Amaretto - kaj z njim?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. apr 2008 13:41

Poglej, stvar se ne bo ne skisala, ne kako drugače pokvarila, tudi, če ga imaš še nekaj časa. Drugič, amaretto se super kombinira z vsemi slaščicami, kjer so mandlji. Skratka, ni stvar v tem, da je treba porabiti amaretto....Stvar je v tem, da se moraš naučiti delati dobre stvari, kjer se uporabljajo mandlji. Npr, da dam nekaj nasvetov in da se zraven še reklamiram: poglej recept za Mandljevo torto....Tam lahko navlažiš biskvit z amarettom, prav tako daš v kremo amaretto. Ali pa poglej Torto Kulinariko in daj namesto lešnikov mandlje, namesto lešnikovega likerja pa amaretto. Aja, pa če daš v kremo namesto želatine kremfix, boš imela mandljev mousse. Ko boš imela za sabo nekaj uspešnih eksperimentov, pa ko se boš naučila kombinirati mandljev okus še z ostalimi okusi....se bo domišljija malo razživela in imela boš več kuharske samozavesti. Da boš recimo znala kombinirati mandljevo omako z masom ali ribo ipd...Pa kar pogumno. Kdor ne poskuša, se ne bo nikoli naučil in potem nikoli ne bo znal. Ti povem iz lastne izkušnje: do faksa sem znala skuhati kakih pet jedi in po lastni oceni nisem bila pretirano navdušena nad kuhalnico. Potem sem se pa večkrat znašla v situaciji, ko sem bila v družbi vrstnikov, ki so se po lastni nepreverjeni izjavi deklarirali kot kuharji, pa sem videla, da znajo še manj kot jaz in potem sem po sili razmer na nekaj žurih kuhala, ker moji izdelki so bili vsaj užitni. In sem ugotovila, da to sploh ni tako težko, če imaš pogum in kombiniraš in če se ne držiš navodil kot pijanec plota. Se tudi danes nimam za kakšno posebno kuharico, ampak za "Vendelino" so me pred leti krstili prijatelji. Če bi bili moji izdelki povprečni do zanič, me najbrž ne bi. Skratka, tisti amaretto ti je priložnost, da se česa novega naučiš in za vsak uspešen poskus si privošči en kozarec amaretta za kuharski gušt. Pa boš videla, koliko časa ga boš imela. Vendelina jr.

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

10. apr 2008 14:28

Klavdija, Morska medvedka, hvala za nove ideje! Pridno spravljam linke! Vendelina, hvala za dodatne nasvete. Sem se nasmejala ... kozarec za vsak uspešen poskus ... pa prej enega za pogum ... pa če ne uspe, raje dva, da se ne bom sekirala ... Juhu, amaretto je zakon, hk! sara

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

10. apr 2008 16:55

Vedno ga dam v domači marcipan in tako, kot je svetovala že Vendelina v vse sladice z mandlji.

Namesto ruma ga dam tudi v Torto z malinami in pinjolami tete torte, čeprav so sicer njeni recepti eni izmed redkih, ki jih v ničemer ne spreminjam.

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti