Založba mladinska knjiga

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

5. maj 2008 10:25

46. člen

Pri prodaji blaga od vrat do vrat ima potrošnik pravico, da v osmih dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe. Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v petnajstih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vrnitev prejetega blaga podjetju v osmih dneh po prejemu se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Za vračilo že plačane kupnine se uporabljajo določbe 44. člena tega zakona.

Tole je člen, iz katerega ni razvidno, da je lahko kaka izjema. Prodajalec ne sme zaostriti pogojev za vračilo tudi pri CD ne, ker bi to sicer vseboval že zakon, če bi bila to izjema.

F r i n a

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

7. okt 2008 15:31

Ko sem ravno naletela na to temo-pred kakšnima dvema mesecema je tudi nas oziroma doma je bil samo mož,obiskala ena prijetna hitro govoreča gospa in ga seveda na...da je kupil za 60 evrov knjig.To še ne bi bilo tako hudo,če ne bi bil zraven leksikon matematike(sin ga bo potreboval kao..),ki je stal 25 evrov.Meja je bila 50 evrov ,ker pa je kupil za 60 je dobil eno kjigo zastonj. To pa še ne bi bilo tako hudo če čez 14 dni ne bi v trgovini videla isti leksikon pakiran skupaj z Dnevnikom za 7.99 ali 8.99 evrov....kar lasje so mi stali pokonci . Pa za povrh je še droben tisk....da moraš vsako leto kupit za 50 ali 60 (ne vem točno)evrov knjig.Že 15 let sem naročnica na Svet knjige,zdaj pa še to..... Ljudje smo naivni in "prehitri",kar pa ni nič čudnega v tem današnjem zmedenem svetu.. petardica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti