najava srečanja kulinarične slovenije 10. maja 2008

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

tema odprta - 14. apr 2008 15:42 | ogledi: 10.808 | odgovori: 424

Obljubili smo ob novem letu, zdaj pa uradno objavljamo praznovanje desete obletnice Kulinarične Slovenije

na Kopitniku nad Rimskimi Toplicami

v soboto, 10.maja 2008

z začetkom ob 12 uri

 

Vabljeni ste vsi člani, tisti s Plusom in tisti brez. In vaše družine , seveda. Neprijavljenih ne moremo sprejeti iz birokratskega razloga, ker se morate prijaviti (moramo vedeti, koliko vas bo), za to pa je treba biti vpisan v Kulinarika.net. Rešitev je jasna: vpišite se.

Piknik bo po podobnem vzorcu, kot smo ga imeli v Peklu. Za tiste, ki niste bili: v Peklu so za hrano skrbeli kuharčki sami, torej vsi vi. Vsak, ki je prišel, je kaj prinesel. Ker nas je bilo več kot sto, je bilo vsega dovolj in preveč . Vstopnica je tudi tokrat nekaj sladkega ali slanega. Kaj bo kdo prinesel, se vpiše hkrati s prijavo, da se bomo lahko organizirali tako, da bo vsega dovolj in ne bo ničesar manjkalo. Pijačo lahko kupite v koči, če pa želite prinesti svoje seveda ni prepovedano.

Planinska koča na Kopitniku nam bo ponudila vse svoje usluge, kar pomeni, da bomo lahko pri njih kupili pijačo, sladolede, kavico, čaje, razglednice in še kaj... uporabljali sanitarije, se zadrževali v notranjih prostorih (predvsem v primeru slabega vremena), poseben prostor je hladilnica, na voljo pa nam bo tudi hladilnik , če bo treba kaj držati res na hladnem.  Avto boste lahko parkirali blizu (100 m stran) koče, čisto do nje pa se ne da priti.

Miz bo dovolj, klopi tudi, prostora za male in velike otroke tudi. Za male otroke so igrala. Sicer pa naj slike nekoliko zimskega vzdušja pred 14 dnevi prepričajo, da je tam prav lepo. Leži nekako v centru Slovenije in do tja se ne morete izgubiti.

Od koderkoli boste že prišli, odcep za Kopitniki je s ceste Rimske Toplice -  Hrastnik, na prelazu Marno. Podrobnosti sledijo, v prihodnje, za najbolj "firbčne" pa:

http://www.posavskohribovje.si/?id=93

Če boste prišli peš iz doline (recimo, da pridete z vlakom), je pristopov več. Vsaj 3 iz Rimskih Toplic, pa iz Zidanega mosta, Hrastnika čez Gore. Povsod je lepo, hoje je od 1,5 do 2 uri, pri zadnji varianti malo več. Dvignete se za približno 700 višinskih metrov.

Vabljeni ste tudi na srečelov prav posebne vrste. Vsakdo, ki prinese zavito darilce v vrednosti približno 4 €, bo dobil po žrebu darilo nekoga drugega izmed vas. Podoben srečelov smo naredili v Peklu in smo se imeli zelo fino. Vsaka družina lahko prinese več nagrad. Kolikor jih prinesete, toliko jih boste tudi odnesli domov! Od nekoga drugega seveda. Darila zavijemo kar v časopisni papir, gor pa napišemo od koga je.

Planinska koča ima tudi možnost nočitev, če kdo želi, naj si rezervira, to je čisto vaša odločitev. Možnost je ! Kontakt: GSM: ++386-31-723-152, Em@il: milena.suhadolcan@guest.arnes.si

Lepo vreme smo naročili posebej za to priliko in upamo da bo, a piknik ne odpade niti v primeru slabega vremena. Notranji prostori sprejmejo več kot 100 oseb brez vsakih težav.

S seboj torej prinesite kakšno vašo dobroto, veliko dobre volje in odprtosti za spoznavanje novih članov in članic, ostalo pa po želji in zmožnosti. Glede na izkušnje v Peklu priporočamo, da vsak prinese kakšno škatlo, da ne bomo na koncu če bo kaj ostalo, zavijali v robčke .

Ne pričakujte prosim, da bo ne vem kakšen spektakel. Ne bo ognjemeta, ne bo folklorne skupine, čarovniške predstave in naš zunanji minister ne bo imel slavnostnega govora. Gremo v naravo. In to sami fajn ljudje. Mislim da je to bolje kot zgoraj našteto.

V tej temi lahko vprašate, če vas kaj zanima, več informacij bomo objavili postopoma. Povezava na samodejno prijavo je pa spodaj z rdečim napisana. Če vas še kaj zanima pa... na dan z besedo.

Kako na KOPITNIK?

Od koderkoli boste že prišli, izhodišče je MARNO, prelaz na cesti HRASTNIK - RIMSKE TOPLICE. Tam se odcepi cesta za TURJE. Zavijete nanjo (ob cesti je tudi velik kažipot za planinski koči na Kopitniku in na Gorah. Cesta ves čas vodi v hrib, je asfaltirana. Kmalu nad vasjo Turje je križišče, kjer se razcepita cesti, levo (skoraj naravnost, pravzaprav) vodi na Kopitnik, desno se odcepi cesta na Gore. (tu bo kažipot KULSLO)Nadaljujete po cesti proti Kopitniku , skozi lep bukov gozd, med travniki, ki se, žal, ponekod že počasi zaraščajo, mimo kmetije, kjer ograde povedo, da se tam, vsaj občasno, pasejo konji. Še nekaj ovinkov in na levo se odcepi makadamska cesta, ki vodi k lovski koči (tabla vas na to opozori). Peljete po asfaltni cesti naprej(tu bo kažipot KULSLO).

Cesta se strmo vzpne, naredi oster ovinek (v ovinku je počitniška hišica). Ko se cesta vzravna, je križišče (tu bo kažipot KULSLO).

Naravnost, morda malo desno vodi cesta proti Goram, vi zavijete ostro levo. Tu ni več asfalta. Skozi gozd, morda 200 m, na levi zagledate pešpot proti Koči na Kopitniku. Zapeljete še malo naprej in ste na parkirišču. Pod parkiriščem je Koča na Kopitniku, vidi se skozi drevje. Zapornica vam pove, da je h koči treba peš. Vsega 100 m. Če ne bo prostora na parkirišču, lahko peljete naprej in parkirate nekje ob cesti, lahko pa bi parkirali že tam, kjer je odcep k lovski koči in šli do koče peš.

 

Še dopolnitev za vse, ki se boste pripeljali iz Ljubljane skozi Litijo: v Hrastniku je na NOVEM križišču, ZA Steklarno in kemično tovarno ŽE kažipot, izberete smer CELJE, Dol pri Hrastniku, torej DESNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  V petek popoldan je še bilo gradbišče in semafor, ampak morda ga jutri ne bo več (semaforja), zato pozor, sicer si boste ogledali najprej center Hrastnika, pa potem morali po dolini nazaj!!!!!

Uredništvo Kulinarika.net

Besedilo različica 1.21 - zadnjič spremenjeno 7.5.2008

 

»PRIJAVI SE NA SREČANJE«

Priponka za člana/članico

Priponka za spremljevalca

Priponka za otroke

Opis pripravljene jedi

 

Temo je spremenil(a) rimljanka dne 06. maj 2008 06:36:03

Temo je spremenil(a) rimljanka dne 09. maj 2008 16:41:35

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

14. apr 2008 16:52

Zdaj že rožice tam gor cvetijo, veste. Ko pridemo, pa bodo bukve zelene, šmarnice bodo dišale,....trava bo za nogomet taprava...smreke so pa tako ali tako vedno zelene.

Če bo še nebo tako modro, pa če bo sijalo, bo pa sploh krasno.

 tam ni,

seveda so...

posebej za ežoja pa še kakšna okol pride....je obljubila....

Aja, še to, ni tako visoko, da bi  tam rastle, zato, ne se bat...

rimljanka - zasebno mnenje

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 14. apr 2008 17:01:20

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

14. apr 2008 18:52

Se pravi, da bodo letos prišli na svoj račun tudi tisti, ki so pred dvema letoma v Peklu se nadelali s pripravo golaža, peke mesa in palačink? Predvidevam, da surovo meso odpade. Vsak bo prinesel nekaj gotovega bodisi sladico ali "slanico". Verjetno  kaj toplega denimo mineštrco bodo imeli v koči?

A se lahko že prijavim?

Anamarija

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

14. apr 2008 19:01

Bravo Jernej!

Če sem prav razumela se bomo prijavljali prihodnji teden. Se že veselim

Aki

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

14. apr 2008 19:19

Prijaviš se lahko takoj, saj je link tik nad slikami. Sem pa res en tekst pozabil da bo prijava naslednji teden. Prijava je ŽE in sicer je letos tako, da se sami prijavljate, odjavaljate in spreminjate št. oseb in kaj vašega se bo jedlo ;-)

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

14. apr 2008 21:37

Jeeeeeee, sem se že prijavila

Rimljanka, res škoda, da ni

Anamarija, teci se prijavit, no!

Jernej, tebi pa čestitke (že spet, itak) - tale način prijavljanja je super

Blanchy

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

14. apr 2008 22:00

Ja ta način prijavljanja bo upam še za naslednja srečanja

Prosim punce če ne pišete hecov v rubriko kaj boste prinesli, ampak pustite prazno. Zakaj? Zato da se bo videlo, kaj bo kdo prispeval, prazen prostor se lepo spusti, če so pa heci notri, potem je težko ločiti hrano od heca.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

15. apr 2008 15:39

 Od vseh datumov moram biti glih takrat dežurna, šmrc, pa glih zdaj, ko lahko jem...

jade

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

15. apr 2008 16:05

Jade, za rojstvo, smrt, poroko, ločitev in 10. obletnico KulSlo se dežurstvo prestavi  Lahko ti napišem uradno opravičilo, da mi moraš pomagati pri pripravi ;-)

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

15. apr 2008 16:26

Samo, potem boš res pomagala......

rimljanka - zasebno mnenje

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

15. apr 2008 16:42

Ja seveda bi pomagala........ jest.

jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti