Jemanje medrola?

anchy5  

član od: 11.5.2011

sporočila: 4

14. maj 2011 23:47

Ja, pri croonovi je res to, sama tudi upam, da bo bolše...kajti prenaham z jemanjem medrola naslednji tedn, jemala sm ga dobre 3 mesece, lahkota je res bila...samo ne spet taka povečana ;)

Mal sm se zredila...sam mi je ok, moti me edino zabuhlost (lica) k sm k lunica v obraz, ostalo pa suho in sm čudna sama sebi. Upam, da se vašemu možu tudi kaj izboljša, kajti tole, kar slišim je groozno :(

 

anchy5

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

17. avg 2011 16:39

Moja sestra jemlje medrol ves čas zdravljenja, raka ledvice.Tudi ona ima zabuhlost v obrazu. Pri zadnji kontroli ji je zdravnica svetovala zmanjšanje letega po lastnem občutku.Seveda zmanjšala ga je na polovico tablete zvečer in so že alarmi.Pritisk je vsaki dan prenizek, ravnotežje pri gibanju ,motorika pri rokah oslabela, pozabljivost, raztrešenost,občutljivost,slabovidnost skratka toliko stvari se je zgodilo, da je šla spet na stari odmerek. Samo upam, da je za vse kriv medrol, da se kaj skritega ne dogaja v telesu.

dididala

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

17. avg 2011 17:37

Medrol ni rekrereacijska droga, niti  mleko, da bi si ga kar sami dozirali malo več ali malo manj za v kavo.

Nisem strokovnjakinja, ampak kot bivši dolgotrajni uporabnici se mi zdi nenavadno, da bi zdravnica svetovala zmanjševanje doze kar po lastnem  občutku pacientke. Saj si tudi začetne doze ni tvoja sestra kar sama predpisala.

Si prepričana, da sta dobro razumeli navodila?

 

 

 

nola

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

17. avg 2011 18:10

Bi se kar strinjala z nolo glede doziranja medrola. Mama ga jemlje že nekaj let, je nenehno pod strogim nadzorom, zdravnik ji je občasno skušal znižati dozo, ne bolj pogosto kot vsakoleto in pol. Začetna zabuhlost je minila, mama pa ob jemanju medrola normalno funkcionira, ni nekih posledic. Je pa enkrat sama, na lastno pest, skušala znižati dozo, "ker mi je zdaj dobro"  so bile njene besede, a se ji je stanje hitro poslabšalo. Tako da se s tem res ni za igrati.

Mamamia

mamamia

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

18. avg 2011 16:08

Resnično ji je zdravnica na onki. rekla, da lahko zmanjšuje medrol glede na počutje,ne pa ukine.V primeru slabega počutja pa naj ga poveča.Tudi  v celotnem zdravljenju, ki traja od februarja, je medrol zmanjšan na četrtino prvotne količine.

dididala

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

19. avg 2011 0:19

Na tole temo o medrolu in njegovih stranskih učinkih in prepričanju nekaterih, ki so ga ali pa niso uživale/i, pa ga za nobeno ceno ne bi več, mi ne da miru, da ne bi izrazila svoje mnenje.

Medrol predpiše praviloma specialist, določi začetno dozo terapije in način zmanjševanja doziranja, do najmanjšega možnega odmerka, s katerim bolnikovo stanje ohranja v remisiji oz. se jemanje lahko tudi prekine.

Zdravnik praviloma pacientu, preden mu zdravilo predpiše, opiše možne stranske učinke in v času terapije predpisuje tudi pogostejše obiske in določene preglede.

Če se pojavijo hujši problemi, glede odražanja stranskih učinkov menim, da je naloga družinskega zdravnika predvsem ta, da pacienta pošlje k specialistu, ne pa navodilo, da naj z medrolom takoj prekine. Razen, če ima v rokavu kako dobro zamenjavo zanj, v kar  pa dvomim.

Hočem povedati, da je glede na množičnost avtoimunskih in nekaterih drugih bolezni, medrol zdravilo, ki ga pogosto predpišejo za lajšanje težav. Gre za zdravstvene težave, s katerimi se ne da normalno živet, ne fukcionirat, lahko pa nas peljejo celo v pogubo. In pri branju tehle mnenj, se lahko marsikomu resnično postavijo lasje pokonci in se odloči, da je preveč razlogov, da se ne odloči za tovrstno terapijo.

Kaj pa kemoterapija? A ta pa nima hudih stranskih učinkov, pa je vsem jasno, da jih je potrebno vzeti v zakup, kadar na ta način pozdravimo hudo bolezen ali vsaj podaljšamo bivanje tukaj.

Pa biološka zdravila, tako pomirjujoče ime imajo, s predpono bio nam dajejo občutek, da gre za zdravila, brez hujših stranskih učinkov. Pa se zelo motimo, imajo jih, in sicer precej neprijetne, neugodne..., vendar jih kljub temu nihče ne odkloni, celo zelo hvaležen je, kdor se ima možnost zdravit z njimi.

 

Nobene škode ne bomo nikomur naredili, če glasno obsodimo obupen okus neke začimbe, neuživanje določene vrste mesa ali pa zelenjave, s tem ne boste nikogar prestrašili ali spravili v dvom.

Kadar pa teče beseda o takile temi, pa je dobro bremzati se malo, vsaj toliko, da ne spravimo v strah in obup tistih, ki pa nimajo druge izbire, kot odločiti se za zdravljenje z medrolom.

 

 

 

 

zeta

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

19. avg 2011 6:59

zeta -

Dodala bi še to: nikoli ne bom doumela, kako neznosno lahko nekateri negirajo vse, kar rečejo zdravniki in kako neznosno lahko sprejmejo vse, kar poberejo pri frizerki, na forumih, v nekih kvazizdravstvenih revijah.....

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti