Se vam zdi to v redu?

anajana  

član od: 21.6.2007

sporočila: 142

tema odprta - 8. maj 2008 21:12 | ogledi: 2.637 | odgovori: 35

Včeraj sem v H&M z računom vrnila otroške žabice, za katere so mi ob nakupu zagotovili, da jih lahko vrnem, če ne bodo ustrezale. Najprej je nastal problem s tem, da žabice niso oblačilo ampak modni dodatek (?) le-teh pa ne menjajo. Ko so mi vseeno zamenjali, pa so zahtevali od mene (kot je baje postopek pri vsakem vračilu) podatke kot so ime, priimek, naslov, telefon, davčno št. in podpis. Ko sem rekla, da jim teh podatkov ne dam, so mi rekli, da oni so bili pa prijazni in mi zamenjali, čeprav jim ne bi bilo treba. Na koncu sem popustila in jim dala le ime in priimek ter naslov, zdaj mi je pa žal. A mi kdo ve povedati, če sploh imajo pravico zahtevati te podatke ob vračilu blaga, ki mi ne ustreza (in za katerega imam račun, ne glede na to, da je to tretirano kot modni dodatek), in za kaj jih bodo uporabili?

Se vam to zdi prav?

Lp

anajana

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

8. maj 2008 21:59

Hmmm to se mi zdi full čudno. Do sedaj mi ni bilo treba nikjer puščati takšnih podatkov, če sem vračala kupljeno blago z računom.

Sej se lahko pozanimaš pri tržni inšpekciji.

MissLady

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

8. maj 2008 22:15

Jaz sem pred dvema letoma tam kupila pas. Ker imajo pasovi gor tisto magnetno varovalo, ga je nemogoče pomeriti. Zdelo se mi je, da je dovolj dolg, in sem ga kupila. Ko sem ga dala v hlače, sem ugotovila, da je malce prekratek in da bi bilo bolje, če bi bil par cm daljši. Šla sem nazaj in ga želela zamenjati in so mi rekli, da modnih odatkov ne menjajo. To isto sem potem opazila tudi na računu. Rekli so mi, da če navedem vse svoje podatke, potem pa bodo zamenjali. Samo posmehnila sem se in se obrnila. Mislim, da bi tole lahko naslovili na informacijsko pooblaščenko. Jaz sem se takrat, ko sem bila tako v šoku, obrnila na Zvezo potrošnikov, ampak ker nisem njihova članica, se s pritožbo niso ukvarjali ali je vsaj raziskali - če že ne zaradi mene pa zaradi drugih. Pri Musarjevi nisem poskusila. Morda bom pa zdaj oziroma daj ti. Ta politika se mi zdi čisto leva. Dobro, da ne vzamejo nazaj uhanov, ki si jih je nekdo že vstavljal v uho, to bi razumela. Ampak da lahko zamenjam gate, ki si jih prej v rit vtaknem (npr tangice), to se da pa zamenjat brez težav, enega pasu ali pa v tvojem primeru žab pa ne. Otroške žabe kot modni dodatek? Ta je pa res lovska. toliko o tem, da je kupec kralj.

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

8. maj 2008 22:21

Žabe (mišljene kot najlonke) res spadajo med modne dodatke. To pa vem, ker sem na to temo imela zaključno seminarsko v srednji šoli. Kar se tiče ostalega, pa ne bom komentirala, ker nisem strokovnjak na tem področju  Naj dajo komentarje tisti, ki vedo za kaj gre...

Lep dan in veliko se smejte

vekii  

član od: 22.11.2006

sporočila: 32

8. maj 2008 22:31

Zdravo Sem prodajalka in se mi zdi čudno da so iskali te podatke od vas za zamenjavo. Verjetno so taka navodila nadrejenih katere se moramo držati. To da je pa kupec kralj pa se nebi strinjala ker so nekatere stvari ušle vajetim in smo postali prodajalci tarča ljudi s preveč cajta in kateri doma ne smejo nič povedati pol se pa hodijo stresat na prodajalca. Tudi mi smo samo zaposleni v nekem podjetju in imamo svoje pravice oz nadrejene kateri nam dajejo napotke za delo. Uglavnem če so bile žabice opremljene z deklaracijo oz. etiketo in ceno in če ste imela račun mislim da ne bi smelo biti problem sveda ,če od nakupa ni minilo 8 dni. lp vekii

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

8. maj 2008 22:36

Jaz sem zamenjala bluzo in sem jim dala vse želene podatke. Nisem kaj dosti pomišljala. So me pa čez kakšen dan poklicali, vendar se nisem oglasila (nisem imela tel. pri sebi). Sem le kasneje preverila čigava je bila cifra. Me prav zanima kaj so hoteli od mene.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

8. maj 2008 22:44

Menim, da je popisovanje kupca, ki menja blago, brez utemeljitve. Zagotovo je pri storniranju računa potreben poseben postopek, ker je najbrž potrebna vsaj ena priča.

Zagotovo pa kupcu, ki je fizična oseba, ni potrebno pri nobenem nakupu dajati svojih podatkov, sploh pa ne davčne številke. To bo zagotovo potrdila tudi informacijska pooblaščenka. Predlagam kontaktiranje preko spleta, ker je to najhitrejše.

Podatke o kupcu se napišejo na račun samo na zahtevo stranke, ali v drugih, vnaprej določenih primerih.

V Avstriji so zamenjali blago, kupjeno na Dunajz, kot dobropis v Celovcu. Kavbojke, ki sem jih že skrajšala in so bile precej zasoljene, brez "komisijskega" ogledovanja, dodali še 10% popust na nov nakup.

Pri nas je cela štala, če hočeš uveljaviti zakonsko zagotovljeno vračilo denarja, če ima blago očitno skrito napako.

Je pa res, da prodajalke nimajo skoraj nobenih pooblastil in glede na njihove pristojnosti se sploh čudim, da jim lastnik zaupa blagajno. Do njih imajo nadrejeni odnos kot do debilov, ki niso zmožni sami odločiti o reklamaciji, pa tudi o vračilu blaga ne.

F r i n a

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

8. maj 2008 22:46

Samo za informacijo: tudi v Lidlu hočejo od tebe naslov in telefon, če karkoli vrneš. (Vzamejo nazaj brez komentarjev in vrnejo gotovino.) Zakaj tako - ne vem. sara

seherezada  

član od: 19.11.2006

sporočila: 256

8. maj 2008 23:10

Verjetno zaradi tega, da se zaščitijo, da ne bi prihajalo do zlorab. Če nekdo kar naprej nosi menjavat ali reklamirat, je verjetno to opozorilni znak, da nekaj ni v redu s stranko. Malo se hecam, a verjetno je to zaradi tega, da so zaščitene prodajalke oziroma, da lahko dobavitelju dokažejo, da do reklamacije ni prišlo po njihovi krivdi. Varstvo osebnih podatkov je itak tako strogo urejeno, da ne verjamem, da bi se kdo upal to zlorabiti. seherezada

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

9. maj 2008 3:36

sara.vidmar je napisal/a:
tudi v Lidlu hočejo od tebe naslov in telefon, če karkoli vrneš.
Pri nas v Domžalah ne (potreben je le podpis).

Lep dan in veliko se smejte

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

9. maj 2008 7:14

Tudi jaz sem ob zamenjavi otroškega bolera morala dati vse zgoraj omenjene podatke in ko sem se "zbunila" ter prišla do zaključka da tako pač je in mi drugače sploh ne bodo zamenjali, sem se kratko malo namislila; in ime, in priimek, in naslov, in tel.št, pa še celo davčno Kaj pa naj? Jim dam svoje prave podatke? Le zakaj??? blažkaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti