Odstranjevalec vlage-dehidrator

kozamurnik

sporočila: 2311

tema odprta - 4. apr 2008 6:33 | ogledi: 2.952 | odgovori: 3

Rabim dober odstranjevalec vlage,priporocili so mi kombiniran,znamke DeLonghi,tak ki tudi ogreje prostor,je pa cena okrog 400 eur,kar ni malo.

Tisti,ki imate take ali podobne dehidratorje-s katerimi ste zadovoljni, kake izkusnjei mate z njimi oz. kaj mi svetujete?

Vnaprej hvala.

kozamurnik

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

4. apr 2008 7:06

Kombinacija razvlažilnika in gretja mi ni poznana, je pa to pogosto pri klimah. Če rabiš dobro razvlaževanje, potem to ne bo zadosti.Klima ti pridela na dan par litrov vode, kar je za veliko vlage premalo. V kolikor rabiš razvlažilec samo za krajši čas, bi raje pogledala na bolho.

Lijana

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

4. apr 2008 7:58

Jaz imam DeLonghi DE 210 (kombinacija z gretjem) in ga toplo priporocam. Ko bos gledala kapaciteto, ne smes spregledat, da navedena maksimalna kapaciteta velja tudi za ekstremne pogoje (80% vlaznost pri 32"C, kar je skoraj klima tropskega dezevnega pragozda pred opoldansko nevihto - take vlaznosti v stanovanju najbrz nimas), tako da se ti ni treba bati, da bos morala dezurat ob zbiralni posodi in jo praznit vsaki dve uri. Aja, kupila sem ga v Mediaworld v Torri d"Europa po malo manj kot 300€, en dan prej so mi ga pa v Unieuru speljali pred nosom za 260€, tako da se ti splaca pogledat, ce imas kaj namen hodit v "zahodni schengen", ce si kje tam blizu, pa sploh. lp, proxima

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

4. apr 2008 8:25

Vidim, da gre tukaj za bolj resno vlago, pa vendar, če ima še kdo malo manj fajhtne probleme:

Nekaj let sem občasno, potem celo stalno živela v zelo dobro hidroizolirani hiši, napol celo vkopani v hrib.

Najhujši problemi s kondenzom so bili v kopalnicah, ki so bile seveda obložene s keramiiko,nekaj let smo hiško ogrevali predvsem s pečjo na drva, okna in vrata so bila nova, dobro tesneča aluminijasta kar tudi ni dosti pomagalo k sušenju.

Seveda sem takoj kupila razvlaževalec, vsem je šel na živce zaradi hrupa, tako da je bil v uporabi le takrat, ko smo bili zunaj. Potem se je pa seveda prelila posoda za vodo.

Pa sem se odločila, da poskusim še z zelo cenenim razvlaževalcem ki se običajno uporablja na barkah. Saj ga najbrž poznate, plastično ohišje v katerega postaviš kocko soli in iz njega vsak mesec ali kadar se pač narišeš  na privezu zliješ vodo.

 Deluje odlično tudi na celini! Svetujem pa skrbno preiskavo tržišča, prvo kocko soli sem nabavila v navtični trgovini in je bila približno 18 x (osemnajstkrat) dražja kot tiste, ki jih zdaj kupiujem pri najboljšem sosedu(v njegovih tehničnih postojankah).  

 

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti