Dopust na ohridskem jezeru

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

14. mar 2011 19:48

Mene je pa do Ohrida rahlo minilo, ko sem lani avgusta videla ene slike iz tam. No, slike plaže, kjer se je trlo ljudi, da nisem mogla verjet svojim očem! 

No, enkrat bomo že šli, toda septembra izgleda bolj obetavno.

Jelenckova

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. mar 2011 20:26

ma, Jelenckova, saj ni treba, da se kopaš na uradnem kopališču. Ob Ohridskem jezeru je veliko krajev, kjer se da kopat tako, da te nihče ne moti - samo paziti moraš, da se zraven ne izteka kaka kanalizacija v jezero. Čistilnih naprav tam še niso zelo poglobljeno vzeli. V Strugi je super, so tudi kopališča, ki pa nikakor niso nabasana (no, vsaj lani avgusta niso bila - je bilo menda premrzlo, samo 38 stopinj - smo imeli srečo in smo bili dol ravno, ko je malo zahladilo ). Prespali pa tam nismo, tako, da o tem ne morem kaj prida povedat.

Lahko pa povem, da v naravoslovnem muzeju (v Strugi, se razume) lahko vidiš telička z dvema glavama. Nagačenega, no. Pa še kar nekaj stvari, ki so bolj zanimive kot tisto tele. V Ohridu se da čisto spodobno prespat tudi za ne tako velik denar, če ravno ne zahtevaš pet zvezdic. Samo prej se prepričaj, da klima v sobi v redu dela .

lp

cervus

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

23. mar 2011 11:21

Tako, mi smo se odločili da gremo letos v Strugo. Me pa zanima, če ima kdo kakšne informacije o tem kako najceneje priti od letališča Skopje do Struge. Tudi ostale informacije o Makedoniji dobrodošle saj se odpravljamo prvič pa še v lastni režiji 

 

Hvala

 

Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k

Aisha  

član od: 19.7.2006

sporočila: 77

23. mar 2011 14:12

Jaz sem bila na Ohridu pred dvema letoma in sicer meseca maja, ko je tam bilo že pravo poletno vreme. Z možem sva spala pri eni gospe, ki ima garsonjero prav v Ohridu. Tam so tri ležišča, sicer pa je garsonjera lepa, nova in lepo urejena, pa tudi cena zelo zmerna. Še vedno imam stik z gospo preko elektronskega naslova. Če koga zanima, mu lahko njen elektronski naslov posredujem na ZS.

Aisha

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

23. mar 2011 15:13

ksenjako je napisal/a:

Tako, mi smo se odločili da gremo letos v Strugo. Me pa zanima, če ima kdo kakšne informacije o tem kako najceneje priti od letališča Skopje do Struge. Tudi ostale informacije o Makedoniji dobrodošle saj se odpravljamo prvič pa še v lastni režiji 

 

Hvala

 



Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k

 

Najceneje je z busom, koliko je to zapleteno je pa druga zgodba. Jaz bi izbrala rent a car.

Mamamia

mamamia

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

28. mar 2011 12:55

Ja poskusili bomo z busom  Upam, da srečno prispemo do Struge.

Kaj pa glede hrane, ogledov. Kaj moramo poskusiti, si ogledati? 

 

Hvala

Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

28. mar 2011 13:18

Obvezno si oglejte Ohrid, mesto je čudovito, pa z ladjo se zapeljite čez jezero na otoček Sv. Naum.

In previdno pri nakupu ohridskih biserov, da ne kupiš ponarejenih oziroma "plastike". Ob pravem dobiš certifikat, pa tudi s preprostim testom se da ugotoviti, kateri je tisti ta pravi.

 

Rentajte avto in se popeljite pookolici, razgled s hribov na jezero je nekaj, česar ne smete zamuditi.

 

jejte vse, kar vam ponudijo, veliko je zelenjave in jagnjetine ter solat. In sladkovodnih rib seveda.

 

mamamia

mamamia

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

22. jul 2011 21:49

Pravkar smo se vrnili iz Struge. Moram reči, da je bilo super, super super. Priporočam vsem. Plaža, jezero, ljudje, hrana več kot odlično. Če ima kdo kakšna vprašanja pa naj kar vpraša. 

 

Resnično priporočam vsem.

Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k

kafetarca  

član od: 30.9.2009

sporočila: 277

22. jul 2011 22:35

Ksenjako, vidim, da si navdušena, lepo

Jaz sem imela v začetku tedna priložnost "spoznati" skupino Slovencev, ki se je skozi Makedonijo vračala iz Grčije... Postanek so imeli ob Ohridu in bili tako žalostno-razočarani, da so deželo zapustili po hitrem postopku. Pripombe so bile na račun umazanije in makedonske neprijaznosti .

Iz dveh drugih virov (sorodniki in kolegi) sem slišala podobno... Češ da so Makedonci visoko nemotivirani za delo, a kronično šinfajo čez Albance, Albanci pa prijazni in ustrežljivi furajo svoj biznis .

Kot rečeno, kar sem napisala niso izkušnje iz prve roke, a Makedonija je zaenkrat zdrsnila po čakalni vrsti krepko navzdol

kafetarca foto blogec:Sovica Oka

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

22. jul 2011 23:07

Sem dala skozi eno tako "klasiš" makedonsko turo (Ohrid - Struga - Bitola - Skopje in še kaj) pa večkrat po malem raziskovala Srbijo in se na kratko oglasila v Albanija. Meni se zdi da so v vseh treh državah podobno (ne)zainteresirani. NIKJER nisem imela izrecnih težav z jebivetrskostjo takih in drugačnih uslužbencev, so bili celo prijazni. Zavedati se je pa treba, da čas tam doli teče drugače - lagano sportski, kar se naredi danes ok, če ne nadaljujemo jutri ali ob priliki.

Zato greš pač v trgovino pol ure preden avtobus odpelje, ker je pač velika šansa, da se bo nabava štruce kruha malo zavlekla pri blagajni, pa na za kosilo vzameš čas od 12-14, ker v pol ure pač ne bo zneslo pa če še tako drezaš in pošiljaš slabo karmo natakarjem, v hotelih se ne pritožuješ nad težavami v sobi, če niso res hude in ovirajo tvoje funkcioniranje, ker je najverjetnejši scenarij, da ne bo zadeve nihče prišel popravit.

Skratka, you have to go with the flow, ko si na Balkanu, vmes jim kdaj pa kdaj potreseš še s kakšnim "kako-je-pa-tu-lepo/fino-za-jest/itd." pa so problemi in slaba volja skoraj nemogoči.

Viva Meier

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti