Se vam zdi to v redu?

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

9. maj 2008 7:23

Tudi jaz sem v celjskem h&m-u menjala otroške hlače,vendar so od mene zahteveli le podpis.Zakaj se takrat sploh nisem spraševala,sedaj pa me res zanima kaj imajo od teh podatkov.Upam,da bo kdo prišel zadevi do dna. Lp ATNES

kit-kat  

član od: 22.6.2007

sporočila: 36

9. maj 2008 8:01

Tudi jaz sem morala že kar nekaj časa nazaj ob vračilu v H&M dati svoje podatke. A mislim, da davčna ni bila zraven. Sem tudi vprašala zakaj želijo te podatke in je bil odgovor, tako kot je nekdo že predvideval, da imajo mal nadzor, da tega ne bi eni in isti kar naprej počeli. Tle vsaj komplicirajo ne z vračili. Ko so pa po velikem kompliciranju, ko sem hotela v Obiju zamenjati napačno kupljeno barvo, hoteli od mene še vse podatke, jim jih pa tud slučajno nisem dala in sem, ko so mi zamenjali barvo mirno odšla (no pravzaprav jezno odšla). kit-kat

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

9. maj 2008 8:16

Lepo vas prosim, pa saj nimajo nobene zakonske osnove da zahtevajo osebne podatke, sploh pa ne davčne. A je katera pisala pooblaščenki ali ne? Ker drugače bom jaz, pa upam da bo upoštevala prijavo brez podatkov, ker meni se kaj takega še nikoli ni zgodilo.

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

9. maj 2008 8:19

pri h&m vedno zahtevajo te podatke, sem že veliko stvari zamenjala, od podatkov os pa hoteli samo ime, priimek, pa mislim da telefon in naslov

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

9. maj 2008 8:26

vesnal je napisal/a:
........samo ime, priimek, pa mislim da telefon in naslov
To pa ni samo, saj je skoraj vse blažkaa

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

9. maj 2008 8:54

Pooblaščenka je že nekajkrat poudarila, da ljudje lahkoverno dajemo osebne podatke.

Zahteva po osebnih podatkih kupca je ni dovoljena. Če želi prodajalna verodostojnost, da je res šlo za zamenjavo, naj pri tem sodeluje še druga prodajalka, ki utemelji storno v dokumentaciji. Tudi sami predpisi v knjigovodstvu ne zahetvajo pričanja drugih udeležencev.

Še moriebitno sklepanje o tem, da se lahko pri določenem kupcu stvari ponavljajo. Nobena prodajalna nima pravice zavrniti vračila blaga, če to počne v vseh primerih, čeprav ugotovi, da se pri določeni stranki ponavljajo. Vse stranke so pri pravici do menjave enake. In ni mogoče ločiti stranke na tiste, ki imajo eno menjavo na leto, tri menjave na leto. In taka evidenca ni dovoljena.

Še o dodatkih. Meni se zdi razumljivo, da originalno zapakiranih najlonk ni mogoče vrniti, ker so premajhne, ker bi jaz znorela, da bi mo take, že rabljene, skušali prodati.

Ob nakupu žabic za otroke pa ni mogoče enačiti broške za na bluzo in žabice. O tem najbrž obstaja kak predpis, vendar mislim, da ni od prodajalca odvisno, kaj bo menjaval in kaj ne, in kam bo kaj uvrščal.

 

Nedovoljeno zbiranje podatkov in  vodenje evidence, ki ni z zakonom izrecno dovoljeno , je kaznivo, čeprav taka zbirka podatkov ni zlorabljena.

Zakonodajalec je namreč ocenil, kdo in v katerih primerih lahko vodi določene evidence ( meni je jasno, da strupene snovi lahko kupiš samo z identifikacijo), za ene žabice za otroka, pa tudi za moj zimski plašč pa nima nihče pravice voditi evidence. Za vse evidence MORA biti podlaga v zakonu ali pa posebnem sklepu o zbiranju podatkov ( to je običajno za podjetja), ki se objavi v Uradnem listi, vendar ne smejo biti izven zakona.

Pritožite se kar po internetu, jih bomo že naučili manir.

 

 

 

F r i n a

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

9. maj 2008 9:16

Sama se nisem imela take izkusnje, pa sem menjla ze v mnogih trgovinah (ampak v nobeni od navednih). Drugace je pa pri meni tako, ce nekdo zahteva moje osebne podatke in ce presodim, da mu jih nisem dolzna dat, potem pac zahtevam, da mi pokaze pisno, kdo je to tako dolocil oz. kateri zakon to doloca. Normalno je, ce to od mene zahteva policija, davcna, pac take sluzbe, kjer se res moras identificirat. Vse ostalo je pa zame larifari in verjemite mi, da ne bi odstopila od svoje zahteve niti milimeter. Se pa cudim, da tega niste zahtevale tudi ve. vida70

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

9. maj 2008 9:26

Sem že poslala sporočilo inf. pooblaščenki preko spletnega obrazca.

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

9. maj 2008 10:06

Etka, boš sporočila kaj so ti odgovorili?

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

9. maj 2008 10:52

galyka je napisal/a:
Etka, boš sporočila kaj so ti odgovorili?

Bom sporočila!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti