Večerje

Jurca  

član od: 24.1.2008

sporočila: 23

tema odprta - 3. maj 2008 15:05 | ogledi: 20.758 | odgovori: 13

Tema "kaj za kosilo" je zelo uspešna jaz pa bi rada še ideje za večerje. Fino bi bilo, če bi bile lahke, enostavne za pripravo in primerne tudi za manjše otroke. Preveč želja?

Jurca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

3. maj 2008 17:30

Eh, sploh ni preveč želja. Jaz imam že nekaj časa pri večerjah problem, ker se komaj kaj spomnim, kaj sem pripravaljala, ko sta bila otroka manjša. Zdaj je tako, da je pri nas večerja obrok, da si vsak sam vzame, midva z možem se pa večerjam sploh izogibava, ker z leti pač malo manj potrebuješ (in se hitro pozna, če redno večerjaš...). Torej preostanejo kakšno jogurti in nepogrešljiv pršut, prekajen losos in kakšen sir.

 

Spomnim se pa sinove hit večerje - hrenovke v testu. KOlikokrat  sem mu to delala (po recept sem pa morala v šolo, ker edino tiste tam so bile dovolj dobre zanj).

Hčera je rada jedla mehko kuhano jajce v posodici, v kateri je bil še nadrobljen bel kruh. Ribe smo velikokrat pekli, ker jih imata oba rada, pa pice tudi. Morska rižota je bil pogosta (no, še zdaj jo moram velikokrat pripravljat, in res velikokrat zvečer, za kosilo si jo redkokdaj zaželita). Pa rižev narastek je bil določeno obdobje v modi, da o čokoladnih ali sadnih tortah ne govorim.

 

Žganci s kakakvom in sladkorjem za enega, za drugega žganci z jajcem na oko, tudi to je bila sila priljubljena večerja. Pa piščančji koketi in pomfrit (zdrava hrana, ni kaj) so vedno bili doborodošli, pa sadni krožnik: lepo naloženo sadje različnih barv - na kolobarje narezana banana, enako kivi, krhlji mandarin ali pomaranč, kokcke ananasa.

 

Nekaj za začetek bo, kaj praviš? KAj več pa ti bodo natresle druge članice, v to si lahko trdno prepričana.

 

Pozdrav, Mamamia

 

 

mamamia

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

3. maj 2008 17:59

Jajca z gobicami pa skleda radiča.

Anamarija

anajana  

član od: 21.6.2007

sporočila: 142

3. maj 2008 18:48

Testenine s tuno. Lp anajana

sabika  

član od: 11.12.2007

sporočila: 7

3. maj 2008 19:49

- palačinke( skutne, marmeladne, čokoladne) - šmorn (carski praženec) - mlečni riž - gries - toast z maslom in marmelado - hamburgerji - pomfrit - ostanek kosila - tunina solatka( tuna, kumare, paradižnik, paprika, sir, jogurt vse lepo pomešam) - kruh namočen v razžvrkljano jajce, nato ga popečem, in premažem s česnom - podušim zelje(2 žlici), nanj vlijem 1 razžvrkljano jajco..in popečem v ponvi - če je za kosilo kuhana govedina, jo ohlajeno narežem, dodam čebulo, zalijem z bučnim oljem, posolim...nekateri zraven narežejo še trdo kuhano jajce. - zelenjavna solata, pa kak kos kruha, z ali brez mesa/sira:) sabika

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

3. maj 2008 20:15

Jaz sem za tisto sadje na krožniku, je ful mamljivo in dobro in verjetno bolj zdravo od kakšnega pomfrija. Fino je tudi sezonsko sadje z oreščki ali  cvetnim prahom ali z jogurtom.

Večkrat pripravim tudi kruhke- žemljice oz. kakršen koli kruh, le da so manjši koščki, dam popečt v pečico, seveda prej namažem z margarino, gre tudi brez, čez dam pa žlico ali dva nadev. V nadev gredo ponavadi drobno narezane kumarice in nakockan sir, lahko pa daš tudi kaj drugega, kar se pač najde v hladilniku, mora pa biti zrezano Tako sem že uporabila koruzo, papriko, vmes tudi malček kečapa, topljeni sir in salame... čez pa origano... mmmm

Lahko delaš tudi kaj sezonskega, npr. beluše, gobice, regrat,... Mlademu krompirju se bo sedaj zelo težko upreti, pečen bo verjento velikokrat za kosilo, za večerjo pa ga lahko skuhaš in ga potem sproti skupaj lupite, (aja, saj mladi krompir se ne lupi), zraven pa maslo in sol- kar komu paše, jaz jem z obojim. Če doma kisate mleko, gre super zraven ali pa kar samega, ali z žganci.

Tudi gres, mlečni riž in kaša nisto zgrešeni. Mogoče tudi kakšna lahka skuta, ki jo zmešaš z različnim sadjem. http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=8332

Pa razni namazi - tisti uiz vrtca, tunini, jajčni...

Jaz velki večerjam solate, vseh sort. Ne vem kako je z otroki, ampak mogoče bi jim šla tudi sveža zelenjava, ki bi jo pomakali v omakce. Hrustljavo.

Lahko pa spečeš tudi kakšne stručke npr. http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6540

 

Če dobim še kak priblisk pa napišem.

katti

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

4. maj 2008 10:53

Zelenjavni svaljki v smetanovi omaki.

 

Anamarija

Jurca  

član od: 24.1.2008

sporočila: 23

5. maj 2008 13:56

Hvala punce, nekaj časa lahko eksperimentiramo. Jurca

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

5. maj 2008 14:42

Meni pa je ta tema zelo zanimiva, ker jaz kuham večerje.

Danes bo piščančji žur!

Anamarija

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

5. maj 2008 14:51

Zanimivo, pri nas se pa večerij ni nikoli kuhalo, pa tudi sama se tega nikakor ne morem privaditi. Je pa res, da na dneve, ko ni časa za kosilo oziroma smo ves dan zunaj, kuhamo mešanico poznega kosila in zgodnje večerje. Se pa spomnim s počitnic pri starih starših krompirjevih žgancev z jajčkom ali kislim mlekom in pa pečenega krompirja v pečici s kumino, potem pa z maslom namazanega in kaka šnita pršuta zraven. V mamini kuhinji so pa še danes ostanki od kosila in samopostrežni hladilnik. Sama pa imam najraje kako skuto s sadjem, no, vsekakor sadno mlečni miks. In za potešitev nočnih lakot, tudi te se včasih pojavljajo , si še vedno najraje naredim čokolešnik, bo treba zdajle verjetno na čokolino prešaltat, če ga res ne bodo več delali.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti