Konjsko stegno

cheleste  

član od: 9.8.2007

sporočila: 238

tema odprta - 17. apr 2008 0:13 | ogledi: 2.363 | odgovori: 1

lepo pozdravljeni -spet imam eno prošnjo-danes sem kupila konjsko stegno,mi prosim pomagate najti kak uporaben recept-npr.za steak ali kaj podobnega in mi napišite tudi vaše izkušnje s konjskim mesom,kako ga najraje pripravite,koliko časa ga marinirate in v kaki marinadi in če ga lahko pripravim kot divjačino.

hvala,vsem lepe pozdrave...

cheleste

Temo je spremenil(a) cheleste dne 17. apr 2008 00:16:17

5rusa  

član od: 19.10.2005

sporočila: 285

17. apr 2008 0:30

Če gre za žrebička, ni problema, meni j enajboljši kot zrezek, na hitro popečen, včasih v omako dodoam čebulo, česen in pomarančni sok ter lupinico, so še vsi pohvalili. nazadnje sem ga delala tako, da sem zrezke na hitro popekla po obeh straneh, jih umaknila na toplo v pečico, potem pa na maščobi od pečenja uvela ćčebulo in česen ter dodala na pol prerezane češnjeve paradižnnike, da so se malo podušili. Jedci so bili navdušeni. zraven sem postregla krompir z blitvo in čemažem, ker sem pač to imela pri roki. Me pa zanima, če je kdo delal golaž iz žrebičkovega mesa - katere druge vrste mesa in zelenjave bi lahko še dala zraven (da ne bo kaj preveč razkuhano oz. premalo kuhano).. Ima kdo izkušnje? Bi lahko naredila a la ciganski golaž (z več vrstami mesa in zelenjave? No, verjetno bi res lahko - pa sem si odgovorila že sama. pa lep pozrav vsem, 5rusa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti