko prstnih odtisov, da jih še CSI službe ne zmorejo toliko odčitati. Vendelina jr.

.deklica  

član od: 27.1.2009

sporočila: 107

4. feb 2010 10:00

Kako pa ste kaj zadovoljne s kuhinjskim otokom? Je bolj priročen otok s pomivalnim koritom ali s štedilnikom? pri postavitvi kuhinje je res toliko dilem, da glava boli ... .deklica

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

4. feb 2010 15:18

deklica jaz bom imela otok s štedilnikom, ker sem sem že vse prečekirala pri prijateljicah in tista ki ima zelo pohvali.

Če sem čist iskrena sem se jaz morala prav psihično pripravit za nakup nove kuhinje, saj je to cel projekt in vse je treba skombinirat da ne pozabiš kaj,pa že tko pride kaj vmes,tako da se mučim že dva meseca.

Zdej počakam še sejem pohištva potem pa naročim in seveda razbijanje stare .........to bo še luštno.

lp

-pika

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

4. feb 2010 15:32

Jaz imam štedilnik na otoku in je super, pogrešam le več prostora levo in desno. Imam čisto picimici otok, omarica od 80 cm plus kotna omara globine 40 cm, nekaj prostega pulta le desno od kuhalne plošče, tako da je prostora res malo. Aja, če ste višje, bodite pozorne pri otočni napi - mene so monterji prepričevali, da napa mora biti maksimalno xy cm nad kuhalno ploščo in zdaj si glavo razbijam ob vsakem mimohodu, ker so mi jo namontirali v višino mojih oči. tjas

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

4. feb 2010 15:34

V svoji četrti kuhinji imam četrti otok z umivalnikom. Štedilnika na otoku ne bi imela, ker bi potem sredi kuhinje s stropa visela napa, pa njsi je le-ta še tako lepa.  Če je štedilnik ob steni, se napa lepo vgradi v elemente. In, ker le-ta ne štrli iz stropa, izgleda kuhinja bolj odprta.

Poleg tega bi me skrbelo, da bi se kdo po nesreči opekel, v primeru, da bi bil otok dovolj velik in bi slušil kot jedilni bar.

 

 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 04. 2010 18:44

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8696

4. feb 2010 16:54

Jaz ne bi imela štedilnik na otoku ni "pod živo glavo". Vidim pri sinu in snahi (imata na otoku), to je durh na durh pošpricano, čeprav je dosti prostora spredaj in na levi strani... pa še pult je temen  , pravtako ploščice na tleh.

Lepo je, ko je pospravljeno in se nič ne dela, potem je pa groza.

Pozdravček!

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

4. feb 2010 17:55

Mi pa pravkar pripravljamo prostor, za kuhinjo. nas že čaka v Ikei. Stala nas bo okoli 2500e, pri nas bi bla okoli 5000e. Imela bom tudi otok, ma ne za kuhanje, samo za moje ustvarjanje. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

strippy  

član od: 18.11.2008

sporočila: 283

4. feb 2010 18:40

MALČICA je napisal/a:
Za zgornje omarice sem se odločila, da bom imela samo eno, pa napo in nekaj poličk, ker bom imela v jedilnici še eno omaro za krožnike in ostali servis. Malčica

Oj. Mi lahko poveš, kje boš imela pa živila? Pod pultom, mogoče v izvlečni omari? Ali imaš shrambo posebej?

Sprašujem zato, ker je teh zadev sčasoma ogromno, vsaj pri nas.

strippy

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

4. feb 2010 18:51

Kuhinje brez zgornjih elementov zelo lepo izgledajo...v katalogu. Da so praktične, me pa sam bog ne bi prepričal. Moji zgornji elementi so visoki 1m, kuhinja je ogromna, z dvema otokoma, shramba zelo velika s policami do stropa, dovolj prostora za krožnike in kozarce v jedilnici, pa se resnično bojim kupiti še kakšne dodatne posode. Oh boy!

Vse je pa zorganizirano v nulo. (tale izraz mi postaja vedno bolj všeč).

 

Malčica, premisli tisto o zgornjih elementih...

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti