Malica

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

19. maj 2013 22:56

A smo postali "sendvič delavci"? Kaj nikjer nimajo več skupne kuhinje, kjer si lahko poceni jedel toplo malico? Ideje so mi pa všeč, sploh tista od vd007 in OliveB. Tole stran si je vredno večkrat ogledati.

Katrca11

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. maj 2013 8:04

Katrca11, skupne kuhinje so preteklost. Zdaj kam kvečjemu pripeljejo že pripravljene tople malice. Jedi na žlico ali kaj podobnega kot malico pa prodajajo po manjših lokalih, pa sendviče seveda.

 

Skupna kuhinja je bila velik strošek, stroške je pa zavoljo optimalizacije strokškov treba sklestit.

Ja, novodbne pridobitve pač.

 

 

mamamia

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

20. maj 2013 8:57

Pri nas sicer je menza, vendar grem le redko tja jest. Zakaj?  Recimo da grem jest ob dvanajstih, pol enih, že do takrat komaj dočakam. Vzamem kompletno kosilo, recimo danes je špargljeva juha, pečene bučke z mozzarelo, pečen krompir, solata. Ker imam velike oči, pojem vse in grem naprej sedet na lastno rit. Po četrti, ko pridem domov sem lačnaaaa - takrat si lahko skuham še eno lahko kosilo in ga pojem. Preveč? Seveda. 

Tako si pač nosim kaj s seboj, danes konkretno imam solato iz mešanice žitaric, ki sem jih nedavno kupila v Hoferju (mislim, da je pira, pa leča oz. dve vrsti leče), zraven je pa en korenček narezan na palčke, malo sira, pol rdeče paprike, dva sušena paradižnika v olju, kumarica ali dve in malo pora. Dresing iz limoninega soka, malo olivca in malo gorčice.  Bo ravno tako držalo, kot če se na smrt nabašem v menzi. Velikokrat si doma pečem kruh (zelo dober mi je z dodatkom konopljine moke in raznih semenk), zmrznem in nosim v službo po kosih. Gor pa kak namaz (mlečni, sojin z zelenjavo, včasih tunina pašteta) pa na palčke narezana paprika ali korenje, zdaj bo že paradižnik. V omari imam tudi škatlo kosmičev, zjutraj jih prelijem z jogurtom in preden jih pojem za malico, dodam še kako banano ali drug kos sadja. Je fajn skozi malo menjat, drugače se človek res naveliča.

Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

20. maj 2013 13:29

Pa kakšna izgubljena stvar v času sem jaz? Ne morem se navaditi na vseh sort "brikete", kot jaz pravim mislijem in kosmičem, pa energijskim ploščicam. Samo mož ima v omari škatljo koruznih kosmičev za izredne razmere.

Katrca11

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

20. maj 2013 13:37

Katrca11 je napisal/a:

Pa kakšna izgubljena stvar v času sem jaz? Ne morem se navaditi na vseh sort "brikete", kot jaz pravim mislijem in kosmičem, pa energijskim ploščicam. Samo mož ima v omari škatljo koruznih kosmičev za izredne razmere.



Katrca11

 

Glede tega sva pa na istem... eno škatlo koruznih mi je uspelo pojesti v enem mesecu približno, drugo sem kupila še preden mi je zmanjkalo prve (v upanju, da se navadim na te "brikete"), pa je še zapakirana... po dobrem mesecu. Zdaj razmišljam, da jih bom mogoče uporabila v kakšnem pecivu

JJ

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

20. maj 2013 13:44

Haha... mogoče je tisti stavek, da imam v omari škatlo kosmičev.. res lepo zvenel. Ampak tam so že od novega leta, pa je notri še vsaj za dve porciji. Žal me precej napenjajo, tako da so mi res izhod, ko mi nič drugega ne pade na pamet in v hladilniku ni nič boljšega. Nisem pretiran ljubitelj, samo občasno imam prebliske, da bi bilo dobro kaj takega tudi jesti. So jih pa tudi v domači shrambi več uničili molji, kot smo jih res pojedli.  Edini, ki gredo res v promet so navadni ovseni, ki jih je največ deležna naša psička v svojih mesno zelenjavnih juhicah.

Aha, še to, kar se malic tiče - rada imam tudi zelenjavne polpete s kosmiči, ki so, če ostanejo za naslednji dan, prav odlična malica.

Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

20. maj 2013 13:47

Včasih sem še kar pogosto jedla koruzne kosmiče, sedaj pa pridejo na vrsto le parkrat na leto.

Tisto, kar sem želela napisati, pa je to, da je velika razlika med koruznimi kosmiči med proizvajalci. V času, ko sem še kar redno jedla kosmiče, so se našli od kakšnega proizvajalca (malo sem eksperimentirala, da ni bilo vedno enako), da sem jih komaj spravila vase – kuram so bistveno bolj teknili.

rdkapica

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

20. maj 2013 14:51

Kellogs (fancy podjetje gor ali dol, ampak so RES NAJBOLJŠI, pa itak so eni izmed redkih imeli svoje reklame na TVju.Pa še simpatične so bile ) ima TOP koruzne kosmiče in samo 8g sladkorja na 100g kar je SILA POHVALE VREDNO! Redkost!
Jaz dnevno jem ovseno/ržene kosmiče z različnimi mlečnimi izdelki. Koruzni pa mi služijo kot posip in da slišim ob 4ih zjutraj ko papcam moje dobrote, tisto HRUSTANJE ter da dobim dodatne preproste OHje (ampak to le v sledeh). Količinsko pa dam ščepec ali dva. Ravno toliko, da prekrijem zgornji sloj.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2342

20. maj 2013 20:47

 Rdkapica pravi:  Tisto, kar sem želela napisati, pa je to, da je velika razlika med koruznimi kosmiči med proizvajalci. V času, ko sem še kar redno jedla kosmiče, so se našli od kakšnega proizvajalca (malo sem eksperimentirala, da ni bilo vedno enako), da sem jih komaj spravila vase – kuram so bistveno bolj teknili.

Naše kmečke neizobražene kure so bile v mojih otroških letih nore na domačo koruzo, - drobna, majhni storži, prima žganci. Ko so zamenjali seme za uvoženo, ki je imela večji donos in veliko reklame, so kure bežale pred tisto koruzo, kot da bi jim kamenje metal. Noben kmečki pospeševalec jih ni prepričal, da bi tisto zrnje jedle, kure neumne ???

 

Katrca11

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

22. okt 2014 6:57

Sem si eno malco naredil (kot vsak dan) in se hitro podal tja,kjer se kot knjižni molj počutim najbolj sexy 

Tokrat je pa malica bila: sirotka + creamy choco whey powder. Kot šejk od ponudnikov hitre prehrane. le da veliko bolj zdrav in brez slabe vesti 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti